Amber, Złote Lwy

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • robert2
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2011.08
    • 87

małe sprostowanie-polecenia warte ale bardzo wysoka cena(a nie ocena) 4,7zł ale chciałem skosztować ze względu na nowy wzór etykiety do kolekcji i porównać do poprzedniej butli ze starym wzorem pitej jakiś czas temu

Comment

• shiroi
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2012.08
      • 15

W zabkach po 3 z groszami, takze bajek o 4,7 nie opowiadaj.

Comment

• robert2
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2011.08
        • 87

Zapraszam do Sosnowca-mamy tutaj dwa sklepy z tzw specjalistycznym piwem i niestety mają dość duże marże...nie tylko to ale wiele innych jest po wygórowanych cenach-jak porównuje do cen podawanych na forum ale...czego się nie robi dla zasmakowania p.s rekordem był Veltins gdzie kosztował 5,2zł a w lidlu 1,99zł..to nie bajki niestety..

Comment

• dyczkin
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2011.05
          • 3657

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika shiroi Wyświetlenie odpowiedzi
          W zabkach po 3 z groszami, takze bajek o 4,7 nie opowiadaj.
          W Żabce po 3,69
          Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Moje warzenie // Piwny Wojownik

Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

Comment

• robert2
            Kapral Kuflowy Chlupacz
            • 2011.08
            • 87

....sklepy specjalistyczne z piwem..szybkość mnie czasem gubi

Comment

• DariuszSawicki
              Major Piwnych Rewolucji
              🍼
              • 2012.08
              • 2869

Piję właśnie przeterminowane 3 dni(data ważności 27.09.2012).Piwo ma jeszcze starą etykietę,może warto zachować butelkę?Piwo jakby nabrało mocy ale dobrze wchodzi.

Comment

• chechaouen
                Major Piwnych Rewolucji
                🍼🍼
                • 2011.01
                • 1180

Ocena z ARTomatu

Kolor: Złocisto-miodowy, klarowny [4]
                Piana: Gęsta, średnio obfita, puszysta, ale dośc szybko opada na cieniutkiej chmurki na powierzchni [3.5]
                Zapach: Głównie słodowy, lekko wyczuwalny chmiel [3.5]
                Smak: Dominuje delikatna, nienarzucająca się słodowość. Goryczka jest tłem, może nieco za mało wyczuwalna, ale całość sprawia wrażenie dobrze wyważonej kompozycji. Piwo jest po prostu delikatne, bez narzucającej się jednej warstwy smakowej. Delikatne, ale wrażenia wodnistości nie ma dzięki ciekawym, jakby miodowym aromatom posmakowym. Do tego konsystencja jest ciekawa, tak jakby piwo było nieco bardziej gęste niż zwykłe. Pycha [4.5]
                Wysycenie: W porządku [4]
                Opakowanie: Elegancka złocista etykieta z czarnymi napisami. Gustowna, z klasą. Przy tych przaśnych ciechanowych etykietach wręcz "arystrokracja" [4.5]
                Uwagi: Data przydatności do spożycia: 1 marca 2013 r.

Moja ocena: [4]

Comment

• TraczJanusz
                  Kapral Kuflowy Chlupacz
                  • 2011.04
                  • 74

Ocena z ARTomatu

Kolor: Złocisty, wygląda tak jak ma wyglądać lager. [4.5]
                  Piana: Gęsta, jasna i najważniejsze że trzyma prawie do końca. [4.5]
                  Zapach: Delikatny przyjemny chmielowy zapach. [4]
                  Smak: Bardzo udany lager, chmielowa goryczka idealna jak na ten gatunek piwa, lekko słodkawe. Delikatne owocowe nuty przebijają się czasami. [4.5]
                  Wysycenie: Minimalnie zbyt delikatnie nasycone. [4]
                  Opakowanie: Piękna butelka z ciemnego szkła i wspaniała etykieta wyglądająca powiedziałbym luksusowo, ładny kapsel + QR code i pełne info o składzie. [5]
                  Uwagi: Widać że browar Amber idzie w dobrym kierunku, ładna butelka i jeszcze lepsza zawartość. Bałem się że po pojawieniu się piw z tego browaru na dyskontowych półkach obniży się jakość produktów z tego browaru, jednak jest ciągle ok.

Moja ocena: [4.325]

Comment

• qlpin
                    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                    • 2011.09
                    • 105

szukałem, szukałem i mam!!!

ta owocowość którą wielu czuje w zapachu to miód i mango!

porządne piwo! obecnie mój ulubiony polski lager

Comment

• mfraczek
                      Kapral Kuflowy Chlupacz
                      • 2004.05
                      • 98

rany boskie, zaczynam wątpić w zdrowe zmysły forumowiczów - przecież to piwo spada na dno, a Amber nie wypuścił niczego dobrego od ponad roku. ocenianie Złotych Lwów w ich aktualnej postaci na powyżej 4 to jakieś wariactwo!
                      Last edited by mfraczek; 2012-10-23, 15:21.
                      fratschke

Comment

• Javox
                        Pułkownik Chmielowy Ekspert
                        🥛🥛🥛🥛🥛
                        • 2009.11
                        • 6423

Zapach niektórych partii ambera objawia się dreszczem we snach....

Comment

• Pendragon
                          Generał Wszelkich Fermentacji
                          🥛🥛🥛
                          • 2006.03
                          • 13952

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mfraczek Wyświetlenie odpowiedzi
                          rany boskie, zaczynam wątpić w zdrowe zmysły forumowiczów - przecież to piwo spada na dno, a Amber nie wypuścił niczego dobrego od ponad roku. ocenianie Złotych Lwów w ich aktualnej postaci na powyżej 4 to jakieś wariactwo!
                          Może dopiero w cenie promocyjnej zaczęło smakować?

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• minib00m
                            Kapral Kuflowy Chlupacz
                            • 2012.11
                            • 60

Ocena z ARTomatu

Kolor: Ładny kolorek jak na dane parametry. Jasnozłoty [4.5]
                            Piana: Nic spektakularnego, jest drobno bąbelkowa , po kilku minutach zostaje tylko otoczka oblepiająca szkło. [3.5]
                            Zapach: Od razu po otworzeniu poczułem chmiel, jednak jest to słaby zapaszek. [3]
                            Smak: Smak chmielowo-ziołowy, fajna goryczka, która na chwilę zostaje w ustach. Jednak małe ale, goryczka mogłaby być bardziej mocna, ale jak na przedstawiciela jasnego lagera to bardzo fajnie się spisuje. [4]
                            Wysycenie: Średnie wysycenie, jakby trochę je zmniejszyć ( można nalać "po czesku" ) to pijalność wzrosłaby wg. mnie. [4]
                            Opakowanie: Minusek za kapsel, czarne kapsle powinny być przeznaczone raczej do ciemnych piw :-) Coś popularny stał się bełkot o średniowiecznych recepturach. [3.5]
                            Uwagi:

Moja ocena: [3.6]

Comment

• Oskaliber
                              Kapitan Lagerowej Marynarki
                              • 2010.05
                              • 727

Kolor: Jasno złoty, klarowne.
                              Piana: Biała, drobno pęcherzykowa, dosyć szybko opada do kożucha.
                              Zapach: Słodowy, odnoszę wrażenie, że jest też lekki diacetyl ale mogę być w błędzie.
                              Smak: Głównie słodowy. Goryczka niska. Dosyć treściwe.
                              Wysycenie: Dosyć wysokie.
                              Ogólnie: Piwo ratuje się treściowością. Goryczka może minimalnie wyższa niż średnia krajowa dla jasnych lagerów, dla mnie dalej zdecydowanie zbyt niska. Do wypicia ale bez szału.
                              BeerFreak.pl

Comment

• dabla89
                                Szeregowy Piwny Łykacz
                                • 2012.12
                                • 7

Ocena z ARTomatu

Kolor: Miły dla oka [4]
                                Piana: Podobnie jak w większości browarów [3.5]
                                Zapach: Pospolity dla tego gatunku [3.5]
                                Smak: Atrakcyjny [4.5]
                                Wysycenie: Ogólnie w moim stylu [4]
                                Opakowanie: Jak dla mnie robi wrażenie [5]
                                Uwagi: Ogólnie godne spróbowania, na pewno znajdzie swoich stałych wielbicieli

Moja ocena: [4.025]
                                ---------------
                                Ocena usunieta z rankingu.
                                Poczawszy od 22.I.2003, oceny bez sensownego uzasadnienia ich przez oceniajacego, beda usuwane z rankingu.
                                Art, Admin

---------------
                                Last edited by ART; 2012-12-03, 19:55.

Comment

Przetwarzanie...
                                X