Kormoran, Warnijskie

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Seta
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2002.10
    • 6964

Ocena z ARTomatu

Kolor: ciemne złoto, lekko mętne (mogłoby być bardziej mym zdaniem) [4]
    Piana: wysoka, dość równomierna, dość trwała, fajnie brudzi szkło [4.5]
    Zapach: dość intensywny - zbożowy, chlebowy lekko cytrusowe tło [4]
    Smak: średnio pełne, ale jednocześnie dość ciężkie i gęste (żytni?), dominuje smaczek słodowo-chlepowy, raczej szczątkowa kwaskowatość i goryczka, lekkie warzywka (mi nie przeszkadzają), finisz średnio-krótki; dobre, oryginalne, ale można by je jeszcze nieco poprawić [4]
    Wysycenie: spore, odpowiednie [4.5]
    Opakowanie: estetyczne, pełne informacje, nieco pomarszczona etykieta [4.5]
    Uwagi:

Moja ocena: [4.1]

Comment

• Hedin
      Porucznik Browarny Tester
      • 2011.02
      • 370

Piłem dłuższy czas temu, ale cena zniechęca mnie do ponownych prób. Udało mi się go kupić kiedyś przecenionego, bo przeterminowany był i przyznam, że o ile świeży kojarzył mi się ze zwyczajnym, lekko kwaskowym lagerem (i tak lepszym od orkiszowego), to z czasem dało się wyczuć, że to ma bardziej kombinowany zasyp.
      Niemniej jednak nie wart swojej ceny.

Comment

• barthez
        Porucznik Browarny Tester
        • 2005.07
        • 367

Ocena z ARTomatu

Kolor: Ciemnosłomkowy, piwo nie jest klarowne i tak powinno być, przypadł mi do gustu. [5]
        Piana: Średnio trwała, ale podczas picia utrzymuje się przyzwoity kożuszek, piana ładnie oblepia szkło. [5]
        Zapach: Dominuje zapach, który trudno mi zdefiniować, ale jest dosyć przyjemny. [4.5]
        Smak: Treściwy słodowy smak, ale na pewno nie jest za ciężki, po chwili czuć delikatną, ale zdecydowaną goryczkę i może lekko miodowy posmak. Bardzo udane piwo! [5]
        Wysycenie: W sam raz, nie za wysokie. [5]
        Opakowanie: 0,5 litrowa butelka, estetyczne etykiety z ładnym motywem graficznym, zawierają wszystkie niezbędne informacje, odjąłem 0,5 oceny, bo uważam, że Kormoran mógłby mieć kapsle dedykowane do każdego piwa, a nie jeden wspólny. [4.5]
        Uwagi: Chętnie do niego wrócę.

Moja ocena: [4.8]

Comment

• Javox
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2009.11
          • 6460

Kupiłem serię przecenionych na 2.99 /z 4.59/ piwek w "tesko" ale okazały się być OK... /4.7.12/

Fajny mętny kolorek, świetna pianka, gaz ok, zapach jakiś zbożowy na słodzie niezły...
          Smak powoli nabiera pełni i dobrych odczuć... piwo średnio zimne będzie najlepsze...
          Goryczka wzrasta do dobrego poziomu i zanika wstępny lekki kwasek...
          Piwo nie jest płytkie, jest treściwe, zmienność smaków ku lepszym bardzo mi pasuje, wzrastająca goryczka także mi odpowiada...

Można codziennie pić to smaczne piwko ale cena... więc pozostaje zerkanie na "dolną półkę"
          Attached Files

Comment

• yaro74
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2012.09
            • 2089

Ocena z ARTomatu

Kolor: bursztynowy, mętny [4.5]
            Piana: w moim piwie piana nie za duża, opada do bardzo cieniutkiej obrączki [3]
            Zapach: przyjemny, zbożowy [4]
            Smak: zbożowy, chociaż przy tylu słodach oczekiwałem większej wyrazistości, lekko kwaskowaty z wyczuwalną goryczką [4]
            Wysycenie: średnie [3.5]
            Opakowanie: bardzo ładna etykieta i dobry opis, niewielki minus za kapsel kapsel [4.5]
            Uwagi:

Moja ocena: [3.925]

Comment

• Pendragon
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛
              • 2006.03
              • 13952

A co ci się nie podoba w kapslu?

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• yaro74
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2012.09
                • 2089

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                A co ci się nie podoba w kapslu?
                Nie to, że mi się nie podoba tylko jest firmowy tak jak na Orkiszowym, a chociaż jeden mógłby być dedykowany, bo zostawiam sobie z wypitych piw.

Comment

• wasyll
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2008.09
                  • 1823

Ocena z ARTomatu

Kolor: Bardzo ładny, głęboko zółty, piwo mętne, elegancko wszystko wygląda. [5]
                  Piana: Tu również świetnie, dawno w polskim piwie nie widziałem tak okazałej czapy. Po dłuższej chwili opada do warstwy grubości 1-1,5 cm i tak zostaje już do końca. [5]
                  Zapach: No i kolejne pozytywne zaskoczenie, bardzo głęboka słodowość, która wypełnia wszelkie wolne przestrzenie w szkle i ponad nim, super! [5]
                  Smak: Tutaj mi czegoś brakuje, słodowość wyraźna i miła, ale trochę monotonna i usypiająca. Jest delikatna kwaskowatość. [3.5]
                  Wysycenie: Jest ok. [5]
                  Opakowanie: Typowo Kormoranowe, nie ma się do czego przyczepić, ale też nie oszałamia. Podane słody, etc. Butelka podobno bezzwrotna, za co minus. [4]
                  Uwagi:

Moja ocena: [4.35]
                  www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!

Comment

• Browar-Besko
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2011.06
                    • 317

Przyzwoite NORMALNE piwo do picia !
                    Smak zrównoważony, chmielowo-żytni z nutą wiejskiego chleba razowego. Piana bardzo gęsta i długo się utrzymuje. Kolor miodowo-słomkowy, trochę mętny, taki jak ten typ ma mieć, jak widać na zdjęciu.
                    Cena 4,99 zł.
                    Attached Files

Comment

• Browar-Besko
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2011.06
                      • 317

Ocena z ARTomatu

Kolor: miodowo-słomkowy, trochę mętny, taki jak ten typ ma mieć [4]
                      Piana: bardzo gęsta i długo się utrzymuje [4.5]
                      Zapach: żytni [4]
                      Smak: zrównoważony, chmielowo-żytni z nutą wiejskiego chleba razowego [4.5]
                      Wysycenie: prawidłowe [4.5]
                      Opakowanie: bardzo ładne, na kontretykiecie brak ważnej informacji dla osób żyjących w zgodzie z naturą tzn. czy butelka zwrotna czy nie [4.5]
                      Uwagi: normalne piwo do picia (nie unijne)

Moja ocena: [4.3]

Comment

• dyczkin
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2011.05
                        • 3657

Miałem to w końcu napisać.
                        Zazdroszczę Ci, panie z Beskidu niskiego, samych udanych warek
                        Last edited by dyczkin; 2012-11-08, 23:32.
                        Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Moje warzenie // Piwny Wojownik

Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

Comment

• DariuszSawicki
                          Major Piwnych Rewolucji
                          🍼
                          • 2012.08
                          • 2869

Ostatnio rozlana partia z datą przydatności do 26.12.2012 jest najbardziej mętna chyba ze wszystkich Warnijskich od paru lat.Jak ja to lubię!

Comment

• minib00m
                            Kapral Kuflowy Chlupacz
                            • 2012.11
                            • 60

Wlasnie mialem okazje sprawdzic wersje niefiltrowana i niepasteryzowana. Musze powiedziec ze bardzo udane piwo, mily posmak zywiczny oraz slodowa slodycz. Wrecz musujace

Comment

• zasada
                              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                              🥛🥛🥛🥛
                              • 2007.05
                              • 235

Citra?

Na blogu znalazłem taki wpis:
                              W międzyczasie Kormoran wypuścił nową wersję piwa Warnijskiego, które zostało nachmielone amerykańskim chmielem pt. Citra.
                              Całość.
                              Czy ktoś coś wie na ten temat? Samodzielnie sprawdzę dopiero po pracy.
                              Każde zwierzę koi dotyk
                              Blaszony

Comment

• minib00m
                                Kapral Kuflowy Chlupacz
                                • 2012.11
                                • 60

Sami jakos sie nie chwala tym na fb. Moze mail do piwowara w kormoranie to bylby dobry pomysl

Comment

Przetwarzanie...
                                X