Zamkowy, Brackie

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • majeure
    Porucznik Browarny Tester
    • 2011.03
    • 315

Ocena z ARTomatu

Kolor: Jasnozłoty, klarowny, odpowiedni do zawartości ekstraktu. [4.5]
    Piana: Biała, średnioziarnista, niezbyt trwała, początkowo obfita, opada dosyć nierównomiernie, brudzi szkło. [3.5]
    Zapach: Niezbyt intensywny, słodowo-metaliczno-piwniczny, w tle nuty lekkie chmielowe. [3.5]
    Smak: Słodowy zrównoważony długą, chmielową goryczką. Typowe dla browaru nuty metaliczne prawie niewyczuwalne. [3.5]
    Wysycenie: Średnie, może być. [4]
    Opakowanie: Butelka zwrotna typu ŻGB, etykieta, kontra i krawatka o przyjemnej, zielono-białej kolorystyce, w sumie nieźle. Na kontrze brak podanego ekstraktu i pełnego składu, kapsel dedykowany. [4]
    Uwagi: Zakupione ok. 2 miesięcy temu małym sklepie monopolowym, w sugerowanej cenie 2,39 zł, warka z datą do 25.01.2012.
    Gdybym oceniał je świeżo po zakupie, to ocena byłaby bardziej entuzjastyczna, przez 2 miesiące piwo sporo straciło, zarówno w smaku, jak i w zapachu. Wniosek - nie należy robić zbyt dużych zapasów Brackiego i pić je świeże.

Moja ocena: [3.6]

Comment

• Obywatel1978
      • 2007.09
      • 287

Piwo zakupione w małym sklepiku po astronomicznej cenie 3,10 zł. Goryczka dosyć mocna - zdecydowana. Piana dość intensywna - mocno oblepiająca butelkę. Nagazowanie optymalne - dość mocne. Słowem takie sobie poprawne w smaku i bardzo neutralne piwo. Zakupione z ciekawości. Raczej nie zachęca do kolejnej wycieczki do sklepu, ale gdyby ktoś postawił, to można tankować bez wykręconej twarzy

Comment

• Piecia
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2002.02
        • 3312

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Obywatel1978 Wyświetlenie odpowiedzi
        Piwo zakupione w małym sklepiku po astronomicznej cenie 3,10 zł. Goryczka dosyć mocna - zdecydowana. Piana dość intensywna - mocno oblepiająca butelkę. Nagazowanie optymalne - dość mocne. Słowem takie sobie poprawne w smaku i bardzo neutralne piwo. Zakupione z ciekawości. Raczej nie zachęca do kolejnej wycieczki do sklepu, ale gdyby ktoś postawił, to można tankować bez wykręconej twarzy
        Kupowałeś to w Twoim regionie? nie uważam 3,10 za astronomiczną cenę dla piwa, które jest mimo wszystko traktowane jako regionalne. Nie mam pewności, czy napoje typu Lech czy Żywiec nie są droższe (nie wiem, nie kupuję). Chciałbym mieć pod ręką butelkowe Brackie po 3,10...
        Koniec i bomba,
        Kto nie pije ten trąba !!!

Comment

• Obywatel1978
          • 2007.09
          • 287

Na etykietce jest napisane: sugerowana cena detaliczna 2,39. Stąd stwierdziłem, że 3,10 to trochę dużo. A propos dostępności, to rzeczywiście w super i hipermarketach próżno szukać niektórych piw (wyjątkiem jest PiP), ale wszędzie powstaje coraz więcej sklepików z regionalnymi piwami, gdzie wybór jest spory. Właśnie w takim sklepie kupiłem Brackie.

Comment

• Piecia
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2002.02
            • 3312

Na etykietce jest napisane: sugerowana cena detaliczna 2,39. Stąd stwierdziłem, że 3,10 to trochę dużo. A propos dostępności, to rzeczywiście w super i hipermarketach próżno szukać niektórych piw (wyjątkiem jest PiP), ale wszędzie powstaje coraz więcej sklepików z regionalnymi piwami, gdzie wybór jest spory. Właśnie w takim sklepie kupiłem Brackie.
            Za 2,39 to może w woj. śląskim można kupić Brackie... Co do sklepów specjalistycznych to nie są to sklepy, które mam "pod nosem". Jeśli już tam jadę, to nie po Brackie, które swoją drogą jeszcze rok temu było w Carrfourach
            Koniec i bomba,
            Kto nie pije ten trąba !!!

Comment

• Czapayew
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2002.10
              • 1966

Na etykietce jest napisane: sugerowana cena detaliczna 2,39. Stąd stwierdziłem, że 3,10 to trochę dużo.
              Sugestia nie jest nakazem ani innym zobowiązaniem. Z tego, co pamiętam, to nawet w REALu Brackie kosztuje drożej. Cena na etykiecie pozostaje w sferze pobożnych życzeń.
              "W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"

www.zamkoszlaki.com
              www.piwnekapsle.net

Comment

• dzemek
                • 2010.12
                • 450

W Cieszynie nieznacznie podrożało, w Społem z 2,35 zł do 2,50 zł. Ale nie o tym chciałem pisać. Zarówno piwo z butelki jak i lane zmieniło się, w moim odczuciu na korzyść. Już dawno nie trafiłem na 'metalową' partię, piana jest biała (a nie szarawa jak to nieraz bywało), w porównaniu z poprzednimi warkami uważam, że jest nieco bardziej goryczkowate. Smakuje mi lepiej niż wcześniej. Nie wiem kiedy też ta zmiana mogła nastąpić. Ale czuć, że coś tam zmienili w produkcji. Do którego lokalu bym nie poszedł to mają te 'lepsze' Brackie. Z jeszcze większą chęcią będę wpadał na szklankę złocistego.

Comment

• andszcz
                  • 2008.07
                  • 310

Od jakiegoś miesiąca pojawiło się u nas (w Legnicy) w Żabkach po 2,39 zł. Ponoć firma otwiera się na piwa regionalne (Lidl zresztą też próbuje) i stąd poszerzenie asortymentu.

A piwo faktycznie się zmieniło. Czy na plus... hm, ciężko powiedzieć.
                  "Nigdy nic nie ma nie" (Lech W.)

Comment

• kosher
                    Major Piwnych Rewolucji
                    🥛🥛🥛🥛
                    • 2005.04
                    • 2315

Jest przyzwoite, ale metaliczność w smaku wciąż wyczuwalna.

Comment

• dyczkin
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2011.05
                      • 3657

A warka do 01.01.2013 wyjątkowo myszowata i kwaskowata
                      Ciężko się to pije ale po nocce na bezrybiu i rak ryba
                      Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Moje warzenie // Piwny Wojownik

Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

Comment

• pizmak666
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🍼
                        • 2006.12
                        • 1904

Mi właśnie jakiś miesiąc temu udało się trafić w naprawdę dobrą warkę, ale jak widać to ruletka.
                        „Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”

"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".

Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.

Comment

• lucifuge
                          • 2009.11
                          • 309

można prosić o rozwinięcie opisu "myszowata"? chodzi o smak, kolor czy futerko w dotyku?

Comment

• Mason
                            Major Piwnych Rewolucji
                            🍼
                            • 2010.02
                            • 3280

Ooo, takie futerko to byłaby innowacja . Lepsze niż Lech z pryszczami
                            JEDNO PIVKO NEVADI!

Comment

• borsuklodz
                              Szeregowy Piwny Łykacz
                              • 2012.04
                              • 26

Tak jak kiedyś kupić Brackie w Łodzi było niezłym osiągnięciem, to teraz jest praktycznie wszędzie. Smakuje mi dalej bardzo, a najbardziej w Wiśle i okolicach Tak smak regionu.

Comment

• zgoda
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2005.05
                                • 3516

Ostatni raz piłem je na Birofiliach w Żywcu i nie zrobiło na mnie lepszego wrażenia, niż Specjal w Waszecie.
                                Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

Comment

Przetwarzanie...
                                X