Okocim, Książ Czarny Specjał

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • jacer
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2006.03
    • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ender140 Wyświetlenie odpowiedzi
    Wg. mnie Książ jest najlepszym piwem 9%. Umówmy się, tu się liczy voltaż, bo nikt dla smaku nie kupuje dziewiątek czy nawet dziesiątek.
    Umówmy się, że mało wiesz iż ludzie kupują np. IPA, RIS, Porter itp. dla smaku
    Milicki Browar Rynkowy
    Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
    "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
    "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
    No Hops, no Glory :)

Comment

• GaryFisher
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2009.10
      • 739

Ocena z ARTomatu

Kolor: Bursztynowy, klarowny. [5]
      Piana: Średnioziarnista, zostawia parę lichych krzaczków na szkle, opada szybko. [3]
      Zapach: Ścierkowo-słodowo-chmielowy z nutą alkoholu, nieprzyjemny. [2]
      Smak: Typowy słodko-cierpki mózgojeb, wyraźnie wali ścierką, w tle trochę słodu, mąki i chmielu, alkohol niezbyt mocno wyczuwalny bo go maskuje ta piekielna słodycz, nie jest wodniste (co wcale w tym przypadku nie jest zaletą), dawno takiego dziadostwa nie piłem. [1.5]
      Wysycenie: Wysokie. [4.5]
      Opakowanie: Czarna puszka z typową jajowatą grafiką z przodu, z tyłu przez całą wysokość puszki duży napis "Książ Czarny Specjał" i gdzie się da wielką czcionką krzyczy "9%" [4]
      Uwagi: Degustowane: 26.09.2011 ok. godz. 0.45
      Data ważności: 14.01.2012
      Soundtrack: "Born in the U.S.A." by Bruce Springsteen

Moja ocena: [2.275]
      Tylko idiota ma porządek, geniusz panuje nad chaosem

Comment

• GaryFisher
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2009.10
        • 739

A tak to to wygląda:
        Click image for larger version

Name:	Książ Czarny Specjał.jpg
Views:	1
Size:	35,0 KB
ID:	2036473
        Tylko idiota ma porządek, geniusz panuje nad chaosem

Comment

• ender140
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2010.11
          • 107

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
          Umówmy się, że mało wiesz iż ludzie kupują np. IPA, RIS, Porter itp. dla smaku
          Nie lubię gęstych piw, więc wsio ryba.

Comment

• dyczkin
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2011.05
            • 3657

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika skitof Wyświetlenie odpowiedzi
            Tym razem podejdę nieco łagodniej do tego piwa. Co prawda smak jest cały czas nijaki. Trudno takie coś degustować, ale dziewięć procent alk. można wrzucić w siebie bez bólu.
            Nie można do tego piwa podejść łagodniej bo :

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sibarh Wyświetlenie odpowiedzi
            Generalnie nie wylewam piwa, ale to niestety było niepijalne nawet dla mnie (a trochę mózgotrzepów wypiłem)
            Po pierwszych łykach miałem zamiar zasilić kanał ale po paru minutach zapach zelżał i dopiłem do końca z dużym trudem.
            Generalnie ta ocena określa moje odczucia z szczególnym uwzględnieniem zapachu i smaku
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika GaryFisher Wyświetlenie odpowiedzi
            Kolor: Bursztynowy, klarowny. [5]
            Piana: Średnioziarnista, zostawia parę lichych krzaczków na szkle, opada szybko. [3]
            Zapach: Ścierkowo-słodowo-chmielowy z nutą alkoholu, nieprzyjemny. [2]
            Smak: Typowy słodko-cierpki mózgojeb, wyraźnie wali ścierką, w tle trochę słodu, mąki i chmielu, alkohol niezbyt mocno wyczuwalny bo go maskuje ta piekielna słodycz, nie jest wodniste (co wcale w tym przypadku nie jest zaletą), dawno takiego dziadostwa nie piłem. [1.5]
            Wysycenie: Wysokie. [4.5]
            Opakowanie: Czarna puszka z typową jajowatą grafiką z przodu, z tyłu przez całą wysokość puszki duży napis "Książ Czarny Specjał" i gdzie się da wielką czcionką krzyczy "9%" [4]

Moja ocena: [2.275]
            Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Moje warzenie // Piwny Wojownik

Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

Comment

• Skrzetusky
              Szeregowy Piwny Łykacz
              • 2011.11
              • 2

Jak dla mnie piwko całkiem spoko. Powiem nawet, że kupiłem je w pobliskim markecie w cenie 2,39 i byłem naprawdę mile zaskoczony. Owszem nie jest to specjał nad specjały, ale w kategorii całkiem niedrogich mocarzy bije inne Karpackie i inne takie na głowę Barwa bardzo fajna, niezła piana i zacny smak. Trochę czuć spirytem, ale ogólnie w skali szkolnej 4-. polecam z czystym sumieniem!

Comment

• sowiet
                Kapral Kuflowy Chlupacz
                • 2011.08
                • 54

Kapsel mnie skusił... I choć moje kubki smakowe nie zaznały jeszcze zbyt wielu piwnych przysmaków, a i w przeszłości były katowane podobnymi temu, to dwa łyki tego piwa uznałem za wystarczające okrucieństwo wobec własnej osoby. Coraz bardziej się przekonuję, że poczyniam znaczne postępy w piwnej kulturze.

Szczerze nie polecam.

Comment

• Latarnik
                  Premium Lamplighter
                  🥛🥛🥛🥛
                  • 2004.06
                  • 5030

Gdy patrze na zdjecie tego piwa z puszki to dochodze do wniosku, ze w butelce bylo jakies zupelnie inne piwo.
                  Roznica jest zbyt duza by mozna by ja bylo tlumaczyc innym oswietleniem.
                  Wypilem bez obrzydzenia.
                  Attached Files
                  5450 kapsli z wypitych piw
                  874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
                  "Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
                  https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
                  Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
                  https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna

Comment

• pioterb4
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2006.05
                    • 4322

Faktycznie róznica kolosalna. Książ Latarnika wygląda jak często fotografowane przez niego IIPA

Comment

• bob1969
                      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                      • 2008.02
                      • 170

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedzi
                      Faktycznie róznica kolosalna. Książ Latarnika wygląda jak często fotografowane przez niego IIPA
                      To tylko skopany balans bieli w aparacie.

Comment

• wrednyhawran
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2010.07
                        • 1784

No na tej fotce to wygląda nawet smakowicie
                        Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
                        Małe Piwko Blog
                        Małe Piwko Blog na facebooku
                        Domowy Browar Demon

Comment

• Latarnik
                          Premium Lamplighter
                          🥛🥛🥛🥛
                          • 2004.06
                          • 5030

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bob1969 Wyświetlenie odpowiedzi
                          To tylko skopany balans bieli w aparacie.
                          Ten skopany aparat w jednakowych warunkach oswietleniowych robi tez takie zdjecia.
                          Attached Files
                          Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell

Comment

• pioterb4
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2006.05
                            • 4322

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wrednyhawran Wyświetlenie odpowiedzi
                            No na tej fotce to wygląda nawet smakowicie
                            Ja tego piwa w życiu jeszczce nie piłem, ale po fotce Latarnika mocno się zastanawiam czy jednej butelki nie wziąć jutro na testy

Comment

• Latarnik
                              Premium Lamplighter
                              🥛🥛🥛🥛
                              • 2004.06
                              • 5030

Ja tego piwa w życiu jeszczce nie piłem, ale po fotce Latarnika mocno się zastanawiam czy jednej butelki nie wziąć jutro na testy
                              Jesli znajdziesz takie jak moje, czyli uwarzone w polowie 2010 roku to kupuj
                              Obecne moze wygladac tak jak to ze zdjecia wyzej.

Comment

• dipeone
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2010.05
                                • 741

Jak zbierasz kapsle lub prowadzisz jakis dziennik i chciałbyś odhaczyć to piwo to kup - w przeciwnym razie odradzam.

Comment

Przetwarzanie...
                                X