Bierhalle Poznań, Porter Poznański

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dyczkin
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2011.05
    • 3657

Bierhalle Poznań, Porter Poznański

Piwo gotowe do oceny
    Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Moje warzenie // Piwny Wojownik

Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2002.07
    • 14999

Ocena z ARTomatu

Kolor: czarne [5]
    Piana: beżowa, drobna, szybko opada do niedużej warstwy na piwie [2.5]
    Zapach: lekki, miły, czuć głównie paloność [3.5]
    Smak: jak na porter bałtycki, zbyt lekkie, za mało treściwe, brak ciała, leżakowane wszak 7 miesięcy....dominuje wytrawna paloność, momentami cierpka ąż gorzka, w tle słabo wyczuwalna kawa i odrobina gorzkiej czekolady, słabo wyczuwalne nuty słodowe w kącikach ust [3.5]
    Wysycenie: troszkę za duże, sprawi że porter powinien być bardziej aksamitny niż kłujący [4]
    Opakowanie: w browarze restauracyjnym pięknie podane, firmowy kufel, wafel .... [5]
    Uwagi: Ogólnie piwo złe nie jest ale moim zdaniem zdecydowanie niedoleżakowane, czas znacznie poprawiłby jego atrybuty

Moja ocena: [3.575]
    Attached Files
    Ostatnia zmiana dokonana przez becik; 2018-09-15, 20:49.
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

Related Topics

Collapse

• chmielakikrasnystaw
      Chmielaki Krasnostawskie 2019
      chmielakikrasnystaw
      KONSUMENCKI KONKURS PIW
      49. OGÓLNOPOLSKIE ŚWIĘTO CHMIELARZY I PIWOWARÓW „CHMIELAKI KRASNOSTAWSKIE 2019”
      PIWA ZGŁOSZONE

Piwa dolnej fermentacji:
      Kategoria 1 Piwa jasne w stylu Light Beer o zawartości alkoholu do 3,9% obj.
      1. Primator Pumpa – Pivovar...
      2019-08-07, 12:51
    • chmielakikrasnystaw
      2018.08.17-19 Chmielaki Krasnostawskie
      chmielakikrasnystaw
      KONSUMENCKI KONKURS PIW
      48. OGÓLNOPOLSKIE ŚWIĘTO CHMIELARZY I PIWOWARÓW „CHMIELAKI KRASNOSTAWSKIE 2018”
      Piwa zgłoszone do Konkursu

Piwa dolnej fermentacji:
      Kategoria 1 Piwa jasne w stylu Light Beer o zawartości alkoholu do 3,9% obj.
      1. Birell Lager...
      2018-08-09, 12:21
    • e-prezes
      Amber, Po godzinach bezalkoholowy Porter Bałtycki
      e-prezes
      alk. poniżej 0,5; ekstrakt 10,1 °; cena 7,99 PLN w Żabkach

Zapewne pod kątem Baltic Porter Day. Niestety mam mieszane uczucia, bo mnie nie smakuje. Już sam pomysł, że takie piwo może być bezalkoholowe budzi wątpliwości kto tu wprowadza klienta w błąd. Owszem były lajtowe wersje...
      2024-12-03, 22:18
    • Alkoneser
      Browary restauracyjne w Polsce
      Alkoneser
      Cześć,
      mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
      2024-08-05, 11:26
    • pebejot
      Poznań, Pleszewska 1, Bierhalle
      pebejot
      Stolica Wielkopolski doczekała się kolejnego browaru restauracyjnego, tym razem sieciowego.
      Pod koniec 2017 roku w Poznaniu otwarto siódmy w Polsce browar Bierhalle, należący do przedsiębiorstwa QLT Restaurant & Bar Sp. z o.o.
      Poznańskie Bierhalle znajduje się w olbrzymim,...
      2018-07-01, 20:52
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...