Perła, Chmielowa

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Javox
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2009.11
    • 6460

hehehe to wszystko jasne... nie byłem tam... ale dobrze że uświadamia publicznie, szerzej...

Comment

• kurgan
      Gość
      • 2004.04
      • 315

Sarmackie to przy tym nektar...

przykre doznanie a smakuje 2,50, jednak ma grono zagorzałych "żabkowych"zwolenników

tylko jak wytłumaczyć te 12.2% ekstraktu? to jak analizować ilość cukru w cukrze...
      Last edited by kurgan; 2013-07-26, 20:25.

Comment

• Szakali
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2013.08
        • 572

Ja lubię napić się tego piwa , raz jest lepsze raz gorsze ,ale ogólnie w smaku całkiem poprawne....dobrze schłodzone jak znalazł na upały.
        A i piana się dość porządnie trzyma .

Comment

• Javox
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2009.11
          • 6460

Na prawdę takie dobre! Lecę kupić...

I Perła dużo lepsza od ryżowego? /twój post nr 1/...

Wspaniale! Tyle piw musiałem wypić a tu Perła pod ręką... skrzynkami...

Coś mało o sobie w profilu napisałeś... /wietrzę spisek/

Comment

• Javox
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2009.11
            • 6460

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dlugas Wyświetlenie odpowiedzi
            Jak znalazłbym skunksa w zielonej perle to bym się ucieszył, bo by wtedy miała jakiś aromat i może nawet od niego zyskałby i smak.
            No to na słoneczko na godzinkę, dwie... a potem do lodóweczki...

Ciekaw jestem czy poprawi się smak?

Comment

• Szakali
              • 2013.08
              • 572

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Javox Wyświetlenie odpowiedzi
              Na prawdę takie dobre! Lecę kupić...

I Perła dużo lepsza od ryżowego? /twój post nr 1/...

Wspaniale! Tyle piw musiałem wypić a tu Perła pod ręką... skrzynkami...

Coś mało o sobie w profilu napisałeś... /wietrzę spisek/

Hehehe nie ma żadnego spisku,forum przeglądałem od dawna ale jako niezarejestrowany użytkownik,dziś dopiero to zrobiłem i nie bawiłem się jeszcze w wypełnianie profilu co zapewne zrobię.
              A ryżowe nawet perle do denka nie sięga....i przy tym obstaje .

Comment

• kurgan
                Gość
                • 2004.04
                • 315

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Szakali Wyświetlenie odpowiedzi
                A ryżowe nawet perle do denka nie sięga....i przy tym obstaje .
                ot urok bycia juniorem

zielony skunks leży w lodówce, nawet po pracy nie ma się ochoty tego otworzyć...

Comment

• dlugas
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🍼
                  • 2006.04
                  • 4014

wiem wiem, tylko najpierw trzeba kupić tą perłę w sklepie :] a na to za szybko się u mnie nie zanosi.

no by aby wtedy woda skunksowa :] czy byłoby lepiej? nie dla mnie
                  Google Zdjęcia - wypite piwa PL [brak częstych aktualizacji]
                  Instagram [zawsze świeże zdjęcia, nie zawsze świeże piwa]
                  FaceBook -To co na Instagramie, tylko że na FB

Comment

• Szakali
                    • 2013.08
                    • 572

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kurgan Wyświetlenie odpowiedzi
                    ot urok bycia juniorem

zielony skunks leży w lodówce, nawet po pracy nie ma się ochoty tego otworzyć...

Hehe ale ja nie mówię,że to jest jakieś genialne piwo,ale sikacz na upały nad wodą bardzo dobry (dobrze schłodzony ). I dużo lepiej mi smakuje niż inne koncerniaki typu tyskie itd

Comment

• blk01
                      Szeregowy Piwny Łykacz
                      • 2011.12
                      • 18

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Javox Wyświetlenie odpowiedzi

Serio tylko 2 godzinki na pełnym słońcu wystarczą?

Comment

• dyczkin
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2011.05
                        • 3657

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika blk01 Wyświetlenie odpowiedzi
                        Serio tylko 2 godzinki na pełnym słońcu wystarczą?
                        Tak, wystarczy
                        Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Moje warzenie // Piwny Wojownik

Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

Comment

• dlugas
                          Major Piwnych Rewolucji
                          🍼
                          • 2006.04
                          • 4014

Podobno nawet niecała godzinka już robi robotę i mamy "inne" piwo lub może właściwe w zamyśle piwo.
                          Google Zdjęcia - wypite piwa PL [brak częstych aktualizacji]
                          Instagram [zawsze świeże zdjęcia, nie zawsze świeże piwa]
                          FaceBook -To co na Instagramie, tylko że na FB

Comment

• dyczkin
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2011.05
                            • 3657

Koronny dowód na obecność chmielu w piwie
                            Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Moje warzenie // Piwny Wojownik

Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

Comment

• Tibor_Ferenczy
                              Szeregowy Piwny Łykacz
                              • 2009.03
                              • 28

Jestem właśnie na wakacji na wsi lubelskiej. Wszedłem sobie na forum i czytam wiele nieprzychylnych temu piwu opinii.

Perła Chmielowa z zielonej butelki dostępna w całej Rzeczpospolitej jest faktycznie kiepska (choć w stosunku do innych koncernowych wyrobów jest dość dobrym piwem). Perła z beczki czy też brązowej butelki dostępnej na Lubelszczyźnie jest moim zdaniem całkiem pijalna. Czuć chmiel, goryczkę. Nie wyczuwam szmaty/ścierki czy innych nieprzyjemnych zapachów. Moim zdaniem to świetne bardzo tanie piwo... szkoda że poza Lubelszczyzną dostępne tylko w zielonym szkle.

Comment

• Szakali
                                • 2013.08
                                • 572

Dziś dostałem 2 perły chmielowe....w wakacje dostałem tego parę skrzynek, więc sporo litrów tego trunku wypiłem.
                                No i kurcze jak w wakacje to piwo było całkiem"dobre" wiadomo upał, człowiek spocony, spragniony to się piło....ale teraz jak tak usiadłem i piję na spokojnie to cholerka piana lipna,w zapachu jakieś słody i masło .....W smaku też lipa praktycznie nic, dziwny słodowy posmak ,mocno nasycone aż szczypie w język. Aczkolwiek wydaje mi się, że tamte perły to była trochę lepsza partia, bo serio były pijalne a tutaj tragedia ;/ Za rok do powtórki.

Comment

Przetwarzanie...
                                X