Kolor: Solidnie zamglona słomka. [4] Piana: Biała, pęcherzyki za szybko grubieją i też za szybko opada. [3] Zapach: Cytryna, trochę ziół, specyficzna odmiana pilsa. [3.5] Smak: Treściwe mimo niskich parametrów, goryczka znaczna, cytrusowa i ziołowa, jednak trochę za ciężkie w odczuciu jak na pilsa. Chmiel Marynka jakoś nie pasuje do tego stylu. [3.5] Wysycenie: Wysokie, pozwala orzeźwić się. [4.5] Opakowanie: Jakaś ciemna facjata na etykiecie, za proste wykonanie, ale skład podany dokładnie. [4] Uwagi: Piwo wyprodukowane we współpracy z Radiem Wihajster, smaczne, ale ja wolę bardziej tradycyjne pilsy. Warka 01.10.2019.
Kolor: Jasnozłoty, klarowny, nawet chyba świetlisty. [4] Piana: Biała, drobna, dość wysoka, ale niezbyt trwała. [3.5] Zapach: Niezbyt silny, ziołowy, trawiasty, może chmielowy... [3.5] Smak: Liczyłem na większą pilsową klasykę... A tu jakieś absmaczki, może trochę owocowe, trochę sesyjne... [3.5] Wysycenie: Średnie w kierunku wysokiego. [4] Opakowanie: Charakterystyczna eta, ale estetycznie mnie nie porywa. Trochę się kojarzy z czarną muzyką (wiem, jestem niepoprawny ). [4] Uwagi: Chciałem się napić charakternego pilsa, a ta sesyjność wybiła mu zęby i stępiła pazoory...
India Export Porter uwarzony we współpracy z Marcinem Chmielarzem (Mason) i jego firmą Marjot.
I to w zasadzie tyle informacji na temat czego mamy się spodziewać, a co zostało napisane na ecie.
Urban Chestnut to browar z amerykańskiego St. Louis, założony w 2010 r. przez Bawarczyka Floriana Kuplenta, którego filozofią jest łączenie piwowarskiego nowego i starego świata.
Idąc za ciosem w górnobawarskim Wolnzach (w sercu chmielarskiego regionu Hallertau) od 2015 r. mają następny...
Aromat - no czuć, że jest ten syrop, Tak wyraźny, że już na starcie jest obawa, że to będzie ulepek. W tle jakaś taka trudna do określenia mniej przyjemna nuta (po przelaniu łodygowo-ziemista), która wraz...
Stout owsiany, ale w składzie oprócz słodu i płatków owsianych jest również słód żytni, do którego mają w browarze najwyraźniej słabość.
Chmiele - Pałacowy, Iunga
16% ekstr.
5,5% alk
Aromat - słodowy, oprócz tonów palonych jest też trochę jakby...
Comment