Piwo gotowe do oceny
Sir Beer, [Browar Jastrzębie] Jastrzębski Pils
Collapse
X
-
Sir Beer, [Browar Jastrzębie] Jastrzębski Pils
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Mętne złoto z osadem [4]
Piana: Dominują średnie i duże oka , opadająca [3.5]
Zapach: Chmielowy i słodowy [4]
Smak: Konkretna pilsowa goryczka , słodowość [4.5]
Wysycenie: Duże [3.5]
Opakowanie: Proste ale przejrzyste [4]
Uwagi: Dobre , lekkie piwo , w lato jak znalazł
Moja ocena: [4.125]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Słomkowożółty, lekko zmętnione (piwo niefiltrowane). [4.5]
Piana: Biała, gęsta, bardzo obfita (utrudniająca nalewanie), trwała. [5]
Zapach: Początkowo wyraźna, nieprzyjemna stęchła nuta, później niewiele się działo w aromacie. Lekka chmielowość, trochę słodu, słabo jak na chmielenie na zimno (informacja na etykiecie). [2.5]
Smak: Trochę wodniste z ziemistym posmakiem i lekka kwaskowatością. Jest słodowość, ale raczej minimalna. Goryczka wyraźna, z czasem nieco zalegająca. Piwo niepasteryzowane i niefiltrowane. [3.5]
Wysycenie: Wysokie. [4.5]
Opakowanie: Podany dokładny skład, kapsel zielony "golas". Etykieta stonowana graficznie, spójna z innymi z tego browaru. [4]
Uwagi: Spodziewałem się smaczniejszego bohemskiego pilsa, jednak ten był po prostu niedobry. Zrzucam to na karb niewłaściwego przechowywania na sklepowej półce w wysokiej temperaturze i pełnym oświetleniu. Butelka 0,5L, termin do 01.02.2019.
Moja ocena: [3.425]604 piw (Polska: 366, Czechy: 93, Belgia: 71, pozostałe: 74). Razem 216 browarów z 19 krajów.
Comment
-
Comment