Jagiełło, Magnus

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Oskaliber
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2010.05
    • 727

Ocena z ARTomatu

Kolor: Ciemnobrązowy, pod światło bordowy. [4]
    Piana: Ciemnokremowa, dosyć drobna, w miarę szybko opada do obrączki. [2.5]
    Zapach: Średnio intensywny. Słodowo-karmelowy. Jakaś tam minimalna paloność ale to na granicy placebo. [2]
    Smak: Przede wszystkim karmel, duża słodkość i w zasadzie chyba tyle. Goryczka minimalna. Dla mnie zdecydowanie za słodkie. [2]
    Wysycenie: Średnie, odpowiednie. [5]
    Opakowanie: Krzywo naklejona i niezbyt piękna etykieta. Ekstrakt podany. Jest informacja, że z 5 gatunków słodów, ale nie ma z jakich. [3]
    Uwagi:

Moja ocena: [2.35]
    BeerFreak.pl

Comment

• M-kwadrat
      Porucznik Browarny Tester
      • 2004.07
      • 304

Ocena z ARTomatu

Kolor: Ciemny brąz, rubinowy pod światło. Jest dobrze. [4.5]
      Piana: Beżowa, dość drobna, szybko opada, nie zostawia śladów na szkle, kożuszek zostaje do końca. [3.5]
      Zapach: Palony słód, delikatnie chmielowy, słodki, intensywny. Jakaś lekka, niezidentyfikowana, nieprzyjemna nuta. [3.5]
      Smak: Dla mnie dominuje palony słód który jest niestety równoważony słodkością. Słodycz na dłuższą metę przesadzona. Czuć delikatną goryczkę która jednak ginie pod słodyczą. Smak pełny. [2.5]
      Wysycenie: Umiarkowane, pasuje do tego piwa, leciutko łamie słodycz. [4]
      Opakowanie: "Smukły bączek" 0,33l. Pomarszczona, krzywa etykieta, niezbyt urodziwa. Gładki, czarny kapsel. Prawie pełne informacje. [3]
      Uwagi: 0,33l a męczyłem się z piciem. Nie powtórzę - za słodkie.

Moja ocena: [3.15]
      Pozdrawiam, Maciek

Comment

• CyboRKg
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2010.04
        • 594

Pierwszy raz pilem dzis tego Magnusa. Wczesniej tylko te smakowe...
        Smakuje jak "Karmi Black", tyle ze: slodsze, mocniejsze i bardziej ekstraktowe
        Dla mnie za slodkie... Wole siegnac po "Warmiaka" z Kormorana lub "Eire Noteckie" z Czarnkowa.
        "Jedno pivo ne vadi!"
        "Kupuje tylko w polskich sklepach!"

Comment

• Browar-Besko
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2011.06
          • 317

Przyzwoite NORMALNE piwo do picia !
          Smak kawy inki z nutą suszonych śliwek. Piana niezbyt długo gości w pokalu. Piękny rubinowo-wiśniowy kolor, jak widać na zdjęciu.
          Cena 2,99 zł.
          Attached Files

Comment

• Browar-Besko
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2011.06
            • 317

Ocena z ARTomatu

Kolor: piękny rubinowo-wiśniowy kolor [4.5]
            Piana: zaliczam do średnich, piana niezbyt długo gości w pokalu [3.5]
            Zapach: przyjemny o nucie słodowo-kawowej [4]
            Smak: smak kawy inki z nutą suszonych śliwek, zbyt słodki [3.5]
            Wysycenie: prawidłowe [4.5]
            Opakowanie: etykieta taka sobie, mogłaby być ładniejsza, na kontretykiecie brak informacji czy butelka zwrotna czy nie, kapsel cały czarny - śmiechu warte by taki browar nie dbał o taki szczegół, mogę zaprojektować im za dwie skrzynki piwa, albo niech zrobią konkurs [3.5]
            Uwagi: normalne piwo do picia (nie unijne)

Moja ocena: [3.775]

Comment

• focus25
              Kapral Kuflowy Chlupacz
              • 2011.01
              • 39

Ocena z ARTomatu

Kolor: brązowy, pod światło ładny rubinowy [4]
              Piana: drobnoziarnista, przy nalewaniu tworzy warstwę ok. 1cm, redukuje się do pierścienia, delikatnie brudzi szkło [3.5]
              Zapach: mało wyraźny, słodki, karmelowy, w oddali wyczuwalna paloność [3.5]
              Smak: na pierszym planie słodkość trochę dalej wyczuwalna lekka paloność, karmelowość. Finisz typowo słodko-słodowy. Brak wyraźnej goryczki [3.5]
              Wysycenie: niskie, mogło by być nieco wyższe, aczkolwiek nie przeszkadza to jakoś wyraźnie [3.5]
              Opakowanie: butelka bączek 0,33. Wzornictwo nie przypadło mi do gustu, brak jakiegokolwiek polotu, kapsel czarny [3]
              Uwagi: z reguły preferuje raczej piwa wytrawne ale od czasu do czasu można dla urozmaicenia popróbować czegoś słodszego

Moja ocena: [3.5]

Comment

• Tschabe
                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                • 2011.08
                • 105

Ocena z ARTomatu

Kolor: Czekoladowy, pod światłem rubinowy. Ładny. [4.5]
                Piana: Niewysoka, średniopęcherzykowa. Utrzymuje się dziurawy kożuszek, zostawia osad tu i ówdzie. [3.5]
                Zapach: Słodki, owocowy z nutą karmelu. Po pewnym czasie bardziej chmielowy. [4]
                Smak: Na pierwszym planie bardzo wyraźna słodycz. Mam wrażenie, że jest zbyt słodko, przy końcu picia staje się to męczące. Poza tym smak kawy zbożowej, nieduża goryczka, delikatne posmaki suszonych owoców i chleba. Pierwszy łyk miał posmak metaliczny. [3]
                Wysycenie: Nieduże, zatem właściwe dla gatunku. [4.5]
                Opakowanie: Butelka typu picnic, na niej niechlujnie naklejona etykieta. Jej wzór też nieszczególny. Kapsel czarny. Słabo. [2]
                Uwagi: Słodki ulepek, przypomina Celtyckie z Witnicy, choć nie jest tak hardcorowy.

Moja ocena: [3.5]

Comment

• dadek
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🍺🍺
                  • 2005.09
                  • 4699

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Tschabe Wyświetlenie odpowiedzi
                  Butelka typu picnic...
                  Picnic to to samo co piknik. Ale butelki piknik mają pojemność 0,5 l a Magnusa nigdy w takich nie widziałem, jedynie 0,33 l w bączkach i w takich jak na zdjęciu kolegi Browar-Besko.

Comment

• Tschabe
                    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                    • 2011.08
                    • 105

Picnic to piknik, parę razy spotkałem się z pisownią przez c, nie wiedziałem że ma to znaczenie. Butelka taka jak na zdjęciu powyżej, byłem przekonany że to właśnie jest piknik. Widocznie jestem zwyczajnie niedouczony
                    Ale chętnie się dowiem jaki to ostatecznie typ butelki, o ile ma on jakąś nazwę.

Comment

• wrednyhawran
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2010.07
                      • 1784

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Tschabe Wyświetlenie odpowiedzi
                      Picnic to piknik, parę razy spotkałem się z pisownią przez c, nie wiedziałem że ma to znaczenie. Butelka taka jak na zdjęciu powyżej, byłem przekonany że to właśnie jest piknik. Widocznie jestem zwyczajnie niedouczony
                      Ale chętnie się dowiem jaki to ostatecznie typ butelki, o ile ma on jakąś nazwę.
                      Niektórzy chyba mówią na to "granaty"
                      Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
                      Małe Piwko Blog
                      Małe Piwko Blog na facebooku
                      Domowy Browar Demon

Comment

• leona
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2009.07
                        • 5853

Jakie granaty? Granaty to były małe Zwierzyńce. I to były handgranaten

Comment

• FidelD
                          Kapral Kuflowy Chlupacz
                          • 2011.03
                          • 36

Ocena z ARTomatu

Kolor: Brązowo-rubinowe, klarowne, przejrzyste [4]
                          Piana: Opada powoli do kożuszka, zostawia ślady na szkle [3.5]
                          Zapach: Słodowy, palony, ale nikły [3]
                          Smak: Niestety dla mnie przede wszystkim za słodkie, w tle lekka goryczka z palonych słodów i karmelowość [3]
                          Wysycenie: Nikłe, za słabe [2]
                          Opakowanie: Jest ekstrakt i alkohol, kapsel czarny, butelka bączek, etykieta brzydka [3]
                          Uwagi: Ogólnie nie jest to złe piwo jak ktoś jest fanem ciemnych i słodkich

Moja ocena: [3.05]
                          Czerwone OKO

Comment

• dyczkin
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2011.05
                            • 3657

Powiem tak: piwa jest za słodkie, zaliczone i nie będzie powtórki.
                            Czeka na mnie jeszcze śliwkowe a że lubię śliwki, to mam nadzieję, że będzie lepsze
                            Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Moje warzenie // Piwny Wojownik

Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

Comment

• Wojtek16
                              Gość
                              • 2010.03
                              • 11

Jagiełło, Magnus

Piwo Magnus, browar Jagiełło, alkohol 6%.
                              Kupiłem w Centrum Michałowo za 3zł. Smakowało mi
                              Attached Files

Comment

• dyczkin
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2011.05
                                • 3657

Kolega powinien foto zamieścić tutaj: http://browar.biz/forum/showthread.php?t=71018&page=2
                                Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Moje warzenie // Piwny Wojownik

Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

Comment

Przetwarzanie...
                                X