I ono wchodzi na miejsce poprzedniego porteru z okocima czy jest osobnym bytem? Gdzie je można dostać? Szukałem dziś w Piotrze i Pawle oraz w Almie i nie było.
To jest porter z tej samej serii (limitowanej) co dożynkowe, świętojańskie itd. Zakupiłem w Krakowie w sklepie "HAPPY" w Nowej Hucie na osiedlu Słonecznym. Zapłaciłem coś koło 5 zeta.
Tak tylko, że na stronie jest już piwo zaplanowane na luty, a nie ma porteru, który już jest dostępny... w Nowej Hucie. Obstawiam, że to jest albo jakaś inna seria piw z okocima albo po prostu nowy porter w zbliżonej oprawie graficznej do piw z sezonowej serii.
Skoro takie zamieszanie się zrobiło to ja się jutro dowiem "u źródła" o co tu biega z tym porterem.
PH z CP powiedział że ten porter jest na miejsce tego starego (tego w butelce bezzwrotnej), natomiast na pytanie co jest w środku odpowiedział że to samo co przedtem. Zmieniają opakowanie bo bardziej pasuje do tradycji...bla bla bla i takie tam bzdury.
Niby to samo, a na etykiecie napisali ze alk. 8,9%. To więcej niż w "tym starym".
Piana... średnia, na dłużej obwódka... ale daje się wzbudzać...
Gaz... średni...
Kolor... pod światło rubin...
Zapach... karmel...
Smak... dość słodkie, karmelowe, lekko podpalane...
Lekko się pije... słodkie chyba na finiszu wygrało...
Comment