Piwo gotowe do oceny Dodaję... ale nie wiem po co. Dla przekazania prawdy dziejowej dla potomnych? Oprowadzający po Lechu stwierdził że jest tu w Poznaniu produkowane więc dodaję dla spełnienia formalnego obowiązku.
Lech, Dębowe Mocne
Collapse
X
-
Lech, Dębowe Mocne
Last edited by ART; 2008-08-27, 16:10.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak
-
-
no cóż jetem tu nowy i nie wiem szczerze mówiąc dlaczego nikt jeszcze tego piwka nie pisał? Czy forum jest przeciwnikiem mocnych piw?
Tak się składa, że dzisiaj miałem okazję skosztować tegoż trunku - pierwszy łyk i niewypał, kichnięcie do pukala, dużo gazu, pianka średnia, alkoholu 7% ekstr 14,4.
W smaku czuć delikatnie karmel ale może się mylę, goryczki 4,5/10. Kolor no cóż na opakowaniu piszą, że jasne ale są jaśniejsze. Cena sugerowana 3,25zł ja dałem 3,10 ale za tą ceną wolę coś innego.
-
-
no cóż jetem tu nowy i nie wiem szczerze mówiąc dlaczego nikt jeszcze tego piwka nie pisał?
Czy forum jest przeciwnikiem mocnych piw?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedziPiwo ocenione wg kodów: Nr partii: 341618. Pierwsza cyfra numeru partii oznacza browar (w tym wypadku 1 - Tychy, 2 - Poznań, 3 - Białystok).
Miałem zamiar skorzystać z artomatu, ale odeszła mi ochota po skosztowaniu. Podoba mi się tekst na kontretykiecie: Nie spiesz się. Na dobre rzeczy warto poczekać. Tekst dobry, ale niestety strasznie kontrastuje z piwem. Aromat to sztuczny miód gryczany, smak pusty, goryczka drażniąca, cierpkość szorstka, ściągająca. Wykrzywia twarz.
Comment
-
-
Ciekawa uwaga na krawatce: zawiera słód jęczmienny (11,6%)Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Kod z 2-ką na początku więc Poznań...
Alkohol 7% objętościowo z ekstraktu 14,2% wagowo.
Jakieś wyjątkowo łagodne to piwo. Nie ma tej ciężkiej, dość przykrej owocowości co pamiętam z tego co piłem /przeważnie pewnie Tychy/.
Piana - średnia, na dłużej cienka ale pełna warstewka i lacing całkiem niezły.
Barwa - jasny bursztyn.
Gaz - średni.
Aromat - słód i chmielowość zbliżona do Lech Pils. Owocowość minimalna.
Smak - lekko słodkawe, słodowe, lekko łodygowo trawiasta goryczka.
Lekkie zdziwienie smakowe na plus. Kupowałem dla nowej szaty graficznej a tu niespodzianka, piwo okazało się znośne.
Comment
-
-
Też mi się trafiło dzisiaj poznańskie, strasznie nie lubię wyrobów KP tworzonych w Poznaniu... Bardzo ładna puszka, wysokie nagazowanie, w smaku przyciężkawe, alkohol dość mocno wyczuwalny, może nie nuty spirytusowe, ale wódczane już jak najbardziej, kiedyś mi troszkę bardziej smakowało...Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie...
EBE EBE
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Herbaciany, wpadajacy w brąz [4]
Piana: Obfita, lecz bardzo szybko opada co widać na fotkach i po chwili praktycznie jej nie ma [3]
Zapach: Słód, chmiel, słodycz, przyjemnie, lekki alkohol [4]
Smak: Słodowy, łodygowo trawiasty chmiel, czuć jakieś tam akcenty drewniane, lekko słodkie, lekka goryczka na poziomie 15-20 IBU, alkohol nie wyczuwalny, nie jest wodniste. [4]
Wysycenie: Średnie, poprawne [4]
Opakowanie: Może być, ,mam neutralne odczucia [3.5]
Uwagi: WARKA:
06.12.2020
241820 - Czyli Browar Poznań
Ekstrakt 14,2% wag.
alkohol 7% obj.
Biorąc pod uwage typowego Koncerniaka ...
Dębowe - Dojrzałe Mocne wypada całkiem dobrze. Śmiało można się napić i do tego smak jest poprawny.
Nie zawiodłem sie. Polecam.
Pozdrawiam
Moja ocena: [3.875]Last edited by slyboots; 2020-07-19, 14:52.
Comment
-
Comment