Widziałem w nadmorskiej wsi w okolicach Władka. Cena 2,80
Nie było źle, piwo jest teraz nie takie cienkie. Dobrze sie wypiło bo ciepło jest.
Słodkawe i troszkę goryczkowe ot takie zwykłe klasyczne lagero-pilsowe.
Odświeżam temat z zapytaniem- czy gdzieś ktoś widział to piwo? ja w poznaniu w jednym małym sklepie i teraz tak myślę czy czasem sprytny sklepikarz nie przerobił sobie daty ważności... kod pod puszką 271120... tym bardziej,że promocyjne-gratisowe-z napisem produkt nie na sprzedaż-małe żywce białe bock i marcowe w tym sklepie po 2,70...
Artykuł co prawda z data lipca 2014- ale pierwszy komentarz pod nim z datą 26.3.13. W piwach świata tego piwa nie ma,a pani ze zdjęcia już dawno tam nie pracuje Aczkolwiek strona dziesięcipoł dziala- piwa dostępne w sieciach MNT tj lewiatan chata polska abc...
Przy takim pozycjonowaniu cenowym nie wróżę świetlanej przyszłości dla tego piwa.
Browar zaoszczędzi co prawda (chyba) na marketingu, ale Ci którzy (z sentymentu, dla testów itp.) kupili rok temu po jednym piwie, teraz nie ponowią zakupu, bo i po co?
"Młoda hipsterka" nie zna tego "produktu", a starzy wyjadacze albo wolą wyraźniejsze piwa, albo te o wiele tańsze.
Przy takim pozycjonowaniu cenowym nie wróżę świetlanej przyszłości dla tego piwa.
Browar zaoszczędzi co prawda (chyba) na marketingu, ale Ci którzy (z sentymentu, dla testów itp.) kupili rok temu po jednym piwie, teraz nie ponowią zakupu, bo i po co?
"Młoda hipsterka" nie zna tego "produktu", a starzy wyjadacze albo wolą wyraźniejsze piwa, albo te o wiele tańsze.
Masz rację, młodzi wolą "łomżing" z wątpliwie męskimi reklamującymi go chłoptasiami, a starsi już nie gustują w takich smakach
Widziałem to piwo jakieś 2 tygodnie temu w sklepie. Muszę przyznać że zdziwiła mnie cena, bo to chyba najdroższe piwo Kompanii. A może nie?
Może poczeka na jakąś przecenę, i wypiję z ciekawości.
Jest, udało mi się dorwać w "promocji" za 2.50, to chyba odpowiednia cena jak na ten wynalazek.
Piwo normalne, w stylu koncernowego lagera, w sugerowanej cenie stanowczo za drogie.
Tak się zastanawiam co skłoniło producenta do uwarzenia takiej ceny? Rozumiem że nie chcieli robić kolejnego żubrowojaka, i trzecie lechotyskie też im nie jest potrzebne, ale jak już wołają za to prawie 4 zetki, to mogli wlać tam coś ambitniejszego...
Chyba że to faktycznie receptura z przed lat...
Ostatnia zmiana dokonana przez marqqq; 2015-02-01, 12:15.
Kolor: Jasnozłoty. [5] Piana: Bardzo wysoka i buzująca, gruboziarnista, szybko opada. [3] Zapach: Lekko słodowy, tyle. [3] Smak: Właściwie brak. Jakieś majaczące w tle słodkawo-kwaskowate posmaki zostają w ustach po przełknięciu. [2.5] Wysycenie: Nawet za niskie. [4] Opakowanie: Nawet gdyby powstało dopiero dziś, to jak na koncernówkę odważny design. [4] Uwagi: Od biedy w lecie ujdzie. Niestety - jak było w Polsce popularne lata temu, nie piłem jeszcze piwa, więc nie pamiętam, jak smakowało.
Ja jakoś nie miałem okazji nigdy tego pić. Mam na myśli także dawne czasy, kiedy walczyło z EB. I EB było bardziej popularne. Teraz też EB wygrało, przyjęło się wszędzie. A 10,5 po raz kolejny poległo. Teraz chyba w "akcie desperacji" wraca tylko do żabek i freshmarket-ów. Ale niewielu będzie regularnie to kupować. Może kiedyś spróbuję.
W Żabkach i Fresh Marketach zalega na półkach i w lodówkach.
Czteropaki po 9,50 a i tak nikt tego nie bierze, niezrozumiały dla mnie krok robić "limitowaną reedycję" za przeproszeniem szczocha, który nie przyjął się ostatnim razem.
Panowie i Panie z KP - Myślenie nie boli.
Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie...
Od jakiegoś czasu właśnie posmakowało mi to piwko. W końcu spróbowałem :-) Ostatnio moim najczęstszym piwem jest Zatecky Lezak. Trochę jednak mi się "przepiło". Przypadkiem raz zostałem poczęstowany 10,5 i mi posmakowało. Na upały to chyba najlepsze lekkie piwo od Kompanii. Lech nie ma do niego startu, jest całkiem bez smaku. 10,5 to jedno z najlepszych piw KP. W segmencie koncernów ma u mnie wysokie miejsce. Oczywiście nie ma co porównywać tego do kraftów. Ot bardzo pijalne niezobowiązujące i lekkie piwko :-) Do tego w dobrej cenie w żabce/fresh market. Szkoda że tylko w tych sklepach.
Comment