Widziałem te zielone butelki na półce i za nic nie mogłem się zmusić by jedną choć wziąć na test... nawet nie chce wiedzieć co tam jest...
Lech, Pils
Collapse
X
-
Zawsze pozostaje puszka Porządna, aluminiowa - nie ma to tamto Właśnie mnie korci, żeby zakupić taką jedną i przetestowaćComment
-
Na moje niewyrobione amatorskie kubki smakowe to LECH PILS w starej zwrotnej brązowej butelce to całkiem inne piwo jak to nowe LECH PILS nagroda chmielaki blabla w zielonej bezwrotnej butelce
W zielonej wyczuwalny skunks, goryczka znikoma, lekki kwas, taki koncernowe troszkę lepsze lechotyskie
ZIELONEGO nie kupować (u mnie jest praktycznie wszędzie w carrefourze, Naszym sklepie, fracu, lecrercku, cena od 2,19 do 2,79zł)
Brązowego kupować jak najbardziej ( w Piotrze i Pawle jest za 2,69zł plus kaucja)
Mam tylko nadzieję, że nie zrezygnują z tej wersji brązowej, choć dziwne to będzie że jest na rynku dwie wersje "tego samego piwa"Comment
-
Na moje niewyrobione amatorskie kubki smakowe to LECH PILS w starej zwrotnej brązowej butelce to całkiem inne piwo jak to nowe LECH PILS nagroda chmielaki blabla w zielonej bezwrotnej butelce
W zielonej wyczuwalny skunks, goryczka znikoma, lekki kwas, taki koncernowe troszkę lepsze lechotyskie
ZIELONEGO nie kupować (u mnie jest praktycznie wszędzie w carrefourze, Naszym sklepie, fracu, lecrercku, cena od 2,19 do 2,79zł)
Brązowego kupować jak najbardziej ( w Piotrze i Pawle jest za 2,69zł plus kaucja)
Mam tylko nadzieję, że nie zrezygnują z tej wersji brązowej, choć dziwne to będzie że jest na rynku dwie wersje "tego samego piwa"Comment
-
No to piwo może być to samo (choć w to wątpię), ale skunks ma możliwość pojawienia się tylko w jednym typie butelek.
Na 4 piwa w zielonym szkle 3 miały dość sporego skunksa.
W starym brązowym LECHu w składzie chyba nie było SYROPU GLUKOZOWEGO, którym teraz o dziwo chwali się "nowy zielony Lech Pils"Comment
-
Nie do końca tak jest. Na opakowaniu piwa nie musisz podawać składu, ale jeżeli to robisz to nie możesz podać części surowców, musisz podać wszystkie. Wyjątkiem jest słód jęczmienny, o zawartości którego musisz ostrzegać zawsze.
Prawdopodobnie na starym opakowaniu nie podawali całego składu, a na nowym już tak. Ostatnio generalnie zaczęli podawać składy, ale też i 'oczyszczają' piwa - przykład Tyskie Klasyczne i ... Wojak. Tam jest dokładnie to z czego je robią.
Co do różnicy w smaku to może to być kwestia tego, że zielona butelka generalnie przepuszcza więcej światła i gorzej się w niej piwo przechowuje. + to, ze w WLKP mają zaufanych dystrybutorów, a ci w innych rejonach mogą sobie nie radzić z przechowywaniem i transportem piwa.
W każdym razie na taśmie jest rozlewane dokładnie to samo piwo.Comment
-
Prawdopodobnie na starym opakowaniu nie podawali całego składu, a na nowym już tak.
Kupię za kilka dni starego PILSA w brązowej i odświeżę smak, bo ten z zielonej bardzo "smakiem" zbliża się przez tego niedorozwiniętego skunksa do zwykłego lecha czy tyskiego.
W każdym razie na taśmie jest rozlewane dokładnie to samo piwo.
pozdrawiamLast edited by dlugas; 2013-02-09, 20:29.Comment
-
Comment
-
A to się towarzycho z piwnego forum starym chemicznym napojem w nowej szacie podjarało. Aż niektórzy nie mogli wytrzymać i katują kubki smakowe. I o to panom chemikom z fabryki na Franowie chodziło - walniemy w inne szkło z którym i tak nie mamy co zrobić, do tego historyjka o zwycięstwie w super prestiżowym "konkursie" na Chmielakach i póóóójdzie. Pogratulować kolegom gustu, determinacji, samozaparcia*.
*niepotrzebne skreślićComment
-
A szanowny kolega zbiera taaaakie etykietyVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Comment
-
A w którym miejscu szanowny Pan widzi to "podjaranie" tym piwem?
A, że to "stare" piwo w innej butelce to już było nie raz powiedziane.Comment
-
Comment
-
Dadek, ja to tak łatwo nie mam. Najpierw muszę tego pilsa kupić, wypić przynajmniej część i dopiero do albumu.
Moje etykiety mówią o mnie Tak, to piłem, tak, z tym walczyłemVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Comment
-
Jestem wzrokowcem więc bardzo mi pomaga w kojarzeniu faktów czego unikać a co warto powtórzyć dla odświeżenia smaku.Comment
Comment