Kupiłem ostatnio za 4,5 w legnickim CPNie i... chyba nie kupię więcej. Ot, taki cytrynowy napój, pewnie świetnie się sprawdzający w gorące dni, ale raczej nie dla mnie. Przy kolejnym zakupie "wynalazków" na pewno zastąpię go Zielonym!
Witnica (BOSS), Slow Lime (cytrynowe)
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasna słomka, piwo jest niemal białe, to znaczy przezroczysteAle dla takiego napoju cytrynowego to barwa odpowiednia. [4]
Piana: Słaba, małotrwała, rzadziutka, oranżadowa, no ale nie zapominajmy, że wciąż mamy do czynienia z napojem piwnym. [2]
Zapach: Cytrynkowo-słodowy. nie czuć nawet aż tak chemii, ale można odnieść wrażenie że to piwo ją zawiera. Średniointensywny. [3]
Smak: Oranżada cytrynowa. Bardzo fajne lekkie orzeźwiające piwo - na lato to będzie hit. Nie zalepia, a dobrze schłodzone naprawdę nieźle smakuje. Kwaskowe, orzeźwiające z goryczkowym finiszem. Ta końcowa goryczka bardziej kojarzy mi się z goryczą skórki cytrusowej aniżeli piwną, jest to ciekawe wrażenie. [4]
Wysycenie: Nawet jakby było wyższe to nie byłoby źle. Fajnie orzeźwia, jest ok. [5]
Opakowanie: Nie podoba mi się nowa szata graficzne w witnickich piwach. Uciekła gdzieś ta przyroda, świeżość, wiejskość, a pojawiły się jakieś motywy industrialno-komputerowo-techniczne, nie wiem jak to określić. Nie pasuje mi to do Witnicy. Brak ekstraktu, brak składu, brak dedykowanego kapselka. Cena nieco wygórowana. [3]
Uwagi: Fajne orzeżwiające piwo, właściwie napój piwny na upały. Cena jest jednak zaporowa, bo miałbym za nią dwa Lubuskie. Dostępność piwa też nie jest porażająca, zatem nie będę miał okazji po nie często sięgać. Ale co najmniej jedną mocno schłodzoną butelkę osuszę po jakiejś dłuższej wycieczce rowerowej w upalny letni dzień, tak dla potwierdzenia moich przypuszczeń.
Moja ocena: [3.45]Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
Małe Piwko Blog
Małe Piwko Blog na facebooku
Domowy Browar Demon
Comment
-
-
Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
Małe Piwko Blog
Domowy Browar Demon
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wrednyhawran Wyświetlenie odpowiedzipojawiły się jakieś motywy industrialno-komputerowo-techniczne
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wrednyhawran Wyświetlenie odpowiedziKolor: Jasna słomka, piwo jest niemal białe, to znaczy przezroczysteAle dla takiego napoju cytrynowego to barwa odpowiednia. [4]
Piana: Słaba, małotrwała, rzadziutka, oranżadowa, no ale nie zapominajmy, że wciąż mamy do czynienia z napojem piwnym. [2]Ostatnia zmiana dokonana przez M-kwadrat; 2011-03-18, 11:45.Pozdrawiam, Maciek
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_Alehouse Wyświetlenie odpowiedziA mógłbyś wyjaśnić, co na tej etykiecie jest industrialnego, komputerowego lub technicznego? Jakoś nie widzę...Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
Małe Piwko Blog
Domowy Browar Demon
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika M-kwadrat Wyświetlenie odpowiedziKurcze na zdjęciu kolorek ma całkiem ciemny a piana prezentuje się też nie najgorzej - to jak to w końcu jest?Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
Małe Piwko Blog
Domowy Browar Demon
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Słomkowy, klarowny. Pasuje do lekkiego, orzeźwiającego piwa [5]
Piana: Po nalaniu solidna czapa, dość szybko opada do cienkiej kołderki, która trzyma się do końca. W sumie poprawna [3.5]
Zapach: Pachnie jak limonkowy płyn do mycia naczyń, aż strach wziąć łyka. Nut piwnych nie wyczułem [2]
Smak: Zaskoczenie - to jest całkiem smaczne! Nie jest zbyt słodkie, na finiszu pojawia się przyjemna, cytrusowa goryczka. Gdyby było więcej cytrusowej kwaskowatości to w swojej kategorii byłoby idealnie [4.5]
Wysycenie: Wysokie, odpowiednie do tego napoju [4.5]
Opakowanie: Minusy za bałagan na etykiecie - na grafice limonka a w opisie cytryny. Brak składu, brak ekstraktu, goły kapsel. Plusy za kolorystykę i estetykę opakowania [2.5]
Uwagi: Nie było takie złe, jak się obawiałem. Na upalne dni jeśli nie będzie pszenicy pod ręką, to może być jak znalazł
Moja ocena: [3.45]JEDNO PIVKO NEVADI!
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasne złoto. [4.5]
Piana: Średnioziarnista, trudno się ją tworzy i nie jest zbyt trwała, opadając brudzi szkło; w połowie szklanki jest jeszcze dziurawy kożuch. [3]
Zapach: Intensywny, cytrynowo-limonkowy i nawet głęboki, jakby ze skórki, nie czuć żadnych nut piwnych. [3.5]
Smak: Kwaskowo-słodki cytrynowy, orzeźwiający, ani nie wykręca ani nie zalepia gęby, pod koniec cytrynowa (skórkowa) goryczka, identyczny z naturalnymgdzieś w tle czuć trochę słodu nawet. [4]
Wysycenie: Moim zdaniem nawet trochę za niskie. [4]
Opakowanie: Flaszka ŻGB, etykieta taka sobie, nie zachęca do kupna na pewno, kapsel goły, brak info o ekstrakcie. [3]
Uwagi: Zakupione w: Tesco w Sulejówku
Degustowane: 4.05.2011
Data Ważności: 05.06.2011
Soundtrack: "One Hot Minute" by Red Hot Chili Peppers
Moja ocena: [3.7]Tylko idiota ma porządek, geniusz panuje nad chaosem
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasne złoto. Jak na piwo cytrynowe, OK. [4]
Piana: Średnio-wysoka, opada szybko do lekkiego kożucha.Na końcu zostaje lekka obwódka, oblepia szkło delikatnie. [3.5]
Zapach: Intensywny, limonkowo-cytrynowy, trąci sztucznością, wyczuwam lekką octowość. [3.5]
Smak: Cytrynowy, zakończony goryczką, taką brudną. Za raz po przełknięciu wydaje się gryząca, na końcu zostaje posmak skórki. [3]
Wysycenie: Jak dla mnie za wysokie. Odbija mi się. [4]
Opakowanie: Nie podoba mi się, jak reszta obecnego wypustu Witnicy. Brak składu i ekstraktu. [2.5]
Uwagi: Kupione dla etykiety. Nie przewiduję zakupu w przyszłości, chyba że zmienią etykietę
Moja ocena: [3.3]Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
Comment