Piwo gotowe do oceny
Połczyn-Zdrój, Borec Strong
Collapse
X
-
Połczyn-Zdrój, Borec Strong
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty, klarowny. [4]
Piana: Całkiem gęsta i trwała, do końca degustacji pozostaje biały kożuch. [4]
Zapach: Chmielowo - słodowy, lekko piwniczny. Całkiem intensywny. [3.5]
Smak: Dość mocna goryczka - to zaskoczenie. Posmaki słodowe i kwaskowe, lekki alkohol w tle. [3.5]
Wysycenie: Bardzo dobre, równe przez całą degustację. [5]
Opakowanie: Litrowy PET - co tu dużo pisać. Wyróżnia się obecnością krawatki. Brak danych o ekstrakcie. Nakrętka czerwona. [2]
Uwagi: Poprawne mocne piwo, dużo bardziej goryczkowe od Sarmackiego - co mi bardziej odpowiada. Zakupione w Netto za jakieś 3 zł.
Moja ocena: [3.575]♪♫
♫
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasne złoto, wydaje się być lekko mętne [2.5]
Piana: niska ale drobna, pozostawia kożuszek w miarę szybko opadający do obrączki, po nalaniu drugiej części piana opada znacznie wolniej [3]
Zapach: delikatny, słodowy, lekko karmelowy, słabo wyczuwalny chmiel [3]
Smak: niezbyt treściwy, lekka szmata, goryczka z gatunku tych pestkowych, lekka metaliczność, nie odrzuca co jest na plus w Połczynie [3]
Wysycenie: średnie, przy drugiej połówce wyraźnie go brakuje [2.5]
Opakowanie: PET, etykieta typowo mózgotrzepowa, brak podanego ekstraktu, sporo się naszukałem aby znaleźć etykietę w miarę ładną do kolekcji [2]
Uwagi: Nie było problemów z wypiciem, nawet Żywiec w smaku przegrywa z tym piwem
Moja ocena: [2.9]Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Kolor złoty, klarowny. Po mocy piwa (7%) sądzę, że ekstrakt to jakieś 14%, więc kolor mógłby być ciemniejszy. [3]
Piana: Pojawiła się i szybko zniknęła. Pozostała tylko obrączka. Brzydki, szary kolor. Zupełnie inna niż na zdjęciu
Myszon007. [2]
Zapach: Bardzo lekko słodowy, lekko alkoholowy. Taki nijaki. [2.5]
Smak: Całkiem dobry. Piwo zdecydowanie słodowe, brak chmielu, wyraźnie czuć diacetyl (który lubię ), czuć alkohol. [3.5]
Wysycenie: Piwo średnio nagazowane. Wg mnie trochę za wysoko. [3.5]
Opakowanie: Jak na zdjęciu wyżej - litrowy PET, który nie jest brzydki, ale jest PETem. [2]
Uwagi: Raczej jednorazowa przygoda. W Netto, w którym kupiłem to piwo, moim faworytem pozostaje Natur. Jednak gdyby się skończył, to mając do wyboru Tyskie, Żubra czy Żywca - wybieram Borec.
Moja ocena: [2.9]Last edited by baania; 2011-12-05, 21:05.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty, adekwatny do mocy piwa, klarowne. [4.5]
Piana: Biała, przy nalewaniu dość wysoka (5 cm), bąbelki równomierne średniej wielkości. Opadła po kilku łykach do solidnego kożuszka i grubej obręczy przy szkle. [4]
Zapach: Niezbyt przyjemna stęchło szmaciana słodowość i mdła słodka kukurydza. [2]
Smak: Niezbyt intensywna słodowość z cierpką pseudoowocową goryczką a do tego tekturowy posmak. Nieciekawy. [3]
Wysycenie: Zbyt wysokie, szczypie w język, czuć sztuczne nasycenie CO2. [2.5]
Opakowanie: 1 litrowy PET, dużo jaśniejszy niż na fotce powyżej. Etykieta i krawatka w miarę estetyczna utrzymana w ciemnoczerwonych barwach, takaż zakrętka. Opisy po polsku, rumuńsku i chorwacku. Brak ekstraktu, podany tylko alkohol 7%. [3.5]
Uwagi: Pierwszy raz trafiłem na to piwo choć jak widzę jest produkowane od dawna. Kupione w Netto w Szczecinie za 2,99 zł czyli w cenie Sarmackiego z Łodzi i prawdopodobnie tym samym ekstrakcie. Jednak Sarmackie pije się przyjemnie a Borec trzeba męczyć. Generalnie nie polecam, do kupienia jedynie w przypadku obecności w sklepie jedynie pospolitych koncernówek.
A nazwa po czesku znaczy "zapaśnik" (sportowiec), ciekawe czy wiedział to ten co ją wymyślił?
Moja ocena: [2.825]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasnożółty, jakby lekko mętny, ale na stronga za jasny. [3.5]
Piana: Żadna Brak. Parę drobinek, ale tego nie można nazwać pianą. [1.5]
Zapach: Słodki, słodowo-marketowy. Tani... [2]
Smak: Przy wszelkich lękach i strachach muszę stwierdzić, że to piwo da się pić! Nie jest to być może najprzyjemniejsze doznanie, ale zdecydowanie przerastające oczekiwanie. Smak wodnisto-słodowy. Zupełnie jakby to był jakiś 4% cienkusz, a nie strong o mocy 7%. [3]
Wysycenie: Bardzo niskie. Prawie niewyczuwalne (piwo było mocno schłodzone). [2.5]
Opakowanie: PET. Prosta eta, jak na zdjęciach. Nie mam nic do dodania. Przeciętniak. [3]
Uwagi: Nazwa rozwala Po prostu genialna.
Samo piwo do wypicia, ale kompletnie bez charakteru.
Tani sikacz, aż trudno uwierzyć, że to ma 7% alkoholu.
Moja ocena: [2.5]Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
Małe Piwko Blog
Małe Piwko Blog na facebooku
Domowy Browar Demon
Comment
-
Comment