Piwo gotowe do oceny
Van Pur, Keniger
Collapse
X
-
Van Pur, Keniger
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Całkiem ładne złoto - jak na tanią dziesiątkę. Nie jest do końca klarowne. [4]
Piana: Z początku wysoka i gęsta, zapowiadała się na trwałą, ale dosyć szybko opadła do drobnej mgiełki, a zanim dojdę do połowy zapewne zniknie całkowicie. [3]
Zapach: Całkiem ładny, słodowy. Nie ma w nim ścierki, ani alkoholu, ani nadmiernej sztucznej słodyczy. Ku mojemu zaskoczeniu wydaje się całkiem...świeży i przyjemny. [3.5]
Smak: Lekki (mimo dość wysokiego nagazowania), słodowy, orzeźwiający. Chmielu nie czuć. Goryczka niewyraźna i trochę cierpka, ale nie przeszkadza. Nie wyczuwam często spotykanej w tego typu marketowych tanich piwach wodnistości - nie trzeba się zastanawiać, czy to co się pije to na pewno piwo. W swojej kategorii cenowej naprawdę niezłe. [3.5]
Wysycenie: Trochę za wysokie. Szczypie w język i niepotrzebnie dodaje piwu nieco ciężaru. [3]
Opakowanie: Czerwona puszka, chyba identyczna jak ta "łódzka". Calkiem ładna jak na "marketówkę" Plus za podanie info o ekstrakcie, co na tej półce cenowej zdarza się dość rzadko. [3]
Uwagi: Bardzo fajne kryzysowe piwko na lato i grilla. Nawet chyba nieco lepsze od swego łódzkiego bliźniaka. Mocna 3 - co w tej kategorii cenowo-ekstraktowej jest chyba najwyższą możliwą oceną. Spore zaskoczenie - na pewno lepsze od najpopularniejszych koncernówek (a jeśli nie lepsze to przynajmniej podobne, więc po co przepłacać) Będą powtórki
Moja ocena: [3.425]Last edited by wrednyhawran; 2011-07-16, 23:47.Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
Małe Piwko Blog
Małe Piwko Blog na facebooku
Domowy Browar Demon
-
-
Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
Małe Piwko Blog
Domowy Browar Demon
Comment
-
-
No proszę, nie sądziłem że warto spróbować tego piwka. Faktycznie, już pierwszy rzut oka na cenę pokazuję że może być to piwko z kategorii kryzysowych. Dziękuję koledze wrednyhawran za relację, dzięki niej na pewno Kenigera na dniach spróbuję i sam rzucę relację
Comment
-
-
Po mocno zakrapianej wczorajszej imprezie, znalazłem dwie puszki tego trunku w lodówce (nie mam zielonego pojęcia skąd się tam znalazły), jako że nie mam dzisiaj wstrętu do alkoholu, postanowiłem skonsumować zawartość obu. Prawdę mówiąc spodziewałem się czegoś gorszego, a tutaj bardzo lekkie piwko z silnie wyczuwalnym słodem, niestety goryczki jak na lekarstwo, ale i tak wchodzi z łatwością. Można śmiało spróbować, bez uszczerbku na zdrowiu, ani naszym, ani naszych kubków smakowych
w tej kategorii ode mnie takie 3,5 / 5Last edited by Mario_Lopez; 2011-08-31, 08:35.Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie...
EBE EBE
Comment
-
-
Bardzo lekkie chyba jeszcze piwo... jakby piwo homeopatyczne...
Piana na ultra krótko... gaz odczuwalny podczas picia...
Kolor faktycznie jaśniutki... i nowa szata graficzna dla Biedronki...
Smak wyczuwalny... klasyczny lekki pils...
W kategorii " beer last chance" trzyma się w czołówce...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kosher Wyświetlenie odpowiedziW znanym w sieci teledysku Keniger (chyba właśnie ten vanpurowski) też mocno zaistniał :
http://www.youtube.com/watch?v=DFLoY7y9GhA
Swoją drogą po czym poznajesz, że to akurat Keniger z Van Pura?Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
Małe Piwko Blog
Domowy Browar Demon
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasny złoty [3]
Piana: Po nalaniu jest nawet duzo ale znika w mgnienu oka [2.5]
Zapach: Czuć aromat chmielu [2.5]
Smak: Nie wyrużnia sie niczym specialnym , jest rozwodnione , lekkie i orzeźwiające . [3]
Wysycenie: Znośne [3]
Opakowanie: Typowa puszka dla tanich piw . [3]
Uwagi: Jeśli chcemy kupić tanio piwko na jakąś imprezę to polecam Cena niewygórowana 1.49 w Biedronce
Moja ocena: [2.775]
Comment
-
-
Więcej szczegółów poproszęVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Upewnij się, czy to piwo było z Van Pura, czy z Łodzi. Robią je w miarę równolegle.
Comment
-
Comment