Zdjęcie wyżej opisanej nowości - niestety jeszcze nie dorobiłem się oryginalnego pokala.
BOSS, Lubuskie
Collapse
X
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasne złoto, klarowne. [4]
Piana: Niska, grubo ziarnista, szybko opada do obwódki, by po paru chwilach zniknąć całkowicie. [2]
Zapach: Chmielowo-słodowy, słaby, lekko cytrusowy. Lekkie masełko. [3]
Smak: Lekko cytrusowy, nie jest to raczej "kiszona kapusta". Lekka, dziwnie zakończona goryczka. [3]
Wysycenie: Za wysokie, powoduje lekkie bekanie. [4]
Opakowanie: Nie podoba mi się, jak reszta obecnego wypustu Witnicy. Brak składu i ekstraktu. Jest okazjonalny kapsel. [2.5]
Uwagi: Zakupione w lubińskim PiP. W czasie mojej wizyty, piwo schodziło z półki jak świeże bułeczki.
Moja ocena: [2.975]Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Comment
-
W smaku dominuje słód nad goryczką, podobne trochę do Raciborskiego Jasnego.
Od czasu do czasu można po nie sięgnąć dla odmiany.
Na korzyść zdecydowanie cena 2.59 zł i butelka bezzwrotnaNaprawa i sprzedaż komputerów, pogotowie komputerowe, odzyskiwanie danych, tworzenie stron internetowych, optymalizacja i pozycjonowanie stron www.Comment
-
No to na pewno nie jest na korzyść. Przecież za tę butelkę musisz zapłacić, nikt ci jej w prezencie nie daje. I w ten sposób kilkadziesiąt groszy wyrzucasz do kosza za każdym razem. Gdyby była zwrotna, to byś miał wybór - oddać czy też do kosza. A i cena samego piwa byłaby rzędu 2,29. No to się pytam - co to za korzyść? Chyba dla firm zbierających szkło.Last edited by Pendragon; 2012-04-23, 14:37.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Jak to nie korzyść, jak korzyść
Kupuję za 2.59 "bezzwrotne" Lubuskie a butelkę oddaje w innym sklepie który kaucjonuje butelkę po nim.
Ostatnio na tej zasadzie polubiłem Auchan w którym pojawiły się niekaucjonowane Konstanciny. Oddaje je potem w osiedlowym sklepie.
Nie dość że ekologicznie to jeszcze przyjemniej dla portfelaComment
-
Piwo pilem parę miesiece temu i niezbyt mi przypadl do gustu ten maślany smak i z tego co pamietam goryczki w nim nie wyczulem .Ogolnie piwo inne niz wszystkie jakie pilem ,ale daleko mu do mojego ideału.Tylko moje piwo mnie rozumie...Comment
-
Ale jeśli leją w cienkościenne bezzwrotne (faktycznie), to już nie.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Sklep niedawno otwarty to pewnie bałagan mają niezły byłem pewny że butla bezzwrotna bo nigdzie indziej tego browca nie kupowałem.
Pójdę gdzie indziej oddać butelki i piwo mnie wyjdzie 2.09 zł, niezły stosunek ceny do jakości
Za chwilę będę robił drugi test tego piwa a to dlatego, że jeden jest mało miarodajnyNaprawa i sprzedaż komputerów, pogotowie komputerowe, odzyskiwanie danych, tworzenie stron internetowych, optymalizacja i pozycjonowanie stron www.Comment
-
Po roku znów spróbowałem tego piwa z beczki i mam wrażenie, że to piwo jest coraz gorsze. Goryczki w nim nadal nie ma, słodycz jeszcze mocniej podkreślona, do tego miesza się ona z nachalnym maślano - chlebowym posmakiem.
Moja ocena: +2.
Nie polecam, nawet pomimo atrakcyjnej ceny. Chyba, że ktoś chce zastąpić warkę strong czymś nieco szlachetniejszym.Comment
-
Twoja informacja jest kompletnie nieprzydatna, bo każdy PiP ma osobną politykę cenową.
Cena, którą podałeś może być tymczasową obniżką spowodowaną zbliżającym się terminem ważności piwa, funkcjonującą tylko w jednym konkretnym sklepie.
Jeśli chcesz się dzielić takimi rewelacjami to podaj przynajmniej miasto w którym ten sklep się znajduje.Last edited by wrednyhawran; 2012-05-06, 14:14.Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
Małe Piwko Blog
Małe Piwko Blog na facebooku
Domowy Browar DemonComment
-
U mnie w Gnieźnie też promo po 1.69, więc wygląda na jakąś szerszą akcję. Jednak mimo wszystko nie skusiłem się, więc nie powiem, czy nie jest to podyktowane np. gorszą partią.Comment
-
Dziś również kupiłem w Piotrze i Pawle w Białymstoku za 1,69 dawno już nie piłem Lubuskiego Jasnego dzisiaj robię podejście po rocznej przerwie. Zobaczymy jak wypadnie termin ważności 2 piw do 3.07.2012. Wcześniej lubiłem te piwo i gościło u mnie dość często czas sprawdzić co się dzieje w tym browarzeComment
Comment