Piwo gotowe do oceny
Zamkowy, Rye Wine Cieszyńskie
Collapse
X
-
Zamkowy, Rye Wine Cieszyńskie
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Czy ktokolwiek widział to piwo we Wrocławiu? Wg. listy browaru, ma być w wersji lanej w Niebie i Targowej oraz w Drink Hali w butelkach. W Targowej wg. ontap wciąż nie ma, w Drink Hali pierwsze słyszą i mówią, że "może w przyszłym tygodniu, sami nie wiemy".
-
-
Zainteresowanie chyba nie za duże Piwo dotarło w końcu nawet do Wrocławia. Kosztuje ok. 10,50 za butelkę (Drink Hala, 101 piw). Lane w Targowej to koszt 18/duże, 14/małe. Jest bardzo smaczne, ma świetną konsystencję - gęstą, wręcz smolistą. Gdyby nie kosztowało tyle, co kraft to pewnie kupiłbym więcej.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shedao Wyświetlenie odpowiedziJest bardzo smaczne, ma świetną konsystencję - gęstą, wręcz smolistą. Gdyby nie kosztowało tyle, co kraft to pewnie kupiłbym więcej.
Kraft często "rzeźbi" kraftowością właśnie, nie zawsze zasłużenie...
Comment
-
-
Przepraszam, za ile chciałbyś kupić piwo 24 blg? W cenie Brackiego?„Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”
"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".
Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.
Comment
-
-
Porter 22 jest w cenie 4,29 na promocji. Tu jest żyto i wysoki baling, więc może to sprawiać problem, a co za tym idzie zawyżać cenę. Ale na pewno jest to zabieg marketingowy pozycjonujący piwo w segmencie kraft. Nie po to wydzielali Cieszyn z grupy, by trzepać dobre piwa za grosze.
Comment
-
-
Bailing, pewnie trudna filtracja, coś dla twórcy, marketing, trochę niestandardowy kanał dystrybucji, mała warka. Pozycjonowanie może i kraftowe, ale ja tu kokosów dla browaru nie widzę.„Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”
"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".
Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziPorter 22 jest w cenie 4,29 na promocji. Tu jest żyto i wysoki baling, więc może to sprawiać problem, a co za tym idzie zawyżać cenę. Ale na pewno jest to zabieg marketingowy pozycjonujący piwo w segmencie kraft. Nie po to wydzielali Cieszyn z grupy, by trzepać dobre piwa za grosze.
Comment
-
-
Piwo treściwe, gęste, jak już niejeden zauważył "jak kisiel", żyto zrobiło swoje. Przyjemne chmiele i fenole, jedynie mocno wyczuwalny alkohol troche przeszkadza - oby sie uleżał.
Każda kolejna kolejka coraz lepsza.
Pite z beczki na premierze.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shedao Wyświetlenie odpowiedziZainteresowanie chyba nie za duże Piwo dotarło w końcu nawet do Wrocławia. Kosztuje ok. 10,50 za butelkę (Drink Hala, 101 piw). Lane w Targowej to koszt 18/duże, 14/małe. Jest bardzo smaczne, ma świetną konsystencję - gęstą, wręcz smolistą. Gdyby nie kosztowało tyle, co kraft to pewnie kupiłbym więcej.
Bo dla mnie Cieszyn, Kormoran, Fortuna czy Gościszewo ze swoimi "sztandarowymi" (czy jak obecnie się piszę: "flagowymi") wypustami są, a wynalazki Kingpina czy Peruna - sorry, ale nie!Last edited by telek; 2018-12-18, 00:02.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Mnie kojarzy się z miodem gryczanym. [4]
Piana: Beżowa, bardzo drobna, bardzo wysoka. Trwałość średnia, ale i tak robi wrażenie... [4]
Zapach: Są fenolki, jest alko. Jest też trochę karmelu. W tle także ślad rodzynek... [3.5]
Smak: Oleistość to tutaj podstawa. Posmak winny, wyczuwalny alkohol. Lekko ściągająca goryczka w stylu orzechowym. [4]
Wysycenie: Niewysokie. [4]
Opakowanie: Małą butelka, elegancka, metaliczna, czerwono-złota eta. Kapsel browaru. Szacunek budzi data "spożyć do...2029". [4]
Uwagi: Lubię te "piwne wina". Rye Wine jest bardzo rzadkie, tym bardziej jego konsumpcja jest wydarzeniem.
Moja ocena: [3.825]
Comment
-
-
Cena już niższa
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedziSzacunek budzi data "spożyć do...2029". [4]
Uwagi: Lubię te "piwne wina". Rye Wine jest bardzo rzadkie, tym bardziej jego konsumpcja jest wydarzeniem.
Rzadkie? bardzo gęste piwo
Jak już zauważono est wręcz kisielowate (nieco zbyt), ale za to alkohol się ułożył, winne akcenty "zmiękły". Suszone śliwki, rodzynki i powidła z alkoholem, lekko spieczone, z minimalną podpiekaną goryczką. Na finiszu alkohol trochę drapie, ale w dopuszczalnych normach, rozgrzewa wraz z lekko podszczypującym wysyceniem.
Chyba troszkę przesadzili z tym żytem, ale poza tym jest całkiem ok.
Comment
-
Comment