A ja wczoraj zakupiłem jedno, nie popatrzyłem na datę, lutowa była, żałowałem bo paskudne było, znaczy się, że w Polkowicach nie schodzi.
Zamkowy, Brackie
Collapse
X
-
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
-
-
Sprawdzę w innej ŻabieVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Pojawiła się chyba i kwietniowa partia, chyba ważna do 6.04.2014. Dobra, nie wyczułem metaliczności ale dalekie to było od znakomitych dwóch warek, które były jakiś czas temu i cały czas wspominam je z nostalgią.
Szakali, pojawiły się jakieś nowe butelki?
Comment
-
-
Wracając z pracy do domu (wcześniej zahaczyłem o bar i nie napiszę ile wypiłem ) zaszedłem do sklepu z płazem w logo.
Chciałem sprawdzić, czy znów jest metal (w Brackim oczywiście) . Ja diacetyl w lekkiej ilości nawet lubię, DMS jak jest go mało to nawet toleruję, ale żelaza, a szczególnie krwi na języku nie cierpię, tak jak tych buraków etatystów z PSL.
Nowa warka z 06.04.2014.
Kolor, piana bez zmian, to mniej ważne.
W zapachu niestety ścierka, ale nic od aromatu gwoździ! Piwo jest chyba trochę utlenione bo lekko miodem pachnie. Jest dobrze ogólnie, czuję jakbym pił coś jasnego górnej fermentacji z Belgii.
No i smak. Jest lepiej, ale krew dalej czuję. Jest nawet jakaś goryczka, słód minimalny, czyli da to się pić.
Myślę, że z każdą następną warką będzie lepiej.Last edited by DariuszSawicki; 2014-01-23, 17:05.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika rohozecky Wyświetlenie odpowiedziNiewygasająca i wiecznie zywa debata o Brackim jest brutalnym podsumowaniem rzekomego zjawiska tzw.piwnej rewolucji
Zauważyłem, że jest dużo dyskusji o Brackim i Sarmackim z Biedronki.
Ja też kupiłem, wypiłem i oceniłem obydwa, daleko mi do zachwytu , ale te piwa niech sobie będą. I niech też będą forumowicze, którzy niecierpliwie czekają na nową warkę ich ulubionego piwa.
Prawdę mówiąc ( pisząc) nigdy bym nie sięgnął po Sarmackie, gdyby nie forumowicze browar.biz.
A zmarzniętemu smakowało mi wybornie, nawet gafę, którą ja strzeliłem, a Ty zauważyłeś jakoś przeżyłem.
Brackie idzie chyba w dobrym kierunku. Mam nadzieję.
Tymczasem ja otwieram niebieski Chimay
Na zdrowie !
Comment
-
-
Myślę, że naprawdę najwięcej ludzi potrzebuje przyzwoitego, pijalnego, doleżakowanego i nie przegazowanego lagera (a więc piwo typowe dla naszej strefy geograficznej) do wypicia wieczorem w barze czy w domu, niekoniecznie zaś co dzień jakiegoś nowego wynalazku.
Wyraz tej tęsknoty to właśnie żywe dyskusje nad Brackim (które w sumie nie jest przecież żadnym wybitnym piwem) czy Lagerowym. A także Sarmackim, choć tutaj wyczuwam dodatkową przekorę wynikającą z miejsca , w którym to piwo jest sprzedawane... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika rohozecky Wyświetlenie odpowiedziA także Sarmackim, choć tutaj wyczuwam dodatkową przekorę wynikającą z miejsca , w którym to piwo jest sprzedawane
Comment
-
-
warka do 10.5.2014 - zapach czysty, słodowo-chmielowy. W smaku pełne ze sporą goryczką - zupełny brak metalu!
W uszkodzonych tankach leżakuje porter?www.120ibu.pl - tak sobie nieprofesjonalnie piszę....
Comment
-
-
A ja już wypiłem chyba z 10 butelek z partii 06.04.14 r . jest na prawdę dużo lepsza od poprzednich . Ba nawet smakowało mi po imperatorze bałtyckim , czy dziś po amber boy ...
a z tego co kolega wyżej pisze , to Brackie idzie w dobrym kierunku ...muszę dorwać tę nową partię ^^Last edited by Szakali; 2014-01-27, 23:23.
Comment
-
-
Zaintrygowany fenomenem tego piwa na browar.biz postanowiłem go spróbować i powiem szczerze, że rzeczywiście nie ma się do czego przyczepić. Jak na produkt GŻ jest bardzo poprawne, a nawet przyjemne w odbiorze - pod każdym względem: jest dobra goryczka, piana, ładny kolor i odpowiednie nagazowanie. Do tego brązowa, zwrotna butelka z ładnymi etykietkami. tylko kupować i pić, co zamierzam w najbliższym czasie czynić
EDIT: O kurde, próbowałem tego piwa w lutym 2012 i nawet o tym nie pamiętałem. A to ci dopiero! Dziś odbieram je bardziej pozytywnie niż wtedy, mimo że kupuję po 3,30 a nie po 3,10 jak wtedy :PLast edited by Obywatel1978; 2014-01-28, 00:48.
Comment
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Obywatel1978 Wyświetlenie odpowiedziDziś odbieram je bardziej pozytywnie niż wtedy, mimo że kupuję po 3,30 a nie po 3,10 jak wtedy :P
Comment
-
Comment