Dojlidy, Żubr
Collapse
X
-
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820 -
Faktycznie jest spora różnica między warkami z Poznania, Tychów i Białegostoku, nie ma co się spierać, ale moim zdaniem najlepiej wypada ten z Białegostoku.Last edited by Mario_Lopez; 2013-05-17, 20:22.Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie...
EBE EBEComment
-
Szkoda, bo teraz piwa koncernowe pijam niezmiernie rzadko, jak już na prawdę nie ma żadnego wyboru. Jednak jak bym był zmuszony i miał wybór, to prosiłbym o Żubra właśnie z BiałegostokuAle nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
EBE EBEComment
-
Kod zaczyna się od 3
Piana jest ale przez 15 sekund, później kompletnie znika
Zapach: stęchły, starego chmielu?
Smak: wodniste, lekko słodowe, odrobinę słodkich landrynek, lekka "owocowość". Wypiłem całe, ale ani kropelki więcej. Pomyje to nie są, zwykły marny eurolager z leciutko słodkim posmakiem. Za szybko nie kupię go ponownie (no chyba że trafię promocję z 1 czy 2 w kodzieComment
-
Widzę, że pozbawili Żubra informacji o ekstrakcie
Wypiłem biedronkowego 550 ml, bo ktoś mnie poczęstował i nie pasowało nosem kręcić.
Albo ja już nie pamiętam jak smakuje Żubr , albo to dodatkowe 50 ml to czysta woda (dotyczy to WSZYSTKICH powiększonych piw dostępnych w biedronkach)Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
EBE EBEComment
-
A sprawdziłeś chociaż skąd pochodził ten Żubr?
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Żubr bez BLG jest już chyba bardzo długo na rynku.
A że się rozwodnił(nie tylko ten z biedronki) to też sprawa dość stara :]Comment
-
@Pendragon - Tak.
@dlugas - Widocznie mi coś umknęło z tymi parametrami, jego nadmierne rozwodnienie jednak wydaje mi się dosyć wyraźne.
No ale może mi się już popierniczyło ze smakiemLast edited by Mario_Lopez; 2013-10-30, 13:10.Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
EBE EBEComment
-
Widzę, że pozbawili Żubra informacji o ekstrakcie
Wypiłem biedronkowego 550 ml, bo ktoś mnie poczęstował i nie pasowało nosem kręcić.
Albo ja już nie pamiętam jak smakuje Żubr , albo to dodatkowe 50 ml to czysta woda (dotyczy to WSZYSTKICH powiększonych piw dostępnych w biedronkach)Comment
-
Raczej w Biedronce była puszka 550ml "SPESZLI END ONLY FOR LEJDYBERD"Comment
-
Mario, od lat nie widziałem w Krakowie Żubra z Dojlid (choć raczej nie bywam w Biedronkach). Piszesz jednak, że była to wersja 550 ml (raczej 650 ml?), a wszystkie większe butelki piw z Kompanii Piwowarskiej jakie widziałem miały kod "2" wskazujący na Poznań.
Żubr na pewno był z Białegostoku (według cyferek na spodzie).
550 ml.Last edited by Mario_Lopez; 2013-11-01, 18:32.Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
EBE EBEComment
-
Witam!
Ostatnio dzwoniłem do KP z pytaniami o ekstrakt i rodzaje chmielu w Żubrze.
odpowiedzi:
- ekstrakt 12% pani musiała kogoś dopytać by odpowiedzieć
- chmiele, znów pani kogoś pyta, pada odpowiedź że Polskie.
Drążę temat dalej i pytam jakie gatunki dokładnie.
Ponownie pani poprosiła o chwilkę bo musi dopytać.
Padła odpowiedź że nie ma takich informacji.Comment
-
A co Ty się spodziewałeś tak "zaawansowanej" wiedzy na ich infolinii?
Poza tym po co Ci taka wiedza...Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
EBE EBEComment
-
Witam!
Ostatnio dzwoniłem do KP z pytaniami o ekstrakt i rodzaje chmielu w Żubrze.
odpowiedzi:
- ekstrakt 12% pani musiała kogoś dopytać by odpowiedzieć
- chmiele, znów pani kogoś pyta, pada odpowiedź że Polskie.
Drążę temat dalej i pytam jakie gatunki dokładnie.
Ponownie pani poprosiła o chwilkę bo musi dopytać.
Padła odpowiedź że nie ma takich informacji.Comment
Comment