Przyznam, że poziom się wyrównał.Na plus IMO jest podniesiona goryczka.Piana mogłaby być lepsza, teraz jest taka "cukrowa".
Łódzkie, Sarmackie Mocne
Collapse
X
-
Warka 18.11.15 czeka w lodówce, pił ktoś, jakie wrażenia?Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Warki 18.11. nie piłem, ale jest ona świeża, więc musi być dobra, gdyż Sarmackie im świeższe tym lepsze.
Ja kupiłem sobie trzy Sarmackie z datą do 26.11.2015 i jest super. Piwo jeszcze świeższe i bardzo dobre, pozbawione kartonów, ścierek i innych takich...
Będzie co pić oglądając za chwilę wyjazdowy mecz naszych Januszów z Helmutami
Comment
-
-
Warka do 13.11 też daje radę, po otwarciu delikatny zapaszek mocno dojrzałych owoców, trochę w stylu Jabłonowa, ale zaraz ulatuje, pozostawiając porządną, czystą słodowość. Goryczka fajna, ziołowa, wyczuwalna. Korci mnie, żeby iść po jeszcze jedno
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika DariuszSawicki Wyświetlenie odpowiedziWarki 18.11. nie piłem, ale jest ona świeża, więc musi być dobra, gdyż Sarmackie im świeższe tym lepsze.
Ja kupiłem sobie trzy Sarmackie z datą do 26.11.2015 i jest super. Piwo jeszcze świeższe i bardzo dobre, pozbawione kartonów, ścierek i innych takich...
Będzie co pić oglądając za chwilę wyjazdowy mecz naszych Januszów z Helmutami
Ciężka słodowość, być może alkoholowa, utlenienie, uff dałem radę.Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty, klarowny. [5]
Piana: Niska i nietrwała. [2]
Zapach: Słodowo-landrynkowy. [2.5]
Smak: Piwo jest zdecydowanie za słodkie. Albo inaczej: nie odstaje słodowością ani słodkością od innych strong lagerów, ale zdecydowanie powinno być w tej sytuacji mocniej nachmielone. Gdzieś w tle majaczy delikatny posmak alkoholowy, ale na akceptowalnym poziomie. Brakuje mi bardzo takiej zbożowej nuty, którą poczułem, gdy jakiś czas temu pierwszy raz próbowałem tego piwa. Takiego wrażenia pełni, żucia chleba. Teraz tego nie ma - i mamy do czynienia z przeciętnym strong lagerem. Lepszym od większości piw w tej kategorii, gdyż nie ma tu nachalnego posmaku alkoholowego, irytującego kwasku czy jednak przesadzonej landrynkowo-alkoholowej słodyczy, która nieraz się zdarza. [3]
Wysycenie: Nieco za wysokie. [4.5]
Opakowanie: Z jednej strony piszą, że "warzone wyłącznie na słodzie jęczmiennym i chmielu", a z drugiej nie podają składu. Czarna etykieta - umowna dla strong lagerów. Plastikowa żulbutelka. Całość zniechęca do sięgnięcia po to piwo. [2]
Uwagi: Warka do 13 listopada 2015. Mam wrażenie, że kiedyś to piwo było - albo zdarzało się - lepsze. W obecnej formie jest do powtórzenia tylko w sytuacji, kiedy w okolicy mamy wyłącznie Biedronki - i zabrakło w nich Cechowych.
Moja ocena: [2.85]
Comment
-
-
O ile wcześniej byłem nastawiony na pro do Sarmackiego(zdarzały się różne warki-lepsze/gorsze),to to teraz kiedy wpadła w moje ręce warka 08.12.15.02 (wcześniejsza z połowy listopada niewiele się w sumie różni) to muszę przyznać, że szkoda toto kupować, bleeeee
Comment
-
-
No, niestety nie polecam warki 01.11.2016. Nie kupujcie jej.
Jeszcze bardziej piwo wyłazi po odkręceniu niż w warka lipcowa.
Nic to, koszmar zaczyna się w zapachu... Szmata, mokry karton jak z Połczyna i siarka.
W smaku ciężkie, słodowe, myszowate, później trochę kwaskowate połączone z apteką.
Od dwóch lat w miarę regularnie sprawdzam Sarmackie i takiego gniota jeszcze nie piłem
Jeszcze raz odradzam tę warkę, choć oczywiście ja inne, kolejne będę sprawdzał, gdyż IPA, czy inne takie to nie wszystko i czasami chce się wypić zwykłego lagera.
Comment
-
-
Warka 07.12.16.03 Elegancka!
Minusem jest lekki (ale na prawdę lekki zapach kartonu), ale w smaku trzyma poziom!
Dawno nie piłem, dzisiaj kupiłem i się nie zawiodłem.
Jeszcze jedna buteleczka, przepraszam PET, się chłodziLast edited by Mario_Lopez; 2016-09-16, 19:45.Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie...
EBE EBE
Comment
-
Comment