Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cielak
Wyświetlenie odpowiedzi
Okocim, Porter (od 2009)
Collapse
X
-
A jakie parametry miał do tej pory? Na nowym(?) jest napisane ekstrakt 22% wag.
Comment
-
-
A zajrzyj pan na wpis Masona poniżej swojego
Na przyszłość, dane każdego piwa w Piwo-konkretnie, są podane na górze, w stopceLast edited by dyczkin; 2013-09-19, 22:15.Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin Wyświetlenie odpowiedziA zajrzyj pan na wpis Masona poniżej swojego
Na przyszłość, dane każdego piwa w Piwo-konkretnie, są podane na górze, w stopce
A parametry rzeczywiście są, nigdy nie zwróciłem na to uwagi...
Ale dałbym sobie łapę uciąć, że jak go kupowałem ostatnio miał 18%.
Comment
-
-
Ekstrakt wcześniej był nie podany, teraz jest uzupełniony.
No i nie miałbyś teraz rękiVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin Wyświetlenie odpowiedziNo i nie miałbyś teraz ręki
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedziI jak byś trzymał kufel? Musiałbyś pić przez słomkę...
:]
Comment
-
-
Nie jest zły ten porter czy wręcz całkiem niezły, ale w końcu to nasz piwowarski skarb . Nie znaczy to jeszcze że jest bardzo dobry. Warka z data do 14 IX 14 r. ('stara' butla) ładnie się prezentuje - czarna barwa, niezła piana, który się nawet utrzymuje. Zapach, choć przyjemny nie należy do najbardziej rozbudowanych - wyczuwam tu głównie ciemne owoce (śliwki?) i ciemne słody, lekko może ocierające się o kawę. Generalnie b. przyjemny aromat, choć mógłby być bardziej palony. W smaku jest słodko, trochę za, choć może to się podobać, bo nie jest ulepkowo. Mi w sumie nie tyle co przeszkadza słodycz, co brak paloności. piwo jest aksamitne, niezbyt mocno wysocone, dość gęste, choć w smaku lekko pustawe. po ogrzaniu zaczyna lekko za mocno trącać alkoholem. Wcześniej, w temp ok. 10 st. nie było tego problemu, co świadczy o piwie tak sobie. Generalnie nie jest źle, ale ma wadę większości porterów - zajeżdza alkiem (choć ostatnia warka żywieckiego, która piłem, zajeżdzała bardziej), do tego trochę za mało palony ale pije się przyjemnie, treściwe i gęste, łatwo dostępne i tanie (ok. 4,50 w Intermarche).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kurgan Wyświetlenie odpowiedzito nowe piwo czy tylko eta?
Comment
-
-
No i alko...Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fuliano Wyświetlenie odpowiedziStary ma 8,3% a nowy 8,9%. Więc mogą to być różne piwa.JEDNO PIVKO NEVADI!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedziIle razy trzeba powtarzać, że dopuszczalny jest błąd +/- 1%? Fermentacja nie zawsze przebiega idealnie tak samo i końcowa zawartość alkoholu nie zawsze będzie identyczna z oznaczeniem na etykiecie.
Comment
-
Comment