małe sprostowanie-polecenia warte ale bardzo wysoka cena(a nie ocena) 4,7zł ale chciałem skosztować ze względu na nowy wzór etykiety do kolekcji i porównać do poprzedniej butli ze starym wzorem pitej jakiś czas temu
Amber, Złote Lwy
Collapse
X
-
Zapraszam do Sosnowca-mamy tutaj dwa sklepy z tzw specjalistycznym piwem i niestety mają dość duże marże...nie tylko to ale wiele innych jest po wygórowanych cenach-jak porównuje do cen podawanych na forum ale...czego się nie robi dla zasmakowania p.s rekordem był Veltins gdzie kosztował 5,2zł a w lidlu 1,99zł..to nie bajki niestety..
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika shiroi Wyświetlenie odpowiedziW zabkach po 3 z groszami, takze bajek o 4,7 nie opowiadaj.Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złocisto-miodowy, klarowny [4]
Piana: Gęsta, średnio obfita, puszysta, ale dośc szybko opada na cieniutkiej chmurki na powierzchni [3.5]
Zapach: Głównie słodowy, lekko wyczuwalny chmiel [3.5]
Smak: Dominuje delikatna, nienarzucająca się słodowość. Goryczka jest tłem, może nieco za mało wyczuwalna, ale całość sprawia wrażenie dobrze wyważonej kompozycji. Piwo jest po prostu delikatne, bez narzucającej się jednej warstwy smakowej. Delikatne, ale wrażenia wodnistości nie ma dzięki ciekawym, jakby miodowym aromatom posmakowym. Do tego konsystencja jest ciekawa, tak jakby piwo było nieco bardziej gęste niż zwykłe. Pycha [4.5]
Wysycenie: W porządku [4]
Opakowanie: Elegancka złocista etykieta z czarnymi napisami. Gustowna, z klasą. Przy tych przaśnych ciechanowych etykietach wręcz "arystrokracja" [4.5]
Uwagi: Data przydatności do spożycia: 1 marca 2013 r.
Moja ocena: [4]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złocisty, wygląda tak jak ma wyglądać lager. [4.5]
Piana: Gęsta, jasna i najważniejsze że trzyma prawie do końca. [4.5]
Zapach: Delikatny przyjemny chmielowy zapach. [4]
Smak: Bardzo udany lager, chmielowa goryczka idealna jak na ten gatunek piwa, lekko słodkawe. Delikatne owocowe nuty przebijają się czasami. [4.5]
Wysycenie: Minimalnie zbyt delikatnie nasycone. [4]
Opakowanie: Piękna butelka z ciemnego szkła i wspaniała etykieta wyglądająca powiedziałbym luksusowo, ładny kapsel + QR code i pełne info o składzie. [5]
Uwagi: Widać że browar Amber idzie w dobrym kierunku, ładna butelka i jeszcze lepsza zawartość. Bałem się że po pojawieniu się piw z tego browaru na dyskontowych półkach obniży się jakość produktów z tego browaru, jednak jest ciągle ok.
Moja ocena: [4.325]
Comment
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mfraczek Wyświetlenie odpowiedzirany boskie, zaczynam wątpić w zdrowe zmysły forumowiczów - przecież to piwo spada na dno, a Amber nie wypuścił niczego dobrego od ponad roku. ocenianie Złotych Lwów w ich aktualnej postaci na powyżej 4 to jakieś wariactwo!
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ładny kolorek jak na dane parametry. Jasnozłoty [4.5]
Piana: Nic spektakularnego, jest drobno bąbelkowa , po kilku minutach zostaje tylko otoczka oblepiająca szkło. [3.5]
Zapach: Od razu po otworzeniu poczułem chmiel, jednak jest to słaby zapaszek. [3]
Smak: Smak chmielowo-ziołowy, fajna goryczka, która na chwilę zostaje w ustach. Jednak małe ale, goryczka mogłaby być bardziej mocna, ale jak na przedstawiciela jasnego lagera to bardzo fajnie się spisuje. [4]
Wysycenie: Średnie wysycenie, jakby trochę je zmniejszyć ( można nalać "po czesku" ) to pijalność wzrosłaby wg. mnie. [4]
Opakowanie: Minusek za kapsel, czarne kapsle powinny być przeznaczone raczej do ciemnych piw :-) Coś popularny stał się bełkot o średniowiecznych recepturach. [3.5]
Uwagi:
Moja ocena: [3.6]
Comment
-
-
Kolor: Jasno złoty, klarowne.
Piana: Biała, drobno pęcherzykowa, dosyć szybko opada do kożucha.
Zapach: Słodowy, odnoszę wrażenie, że jest też lekki diacetyl ale mogę być w błędzie.
Smak: Głównie słodowy. Goryczka niska. Dosyć treściwe.
Wysycenie: Dosyć wysokie.
Ogólnie: Piwo ratuje się treściowością. Goryczka może minimalnie wyższa niż średnia krajowa dla jasnych lagerów, dla mnie dalej zdecydowanie zbyt niska. Do wypicia ale bez szału.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Miły dla oka [4]
Piana: Podobnie jak w większości browarów [3.5]
Zapach: Pospolity dla tego gatunku [3.5]
Smak: Atrakcyjny [4.5]
Wysycenie: Ogólnie w moim stylu [4]
Opakowanie: Jak dla mnie robi wrażenie [5]
Uwagi: Ogólnie godne spróbowania, na pewno znajdzie swoich stałych wielbicieli
Moja ocena: [4.025]
---------------
Ocena usunieta z rankingu.
Poczawszy od 22.I.2003, oceny bez sensownego uzasadnienia ich przez oceniajacego, beda usuwane z rankingu.
Art, Admin
---------------Last edited by ART; 2012-12-03, 19:55.
Comment
-
Comment