Nie wierzę, ale wierzę że kierownictwo mogło uznać że 8,9% wygląda lepiej niż 8,3%. W sumie zawsze można jedno i drugie zmierzyć i zobaczyć czy faktycznie jest różnica.
Okocim, Porter (od 2009)
Collapse
X
-
z notatek okocim porter 22" nowy
Piana opada do krążka. kolor ciemno-czarna wiśnia z prześwitami. Aromat przyjemny Suszone owoce lekki alkohol. W smaku wysoka słodycz alkohol wpadający w likierowe nuty. Lekka owocowośc od suszonych owoców, wiśni. Porter Bardzo dobry ma potencjał do leżakowania pewnie ułoży sie alkohol i straci trochę słodyczy.
Bardzo dobry.Również tutaj
https://www.instagram.com/adam_slodowy_to_ja/
Comment
-
-
Palność przyjemna, nuty kawy, suszone owoce (jak dla mnie śliwki). To tyle z plusów. Trochę trąca alko, jak dla mnie jest za słodki. Muszę chyba zabrać się na poważnie za leżakowanie takich piw, bo jak na razie, to "przeterminował się" jedynie jeden Porter Warmiński. Okocim też powinien.
Nie zmieniam jednak zdania - z trójki w miarę dostępnych w większych sklepach piw czyli Okocim Porter, Żywiec Porter, Grand Imperial Porter wybiorę ostatniego.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cielak Wyświetlenie odpowiedziPH z CP powiedział że ten porter jest na miejsce tego starego (tego w butelce bezzwrotnej), natomiast na pytanie co jest w środku odpowiedział że to samo co przedtem. Zmieniają opakowanie bo bardziej pasuje do tradycji...bla bla bla i takie tam bzdury.
Niby to samo, a na etykiecie napisali ze alk. 8,9%. To więcej niż w "tym starym".Last edited by pizmak666; 2013-10-07, 08:18.„Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”
"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".
Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pizmak666 Wyświetlenie odpowiedziChyba jednak jest to co innego skoro ekstrakt skoczył z 18 na 22 blg.Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pizmak666 Wyświetlenie odpowiedziChyba jednak jest to co innego skoro ekstrakt skoczył z 18 na 22 blg.JEDNO PIVKO NEVADI!
Comment
-
-
Porter Mocno Dojrzewający Okocim
Piwo mocno dojrzewające 22Blg 8,9%. Kto dziś pamięta kultowego Portera Warszawskiego? W browarze Warka spotkałem człowieka, który warzył to piwo. Nic o tym nie wiedząc powiedziałem, że najlepszym polskim piwem jakie piłem był Porter Warszawski. W Jego oczach zobaczyłem łzy ,,Panie ,ja to piwo warzyłem" Był rok 2004-2006 a Warka przejęła prawa do marki. Nie zamierzali warzyć Portera. Długo czekałem na portera zbliżonego smakiem do mojego kultowego piwa, żadne nawet nie zbliżyło się do wzorca (wg.subiektywnej oceny) DOCZEKAŁEM SIĘ!!! Porter Okocim Mocno Dojrzewający przypomniał mi tamten smak, serdeczne dzięki.
Odpowiedz cytując
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika yoxik Wyświetlenie odpowiedziz notatek okocim porter 22" nowy
Piana opada do krążka. kolor ciemno-czarna wiśnia z prześwitami. Aromat przyjemny Suszone owoce lekki alkohol. W smaku wysoka słodycz alkohol wpadający w likierowe nuty. Lekka owocowośc od suszonych owoców, wiśni. Porter Bardzo dobry ma potencjał do leżakowania pewnie ułoży sie alkohol i straci trochę słodyczy.
Bardzo dobry.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika manslow Wyświetlenie odpowiedziPiwo mocno dojrzewające 22Blg 8,9%. Kto dziś pamięta kultowego Portera Warszawskiego? W browarze Warka spotkałem człowieka, który warzył to piwo. Nic o tym nie wiedząc powiedziałem, że najlepszym polskim piwem jakie piłem był Porter Warszawski. W Jego oczach zobaczyłem łzy ,,Panie ,ja to piwo warzyłem" Był rok 2004-2006 a Warka przejęła prawa do marki. Nie zamierzali warzyć Portera. Długo czekałem na portera zbliżonego smakiem do mojego kultowego piwa, żadne nawet nie zbliżyło się do wzorca (wg.subiektywnej oceny) DOCZEKAŁEM SIĘ!!! Porter Okocim Mocno Dojrzewający przypomniał mi tamten smak, serdeczne dzięki.
Odpowiedz cytując
Comment
-
-
I podejrzewam, że ściągnęli tego browarnika z Warki, chwała im za to!!!
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kurgan Wyświetlenie odpowiedzito faktycznie nowy porter...
Comment
-
-
Kurgan, manslow, o zo chodzi
Stary, nowy browarnik, stara receptura, nowy porter, tak?Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Sam nie wiem ,,ocochodzi" ale znam smak Portera Warszawskiego i powróciły wspomnienia.
To nie jest stary Porter Okocim ,to jest nowe genialne piwo(ocena subiektywna) Porter Mocno Dojrzewający Okocim. Czy sprowadzili browarnika z Warki nie wiem ale....
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin Wyświetlenie odpowiedziKurgan, manslow, o zo chodzi
Stary, nowy browarnik, stara receptura, nowy porter, tak?
Comment
-
-
Wypiłem dziś, po raz pierwszy, i zachwytów nie ma.
Słodko-kwaśny smak, wskazuje na niezbalansowanie ciemnych słodów
Jedno piwo zostało na wypicie, na koniec terminu przydatnościVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Comment
-
-
Skoro to jest inne piwo, to trzeba mu założyć trzeci temat > Okocim, Porter (od 2013).Last edited by Pendragon; 2013-10-12, 20:46.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Ależ był taki temat, widocznie Atrt doszedł do wniosku, że to jednak, nie to samo piwo.
Ach, te koncernyVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Comment
-
-
Piwo w nowej szacie jak dla mnie wymaga odleżenia kilka miesięcy, by mocny karmelowy posmak i moc alkoholu odsunęły się trochę w dal. Piwo jak dla mnie ( niespecjalnego smakosza porterów) zbyt agresywne, może zrazić do siebie, kogoś kto nie lubi w piwie diacetylu. W pewnym stopniu przypomina mi żywieckiego portera, choć nuty alkoholowe jeszcze silniejsze.Beer is for life not just for christmas !
Comment
-
Comment