Kormoran, Kormoran Jasny

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • pioterb4
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2006.05
    • 4322

    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pivicko Wyświetlenie odpowiedzi
    Tak sa to poniekąd "osobiste urazy", dałem sie nabrać, kupiłem 2 butelki tego szitu i dwa razy wylałem po łyku czy dwóch. Piszę oczywiście o Kormoran Jasne Mocno Chmielone. Pozostałe typy tu nie maja nic do rzeczy, są to zresztą łatwiejsze odmiany do produkcji
    Witbier jest łatwiejszy w produkcji od pilsa? Co wg Ciebie przemawia za tą teorią, ze przefermentowanie piwa gdzie prawie 50% zasypu stanowią surowce niesłodowane jest łatwiejsze?

    Comment

    • DariuszSawicki
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼
      • 2012.08
      • 2869

      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pivicko Wyświetlenie odpowiedzi
      drogi panie z Kormorana.
      Nie jestem z Kormorana. Browar jest z Olsztyna, a ja jestem z Ełku.
      Te same województwo, ale odległość duża, dlatego nawet nie mógłbym tam pracować.
      Jeszcze raz napiszę... rozumiem, że Jasne może komuś nie smakować, ale opisałeś to takimi słowami, jakby to były jakieś wymiociny albo siuśki szczura.

      Comment

      • pivicko
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2010.10
        • 52

        Przepraszam ale 5 zł za toto coś śmierdzące, smakujące brudną ścierą i metalem to wyjątkowa bezczelność. Gorsze to od masówki za 2 zł

        Comment

        • pivicko
          Kapral Kuflowy Chlupacz
          • 2010.10
          • 52

          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedzi
          Witbier jest łatwiejszy w produkcji od pilsa? Co wg Ciebie przemawia za tą teorią, ze przefermentowanie piwa gdzie prawie 50% zasypu stanowią surowce niesłodowane jest łatwiejsze?
          a to przemawia, że żaden browar w Polsce nie potrafi zrobić porządnego Pilsa, masz wątpliwości co do tego ?

          Comment

          • pioterb4
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2006.05
            • 4322

            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pivicko Wyświetlenie odpowiedzi
            a to przemawia, że żaden browar w Polsce nie potrafi zrobić porządnego Pilsa, masz wątpliwości co do tego ?
            Kormorany na które trafiałem trzymały bardzo dobry poziom. Pils z Gościszewa okazał się całkiem niezły, Lagerowe choć nieco wyżej odfermentowane też ma zadatki na pilsa. Do tego Brackie i Zwierzyniec - wszystkie to co najmniej dobre pilsy.

            Comment

            • dlugas
              Major Piwnych Rewolucji
              🍼
              • 2006.04
              • 4014

              Moim zdaniem szkoda wchodzić w dłuższą dyskusję
              Google Zdjęcia - wypite piwa PL [brak częstych aktualizacji]
              Instagram [zawsze świeże zdjęcia, nie zawsze świeże piwa]
              FaceBook -To co na Instagramie, tylko że na FB

              Comment

              • pivicko
                Kapral Kuflowy Chlupacz
                • 2010.10
                • 52

                tak jest dobre pilsy, prawie bez goryczki i z metalem. Zakończcie oczywiście szybko dyskusję, bo jeszcze zbyt wielu odkryje, że to prawda co piszę. Szkoda czasu na kopanie się z końmi. Wyraziłem swoje zdanie a tu widzę jakaś obraza klakierów browaru
                Last edited by pivicko; 2014-01-26, 17:42.

                Comment

                • Javox
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2009.11
                  • 6455

                  ....Nie myliłem się, dziś ponowne podejście do tego "piva" (data do 04.03.2104)

                  No to było jeszcze 100 lat przydatności do spożycia!

                  Zmień Pivicko sklep albo pracodawcę!
                  Last edited by Javox; 2014-01-27, 12:12.

                  Comment

                  • żąleną
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2002.01
                    • 13239

                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pivicko Wyświetlenie odpowiedzi
                    tak jest dobre pilsy, prawie bez goryczki i z metalem. Zakończcie oczywiście szybko dyskusję, bo jeszcze zbyt wielu odkryje, że to prawda co piszę. Szkoda czasu na kopanie się z końmi. Wyraziłem swoje zdanie a tu widzę jakaś obraza klakierów browaru
                    Opanuj się, człowieku. Piszą ci ludzie, że im smakowało i/lub żadnych ścier nie wyczuli. Po prostu wyrazili swoje zdanie, tak samo jak ty. Klakiera szukaj w Smerfach.

                    Comment

                    • dyczkin
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2011.05
                      • 3657

                      Warka 05.05.14 posiada paskudną goryczkę, która podchodzi mi pod zatęchły, prażony słonecznik . W miarę picia, traci na mocy, ta goryczka, ale dalej pozostaje nieprzyjemna. Najdziwniejsze jest to, że jak brałem pierwszego łyka, to była tragedia, a po ociepleniu goryczka "rozmyła się"
                      W zapachu jest DMS i jakby lekkie utlenienie, nuta miodowa jest coraz silniejsza, w miarę ocieplania.
                      Nie polecam, tej warki przynajmniej.
                      Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

                      Moje warzenie // Piwny Wojownik

                      Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

                      Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

                      Comment

                      • tom38
                        Kapral Kuflowy Chlupacz
                        • 2008.11
                        • 70

                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pivicko Wyświetlenie odpowiedzi
                        Nie myliłem się, dziś ponowne podejście do tego "piva" (data do 04.03.2104). Koszmar, totalny syf, obrzydliwe, po 2 łykach, do zlewu. Do Kormorana, jeśli macie robić taki syf, proszę was nic nie róbcie. To wstyd, żenada i hańba coś takiego na rynek puszczać. Dajcie sobie spokój z produkcja piwa, weźcie się za, nie wiem, może dacie radę europalety robić albo krasnale ogrodowe. Technologia piwa do dla was za wysokie progi.
                        Kolega trol
                        FIODOR-PIWO moje jedyne paliwo

                        Comment

                        • olie
                          Kapitan Lagerowej Marynarki
                          • 2011.06
                          • 777

                          Zaraz troll... Też potwierdzam, że piwo obniżyło poziom. Próbowana jedna z ostatnich warek - słaba. Przypomina Kormorana sprzed zeszłorocznej poprawy.

                          Comment

                          • focus25
                            Kapral Kuflowy Chlupacz
                            • 2011.01
                            • 39

                            Piłem ostatnio(warka do 21.04), znaczny spadek formy, goryczka co prawda spora ale brak jakiegoś zbilansowania. Aromat nikły, trochę słonecznika + jakieś nuty siarkowe. W najbliższym czasie nie mam zamiaru powtarzać.

                            Comment

                            • pivicko
                              Kapral Kuflowy Chlupacz
                              • 2010.10
                              • 52

                              No i proszę nie tylko ja mam "spaczony smak" i marudzę ! Sorki za ostre słowa o Kormoranie ale parę razy się już zraziłem do tego browaru.

                              Comment

                              • zohan666
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2012.11
                                • 259

                                Warka do 5.05.2014, zakupione na promocji w żabce.
                                Aromat słodowy z delikatną nutą chmielu. Solidny pils ze średnią goryczką. Wad nie stwierdziłem.

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X