Jabłonowo, Mocne
Collapse
X
-
-
Po kilkumiesięcznej przerwie w piciu tego piwka, w dniu dzisiejszym znów powróciłem do niego, zakupując dwie puszki (niestety butelkowe widziałem tylko w jednym miejscu w Krakowie, ale wtedy nie myślałem zupełnie żeby je zakupić), no i nie mogę nic pozytywnego na jego temat znowu powiedzieć (z wyjątkiem tego jednego razu gdzie smakowało mi bardzo). Piany brak, posmak Jabłonowa wyczuwalny w pełni czyli standardowo, bąbelków jak na lekarstwo, w moich okolicach piwko pite wyłącznie przez lokalną żulerie... Jedyny pozytyw w tym piwie to cena (przy samym dworcu PKP i PKS puszka kosztuje 2 złote). Pewnie jeszcze z braku funduszy się na nie skuszę, ale to już w akcie desperacjiAle nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie...
EBE EBEComment
-
W ostatnim okresie zauważono, że w wielu browarach, szukając oszczędności, zdecydowano się na produkcję mocnych piw z jak najniższego ekstraktu brzeczki podstawowej. W konsekwencji trafiają na rynek marki, które zawierają przykładowo 7% alkoholu i równocześnie zaledwie ok. 12% ekstraktu, np.: ˝Mocne˝ z browaru ˝Jabłonowo˝. Jest to tzw. piwo wysokoodfermentowane, które oprócz mocy nie oferuje konsumentowi ani szczególnych doznań smakowych, ani tak naprawdę prawdziwego smaku piwa.Radical.
Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Nie zwiastuje nic dobrego. [2]
Piana: Sina, aż strach patrzeć nawet. [1]
Zapach: Po zaciągnięciu nozdrzami towarzysz wypadu w podziw wpadł, żem w stanie jest to wlewać w gardziel.. [1.5]
Smak: Nie do opisania sromotnie zły. Żal, że ujemnych punktów dać nie można. [1]
Wysycenie: Przez pierwsze pięć minut drażni jeszcze język, a później szczęśliwie słuch o nim zanika, przez co zapach nie uprzykrza życia. [2]
Opakowanie: Prostym jest jak kanalizacja w namiocie. Razi na dodatek żółtą wstęgą u góry puszki nosząc czerwony napis "produkt polski" czym wstyd przynosi. [1.5]
Uwagi: Boże uchroń przyjacioły jak i nieprzyjacioły moich przed nieszczęściem owym! Coby się kulturalnie wyrazić: w nozdrza bije smród stęchłej szmaty a smak gorszym jeszcze jest, bo mydlinami po przełknięciu daje.
JEDYNYM plusem jest woń otrzymana przy beknięciu tęgim:
w stronę powrotną zapach nawet przyjemny.
Moja ocena: [1.3]
---------------
Ocena usunieta z rankingu.
Poczawszy od 22.I.2003, oceny bez sensownego uzasadnienia ich przez oceniajacego, beda usuwane z rankingu.
Art, Admin
---------------Last edited by ART; 2011-03-22, 22:35.Comment
-
Słodkie ale nie bardzo przykre... choć nie lubię zbytnio słodkich jakoś to dało się wypić...
Zapach nawet znośny, bardziej słodowy... gaz i piana słabe... w sumie wypite...
Jest sporo miejsc w których można umieścić swój post o tym piwie ale stawiam na to...
Piłem testowo nieraz jabłonowskie /nie mówię o manufakturze/ i przeważnie był syf... dziś to piwo było najbliższe nazwy piwo...Comment
-
W cenie 1,99 jest to jedno z najlepszych piw
Ostatnio wypiłem 2 i w czasie kryzyzu portfelowego śmiało można kupić.Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Comment
-
Skoro cenisz Brew Doga, to po co sięgasz po Jabłonowo Mocne? Skoro poznałeś smak dobrego piwa...Masz stare niepotrzebne rzeczy, to napisz.Comment
-
To już rozumiem Twoje podejście do ...
Skoro cenisz Brew Doga, to po co sięgasz po Jabłonowo Mocne? Skoro poznałeś smak dobrego piwa...Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Comment
-
No cóż, będąc na wakacjach na Kaszubach i mając do wyboru Jabłonowo Mocne, Specjala i piwo wielkoprodukcyjne kupowałem Mocne. Potem z niejakim zdziwieniem zobaczyłem, że jest sprzedawane w paskudnych plastikowych butelkach 0.66 z jednej z sieci supermarketów.
Piana obfita, piwo jest bardzo ciężkie w smaku, na pewno za słodkie, choć przez tą słodycz przebijała się też odrobina goryczy. Ogólnie do popicia mięska przy ognisku - ujdzie.Comment
-
Alkohol: 7,2 % obj. Puszka 500 ml. Nabyty w zeszłym tygodniu w Olkuszu. Najlepiej spożyć przed: 01.08.2014. Męcząco wyczuwalny spirytus. Widok puszki podobny do: http://www.browar.biz/kolekcjonerstwo.php?id=46368Comment
-
O Matko, jak ja mogłem to pić kiedyś w ogóle... Zakupiłem dzisiaj dla przypomnienia i z kapslem Manufaktury Piwnej, widziałem kilka egzemplarzy z takim właśnie kapslem.
Widzę, że "korkują" czym popadnie.
Piwo w smaku niedobre, jak jeszcze ich "Mocne Miodowe" da się wypić, tak to jest dramatyczne i niegodne.Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie...
EBE EBEComment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasnozłoty. Dosyć jasny jak na strong lagera. [4.5]
Piana: Niska, nietrwała. [2]
Zapach: Słodowo-skarpetkowy. Słodkawy. [2.5]
Smak: Wyraźna, taka chlebowa i całkiem przyjemna w odczuciu słodowość - i to jest chyba jedyna dobra rzecz, którą mogę napisać o tym piwie. Po pierwszym łyku już myślałem, że tragedii nie będzie - ale chwilę po przełknięciu do głosu dochodzi ordynarna, odalkoholowa, ściągająca gorycz i - jedncześnie - landrynkowa słodycz. Gdyby ta pierwsza - piwo by było naprawdę niezłe. Niemniej posmak ten skutecznie zniechęca do brania kolejnych łyków. [2]
Wysycenie: W normie. [5]
Opakowanie: Ładny kapsel, skład w miarę pełen i miło, że uczciwie napisali, że piwo zawiera E-300, czyli antyutleniacz. Chociaz podejrzewam, że przeciętny konsument tego piwa ledwo umie czytać. Poza tym opakowanie w 100% klasyczne; i całkiem ładny kapsel. [4]
Uwagi: Gdyby nie ten alkohol...
Moja ocena: [2.55]Comment
Comment