W sklepach Mila kosztuje 1,99 zeta
Głubczyce, Sudeckie
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika AaLeX Wyświetlenie odpowiedziJavox rozumiem że kupiłeś i zaniedługo zamieścisz ocenę? Ja jestem z Gliwic, tutaj niestety ani w mieście ani w pobliżu sklepów "Mila" nie ma.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty, wyrazisty, klarowny. [5]
Piana: Bardzo wysoka. Utrzymuje się do samego końca. Atut Głubczyc. [5]
Zapach: Dobre, ciekawe nuty, czuć słód, chmiel, trochę żelaza. [4]
Smak: Bardzo wyraziste bez ściery jaka występowała czasami w poprzednich warkach. Czuć chmiel, mocna goryczka która jest idealnie wyrównana ze słodem i tworzy bardzo wyrazistą, pełną całość. [4.5]
Wysycenie: OK. [4]
Opakowanie: Nowe, bączek 0,33l. Osobiście wolałbym większe opakowanie, niczym się nie wyróżnia, dość skromne. Zdjęcie zamieszczam. [4]
Uwagi: Jest to reaktywacja piwa "Sudeckie" przez głubczycki browar. Woltaż obniżony do 5,6%. Poprzednia wersja miała 6,2%, dużo, ale dzięki temu była mocna, pełna. Nowa odsłona jednak utrzymała te atuty. Piwo jest bardzo pijalne, mocna goryczka wyrównana idealnie ze słodem, cena zachęca bo kupione za 1,89zł. Zapraszam piwosze do skosztowania nowej odsłony tegoż piwa.
Moja ocena: [4.35]
Comment
-
-
Sieciówka?Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Ładna etykieta, podziwiam Ciebie za trwałą miłość do tego piwa. Jeśli gdzieś znajdę to piwo w moim mieście to z pewnością kupię i wypiję za Twoje zdrowie
Może będzie w PoloMarkecie tam gdzie pierwszy raz kupiłem.Last edited by DariuszSawicki; 2018-12-17, 19:09.
Comment
-
-
Przejeżdżałem przez Głubczyce i w jednym sklepie stała cała bateria ich piw. Nawet najdroższy Hammer był poniżej 3 zł.
5,6% alk.
Aromat - zielone, kwaskowe jabłka
Piana - średnia, nietrwała
Barwa - złoto
Wysycenie - średnie, musujące
Smak - mam wrażenie, że ten wyraźny aromat wpływa na smak. Kwaskowe jabłka, lekki słód, trochę dziwnej, nienaturalnej goryczki. Łagodnie goryczkowy, dłuższy finisz to przyjemniejszy akcent tego nieudanego piwa
Treściwość - pełne
Opakowanie - bączek, eta jak tu:
Wadliwy produkt.
Comment
-
-
Piwo dostępne w marketach Dino, ja kupiłem w Zgorzelcu. Puszka 0,5, cena 2,35. Naprawdę, świetnie wyrównany słód z goryczką, fajna piana, jak to w Głubczycach, zapach słodowy, przyjemny. W tej cenie z polskich piw jest to jedna z lepszych propozycji. Woltaż 5,6%. Polecam to piwo bo widać, iż browar zwiększył jakość i ten jego wyrób nadal trzyma poziom tak jak trzymał.
Comment
-
Comment