Zaczynam żałować że kilkanaście lat temu wolałem zwykłego króleszczaka od porterka. Aczkolwiek nostalgię po "Złotym Królu" (z perspektywy czasu wydaje się niezłym pilsem) odczuwam za każdym razem kiedy przejeżdżam 151 koło ruin browaru na Grzybowskiej....
Królewskie, Porter
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tyskikufel Wyświetlenie odpowiedziStwierdzam że najlepsze polskie portery to Tychy, Warszawa, Wrocław, piłem je z datą ważności i kilka lat po terminie do spożycia, ale mam jeszcze w piwniczce porter warszawski starszy ten z prostokątną etykietą i kapsel ze sfinksem , są tam jeszcze tychy, wrocław, poznań , dojlidy,koszalin, jędrzejów ostrów wielkopolski, łódż w butelce i uwaga w puszce!!!, no i trochę zagranicy, ale zapasy powoli topnieją jako że porter dla mnie to piwo numer 1 , tak więc nowy rok powitam Tyskim Porterem z Obywatelskiego browaru rocznik 1998 !!! z ostatniego ważenia, Zdrowie Tych co lubią Portery !!!!
Za chwilę zejdę do piwnicy po portera. Portera z Cieszyna, po terminie
Zdrowie porterowcówVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tyskikufel Wyświetlenie odpowiedzi!!! z ostatniego ważenia, Zdrowie Tych co lubią Portery !!!!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tyskikufel Wyświetlenie odpowiedziStwierdzam że najlepsze polskie portery to Tychy, Warszawa, Wrocław, piłem je z datą ważności i kilka lat po terminie do spożycia, ale mam jeszcze w piwniczce porter warszawski starszy ten z prostokątną etykietą i kapsel ze sfinksem , są tam jeszcze tychy, wrocław, poznań , dojlidy,koszalin, jędrzejów ostrów wielkopolski, łódż w butelce i uwaga w puszce!!!, no i trochę zagranicy, ale zapasy powoli topnieją jako że porter dla mnie to piwo numer 1 , tak więc nowy rok powitam Tyskim Porterem z Obywatelskiego browaru rocznik 1998 !!! z ostatniego ważenia, Zdrowie Tych co lubią Portery !!!!
Podsunąłeś mi koncepcję, żeby rozpocząć świętowanie bycia znowu starszym (czego nie lubię... ) buteleczką łódzkiego .
Comment
-
-
Będzie off-top, ale trudno...
Po szybkiej inwentaryzacji okazało się, że mam tylko jeszcze JEDNĄ butelkę Łódzkiego (puszek nie licząc) i zrobiło mi się żal... Wychyliłem więc na dobry początek wieczoru Black Bossa z terminem bodajże do września 2009. Dał radę .
Comment
-
-
Dzis z Latarnikie wypilismy druga z butelek o ktorych pisalem w poscie 117.
Ostatnia warka - z data przydatnosci do 21.11.04, a wiec ponad 9 lat po terminie.
Piwo jest nadal bardzo dobre, pelne w smaku i gladkie, mimo ze czuc w nim lekkie utlenienie (posmak sherry).
Latarnik natchnal mnie mysla, zeby szyjki butelek z porterem przeznaczonych do dlugiego przechowywania zanurzac w roztopionej parafinie, aby ograniczyc dostep powietrza.
Link do postu Latarnika ze zdjeciem:
Popieraj małe browary!!!
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Gambrinus Wyświetlenie odpowiedziczuc w nim lekkie utlenienie (posmak sherry).Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Jak masz tylko jedną to poczekaj. Im później tym lepiej a najlepiej otwórz dopiero na emeryturze i wypij z wnuczkiem bo on już tego smaku inaczej nie pozna chyba że będzie milionerem i se kupi na aukcji.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Albo GŻ zacznie warzyć go ponownie np. w Leżajsku.
Comment
-
-
Mówimy o orginale z Warszawy a ten mógłby tylko znów powstać gdyby "powstał" ... Browar Warszawski
Za portera z Leżajska (dobre he, he, he) może z 5 PLN maks bym dał jako kolejne piwo do "zaliczenia".Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Leżajskowi do typowego portfolio brakuje chyba jeszcze tylko radlerka i Porterka:]
Ja bym z miłą chęcią portera zza miedzy wypił.
Comment
-
Comment