Piwo gotowe do oceny
Zodiak, Bearnard extra strong
Collapse
X
-
Zodiak, Bearnard extra strong
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak
-
-
O! Aż dziwne, że od ponad roku nikt nic nie napisał.... Zatem zaraz ja to uczynię.Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Serviatus status brevis est
3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wpadzio Wyświetlenie odpowiedziO! Aż dziwne, że od ponad roku nikt nic nie napisał.... Zatem zaraz ja to uczynię.Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Miodowy. Ekstraktu co prawda nie znamy, ale chyba jednak nieco za jasny przy zawartości alkoholu 7,8% [3.5]
Piana: Bardzo wysoka na początku. Piwo lane na trzy podejścia. Dość mięsista, i choć opada do cienkiego kożucha, to ładnie lepi się do ścianek. [4]
Zapach: Bardzo delikatny. Słodowy. Nie ma nieprzyjemnych nut. [4]
Smak: W pierwszym momencie uderza bardzo wyrazista goryczka, czego się prawdę mówiąc nie spodziewałem Druga rzecz to w ogóle niewyczuwalny alkohol. Też się zdziwiłem, bo przecież piwo ma niemal 8%. Trzecia sprawa, to niemal zupełny brak słodów...W sumie daje to dość zaskakujący wynik - piwo nie jest słodkie, jest mocno nachmielone (choć ta gorycz, dominująca zresztą na finiszu, nieco gryzie) i absolutnie pozbawione spirytualiów. Powiedzmy, że to moje zaskoczenie położę na szali jako atut piwa. [4]
Wysycenie: Nasycenie jest dość niskie. Z biegiem czasu nieubłaganie spada do niesatysfakcjonującego poziomu. Najsłabszy element. [2.5]
Opakowanie: Nie podoba mi się. Misie wolę w naturze. Zwłaszcza takie rozryczane. Mdła kolorystyka. Dziwny, pomarszczony przy naklejaniu papier. Nie wzbudzają zaufania teksty o niedźwiedziej sile, o tradycyjnym warzeniu i o lekkiej pasteryzacji. Kapsel i goły i czarny. Na krawatkę lepiej nie patrzeć. [2.5]
Uwagi: Jestem mocno zaskoczony, bowiem nie pamiętam takiego "extra stronga" o tak przyjaznej smakowej facjacie. I choć miś mi ryczy z etykietki... To jest killer? To jakaś popierdółka a nie killer!
Mimo wszystko piwo dość interesujące. Choć dla mnie nie do powtórzenia ze względu na woltaż.
Moja ocena: [3.825]Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin Wyświetlenie odpowiedziA gdzie szczegółyRzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Piękny bursztynowo-złoty. [5]
Piana: Z początku wysoka, szybko opada i słabo osadza się na ściankach. [3.5]
Zapach: Nieciekawy, taki słodowo-ścierowaty z wyraźnym kiszonkowym kwaskiem. Nie zachęca do konsumpcji. [2]
Smak: Tu też kiepsko. Czuć drażniącą goryczkę, wyraźną scierę i sporo cukrowych kwiatków. Niesmaczne. [2]
Wysycenie: Spore, ale tu pasuje. [4]
Opakowanie: Z etykiety straszy niezbyt estetyczny misiek, ale bardziej niepokojące jest dla mnie dziwaczne hasło "piwo lekko pasteryzowane". Papier pomarszczony. Całość w mdłej kolorystyce, nie wyróżnia się. Krawatka z kadzią i niedźwiedzią łapą to coś strasznego... [2.5]
Uwagi: Pite 19 marca 2012.
Bearnardy bywają różne, ale Zodiak raczej poniżej pewnego (nieprzesadnie wysokiego) poziomu nie schodził...
Moja ocena: [2.425]
Comment
-
Comment