Czarnków, Noteckie Jasne (Pasteryzowane)

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • amigo007
    Porucznik Browarny Tester
    • 2008.02
    • 252

    Panowie rzecz w tym, że kupując noteckie liczyłem na bardzo dobre piwko. Takie które będzie lepsze od całej masówki. Niestety to co piłem było dużo gorsze od bosmana czerwonego, którego uważam za przedstawiciela tych "lepszych" koncernówek. I bosman czerwony mega wypasem na pewno nie jest. Ale spokojnie można go wypić w ilości 2 buteleczek bez przykrych konsekwencji dnia następnego. A co do smaku bosmana czerwonego, jak się trafi na tego produkowanego w Brzesku to może być niedobry. Ten ze Szczecina przeważnie jest dobry.
    Last edited by amigo007; 2011-12-03, 14:10.

    Comment

    • tadzo
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2011.09
      • 34

      Akurat mieszkam w bylym szczecinskim a teraz zachodniopomorskie dla mnie Bosman to trunek ktorego tu nie scharakteryzuje ...kiedys gdy pilem ponad 10-15 lat wstecz moze i byl dobry nie wiem wtedy nie bylo duzej konkurencji -teraz to mozna to .......ć Na mojej rodzinnej wsi gdy chodze na piwko pod sklep to Bosmana pija tylko Ci co naprawde nie maja kasy i im jest obojetne -reszta (wiekszosc) pije inne koncerniaki z uwagi ze nie ma wielkiego wyboru-lecz nie jest to Bosman-bo nawet oni mowia ze to jest syf...

      Comment

      • zgoda
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2005.05
        • 3516

        No to też się koneserzy ujawnili.

        Co nie zmienia stanu rzeczy, że ostatnio Notecke jest badziewne.
        Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

        Comment

        • dyczkin
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2011.05
          • 3657

          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgoda Wyświetlenie odpowiedzi
          No to też się koneserzy ujawnili.

          Co nie zmienia stanu rzeczy, że ostatnio Notecke jest badziewne.
          I to jest smutna rzeczywistość
          Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

          Moje warzenie // Piwny Wojownik

          Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

          Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

          Comment

          • baania
            Porucznik Browarny Tester
            • 2009.10
            • 317

            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika amigo007 Wyświetlenie odpowiedzi
            Panowie rzecz w tym, że kupując noteckie liczyłem na bardzo dobre piwko
            Kup niskopasteryzowane, na pewno będzie smaczniejsze.

            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika amigo007 Wyświetlenie odpowiedzi
            bosmana czerwonego, którego uważam za przedstawiciela tych "lepszych" koncernówek.
            Toż to najgorsze popłuczyny i niemal każde inne piwo koncernowe jest lepsze. Ot dla przykładu choćby zielony i brązowy bosman.
            Podcast o piwie
            Podcast o piwie | Facebook

            Comment

            • zgoda
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2005.05
              • 3516

              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika baania Wyświetlenie odpowiedzi
              Kup niskopasteryzowane, na pewno będzie smaczniejsze.
              Ja nie jestem przekonany. Skąd ta pewność?
              Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

              Comment

              • baania
                Porucznik Browarny Tester
                • 2009.10
                • 317

                Niedawno próbowałem oba i niskopasteryzowane było smaczniejsze. Pasteryzowane sprawiało wrażenie "pustego" w smaku.
                Podcast o piwie
                Podcast o piwie | Facebook

                Comment

                • zgoda
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2005.05
                  • 3516

                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika baania Wyświetlenie odpowiedzi
                  Niedawno próbowałem oba i niskopasteryzowane było smaczniejsze. Pasteryzowane sprawiało wrażenie "pustego" w smaku.
                  Moim zdaniem pasteryzowane Noteckie wcale nie jest puste w smaku. Jest pełne obrzydliwości typu zdechłe myszy, brudna ściera i tak dalej. Jakby niskopasteryzowane (czyli co, pasteryzowane w piwnicy?!) miało mieć tego jeszcze więcej, to ja dziękuję.
                  Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

                  Comment

                  • baania
                    Porucznik Browarny Tester
                    • 2009.10
                    • 317

                    Piwa, które ja piłem były tych obrzydliwości pozbawione.
                    Podcast o piwie
                    Podcast o piwie | Facebook

                    Comment

                    • amigo007
                      Porucznik Browarny Tester
                      • 2008.02
                      • 252

                      Bania aleś zasugerował zamiast bosmana czerwonego, zielony. Toż to dokładnie to samo piwo z tej samej fabryki, tyle że zielony ma więcej ekstraktu i jest mocniejsze z "mocniejszym" smakiem. Ale to raczej ta sama baza piwna. Co do bosmana brązowego, to bardzo dawno temu próbowałem i nieźle dawał w dyńkę Ale to było chyba około 8-10-ciu lat temu, bo mniej więcej od tak dawna zarówno bosmana brązowego jak i czarnego nie ma. A co do porównania kwestii smaku popularnych koncernówek, to ostatnio porównywałem tyskie z bosmanem czerwonym. I dla mnie konfrontacje wygrał bosman czerwony. Może to kwestia smaku, ale wydaje mi się że do tyskiego od jakiegoś czasu dodają sporo składników niesłodowych. Nie jest to tak mocno wyczuwalne jak np. w wojaku, jednak ja to już wyczuwam. A co do noteckiego to szkoda tak kiedyś dobrego piwa. Pozdrawiam.

                      Comment

                      • baania
                        Porucznik Browarny Tester
                        • 2009.10
                        • 317

                        No to Twoje zdanie więc ok
                        A co do Bosmana brązowego - piłem go w zeszłym roku. I podejrzewam, że w następnym też go wypuszczą.
                        Podcast o piwie
                        Podcast o piwie | Facebook

                        Comment

                        • Rzeszowiak
                          Major Piwnych Rewolucji
                          🍼
                          • 2009.04
                          • 1597

                          E tam szkoda. Jak niesmaczne to go nie będzie szkoda. Nawiasem mówiąc mnóstwo "sektowiczów" będzie go dalej kupować, ciesząc się, że za 10 razem trafili na smaczną warkę.

                          Comment

                          • amigo007
                            Porucznik Browarny Tester
                            • 2008.02
                            • 252

                            Baania tobie pewnie chodzi o bosmana niepasteryzowanego, który był także w brązowej butelce. Kiedyś dawno temu, jak bosman nie należał do carlsberga to był dostępny właśnie bosman brązowy i czarny. Oba miały więcej alkoholu od bosmana zielonego. Brązowy to było coś chyba koło 7,8%, czarny miał chyba koło 9%. Także "stary" brązowy bosman nie ma na pewno nic wspólnego z "nowym" bosmanem niepasteryzowanym, również brązowym.

                            Comment

                            • baania
                              Porucznik Browarny Tester
                              • 2009.10
                              • 317

                              No to prawda, chodziło mi o niepasteryzowanego. Nawet nie wiedziałem, że były inne, tak mocne.
                              Podcast o piwie
                              Podcast o piwie | Facebook

                              Comment

                              • pioterb4
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2006.05
                                • 4322

                                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika baania Wyświetlenie odpowiedzi
                                No to prawda, chodziło mi o niepasteryzowanego. Nawet nie wiedziałem, że były inne, tak mocne.
                                Dawno temu był i koźlak. Dawne dzieje...

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X