Piwo gotowe do oceny
Browar Zakładowy, Wypłata
Collapse
X
-
Browar Zakładowy, Wypłata
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Brudnobursztynowy, mocno mętny. [4]
Piana: Białokremowa, drobna, wysoka i sztywna, trwała. [4.5]
Zapach: Cytrusy i inne, tropikalne, owoce, ślad sosnowo-chmielowy. To wszystko harmonijne, fajne . [4]
Smak: Jakieś ciekawe owoce, tropikalne chyba, z dziwnym posmaczkiem orzechowym. Fajna, równoważąca to, goryczka. [4]
Wysycenie: Średnie. [4]
Opakowanie: Zabawne wzornictwo "zakładowe", ja to prawie zawsze łykam jak pelikan . [4]
Uwagi: Bardzo sympatyczne, choć nieco ostrawe piwo, szkoda, że jakoś mało żyta w nim. W ogóle te "nowoczesne" żytnie jakoś mało żytnie są... .
Moja ocena: [4.05]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: brudna, ciemna pomarańcz [3.5]
Piana: biała, drobna, szybko zaczęła powiekszać się i opadać [3.5]
Zapach: lekki, zbożowo cytrusowy, ale dominacja cytrusów [3.5]
Smak: dość pełne, goryczka dominuje, niemiła, trawiasta, goryczkowa, zalegająca, w ślad za nią cytrusy, bardziej pestkowe czyli kolejna kropla goryczy, baza żytnia słabo wyczuwalna pod koniec, wymęczone piwo [2]
Wysycenie: zdecydowanie za duże [3]
Opakowanie: podoba mi się minimalizm Zakładowego na etykietach, firmowy kapsel [4.5]
Uwagi: Lubię Zakładowy i sięgnę po nich nie raz ale Wypłaty nie wezmę
Moja ocena: [2.925]Last edited by becik; 2019-02-12, 18:44.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
Comment