Można też wyobrazić sobie nietrudno że piwo mogło stać w nieogrzewanym magazynie lub pod jakąś wiatą i wielokrotnie "przymarzać" zanim trafiło na półkę. Zamarzanie takie jeszcze nie na kość wcale nie musi się objawić od razu pękaniem butelek.
Lwówek, Lwówek Książęcy
Collapse
X
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziMożna też wyobrazić sobie nietrudno że piwo mogło stać w nieogrzewanym magazynie lub pod jakąś wiatą i wielokrotnie "przymarzać" zanim trafiło na półkę. Zamarzanie takie jeszcze nie na kość wcale nie musi się objawić od razu pękaniem butelek.
Comment
-
-
Np. zmętnienie.Last edited by ART; 2012-02-11, 20:29.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziNp. zmętnienie.
Comment
-
-
Sklepikarze wszystkich krojów łączcie się!
(nie napisałem nic o Stowarzyszeniu, prawda?)
Tomaszu, czy sugerujesz, że żaden sposób przechowywania piwa niepasteryzowanego zimą nie może mu zaszkodzić??Last edited by Seta; 2012-02-11, 20:58.Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziKtóre po kilku godzinach w temp. pokojowej ustąpi.Last edited by ART; 2012-02-11, 21:03.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedziTomaszu, czy sugerujesz, że żaden sposób przechowywania piwa niepasteryzowanego zimą nie może mu zaszkodzić??
Comment
-
-
O przepraszam, kto tak twierdzi? Widziałeś moją recenzję Wybornego? Kupiony z lodówki.
Nie popadajmy w skrajności.
Czasem winny jest browar, czasem sklep. W sumie konsumentowi trudno jest wskazywać winnego.
Stąd (tak myślę) brak jednoznacznej oceny Pendragona.Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: zawsze może być głębszy [4.5]
Piana: mogłaby sie dłużej utrzymywać [4.5]
Zapach: żadnych smrodków [4.5]
Smak: super smaczek, a szczególnie goryczka [5]
Wysycenie: wystarczające [4.5]
Opakowanie: wymienna butelka [5]
Uwagi:
Moja ocena: [4.725]
---------------
Ocena usunieta z rankingu.
Poczawszy od 22.I.2003, oceny bez sensownego uzasadnienia ich przez oceniajacego, beda usuwane z rankingu.
Art, Admin
---------------Last edited by ART; 2012-02-13, 12:27.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wierm Wyświetlenie odpowiedziKolor: zawsze może być głębszy [4.5]
Piana: mogłaby sie dłużej utrzymywać [4.5]
Zapach: żadnych smrodków [4.5]
Smak: super smaczek, a szczególnie goryczka [5]
Wysycenie: wystarczające [4.5]
Opakowanie: wymienna butelka [5]
Uwagi:
Moja ocena: [4.725]
---------------
Ocena usunieta z rankingu.
Poczawszy od 22.I.2003, oceny bez sensownego uzasadnienia ich przez oceniajacego, beda usuwane z rankingu.
Art, Admin
---------------Last edited by ART; 2012-02-13, 12:27.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika marekj Wyświetlenie odpowiedziJuż nie długo nowa wersja Książęcego i parę niespodziwanek .Książęce zostało uwarzone zupełnie inaczej w/g mojej oceny jest naprawdę OK.Koniec i bomba,
Kto nie pije ten trąba !!!
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: jaśniutki, słomkowy, zupełnie nie widać tych 12% ekstraktu - prawie jak Carlsberg [1.5]
Piana: drobna, ale trzyma się dość długo zostawiając kołderkę [3.5]
Zapach: zdecydowanie najlepszy element tego piwa - po otwarciu butelki uderza "atak chmielu" oczywiście zachowując proporcję, delikatny chmielowy zapach, ale przyjemny i zachęcający, przy popijaniu miłe słodowe akcenty, choć także czuć w tle masełko [4]
Smak: poprawny, ale zdaje mi się, że gorszy niż przed kilkunastoma miesiącami - dominacja słodowości, gorycz delikatna, dość płaskie, ale charakterystyczne [4]
Wysycenie: dość orzeźwiające, na lato byłoby ok [4]
Opakowanie: ok, etykieta z ratuszem, pełne info - kapsel "w jedności siła", butelka zwrotna. [4]
Uwagi: jakiś czas temu kupowałem je w osiedlowym sklepie będąc u Rodziców dość często, i było pełniejsze w smaku - egzemplarz testowy trochę poniżej oczekiwań, ale wciąż solidne
Moja ocena: [3.825]Koniec i bomba,
Kto nie pije ten trąba !!!
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Piecia Wyświetlenie odpowiedziKolor: jaśniutki, słomkowy, zupełnie nie widać tych 12% ekstraktu - prawie jak Carlsberg [1.5]
Jak dla mnie smak i zapach również nie zachwyca.
Dam se spokój z próbowaniem kolejnych warek.Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
Comment