Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin
Wyświetlenie odpowiedzi
Kormoran, Kormoran Jasny
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Klarowne ciemne złoto/bursztyn. [5]
Piana: Średnio intensywna ale bardzo trwała i pięknie [5]
Zapach: Bardzo ładny, intensywny europejski pokrzywowy chmiel w tle lekki słód. Uwielbiam! Nie nie poradzę, uwielbiam! [5]
Smak: Średnia pełnia, lekki kwasek, lekka owocowa słodkość, średnia goryczka, lekko zalegająca. Orzeźwiające i treściwe jednocześnie. Bardzo pijalne. [4.5]
Wysycenie: Bardzo dobrze dopasowane, może minimalnie za wysokie. [4.5]
Opakowanie: Gustowne, sprawia wrażenie wyjątkowości produktu. Wszelkie potrzebne informacje. [5]
Uwagi: 05.05.2014. Kupione w sklepie piwnym. Pyszne! Najlepszy polski pils jakiego piłem od bardzo dawna! SUPER! Kandydat na piwo roku!
Moja ocena: [4.775]
Comment
-
-
Potwierdzam,
i nie do końca rozumiem tę grupę postów o tym, jak to się nagle piwo zepsuło. Ostatnio piłem dwa razy, kupując w przypadkowych, niespecjalistycznych sklepach i trudno byłoby mi coś zarzucić temu piwu, a przynajmniej zarzucić jakieś odstępstwo od dotychczasowego poziomu.
Comment
-
-
Niestety jest gorzej i nie zmylą mnie ostatnie pozytywne posty tu napisane.
W aromacie jest jeszcze jako tako. Bucha chmiel, ale DMS też jest i to w postaci brokułów. Lepsze to niż kapusta, kalafior, czy groch (Antidotum Prawdziwy Pils), ale jednak przeszkadza.
Smak jest nieprzyjemny. Piję to piwo regularnie od 5-ciu lat i co to jest do h..a wafla ?!
Teraz moje prywatne śledztwo. Chodzi o warkę do 05.05.14.
W sklepach normalnych, monopolowych te piwo u mnie w mieście znikło!
A było na każdym rogu, bo przecież w tym samym województwie jesteśmy.
Jest natomiast ta sama warka do 5-ego maja w Żabce i ona jest lepsza. Nie jakaś wspaniała, ale lepsza. Ta sama warka!
Jakieś dziwy, ale niech już się skończą, bo nadchodzi lato i ja tu żądam na Mazurach (gdzie jeszcze u mnie w mieście leżą resztki śniegu) piwa lekkiego i goryczkowego, takiego jak wcześniej. Pół roku zimy ( piwosze z np. Wrocławia nie wiedzą co to zima) i jestem zaniepokojony, co ja będę na lato pił.
Jeszcze na finiszu jakaś metaliczność i to z tego lepszego piwa z Żabki.
Piwo wpadka i proszę o natychmiastową poprawę.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedziDla lokalsów dają zlewki..
Comment
-
-
Hydrozagadka normalnieVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Właśnie kupiłem w Żabce w Lublinie piwo z datą 05.05. 2014 i nie widzę (nie czuję) żadnego obniżenia lotów. Sam kiedyś krytykowałem to piwo, ale nie mam powodów do niepokoju. Ładnie wchodzi, goryczka nie jest metaliczna, na lato będzie bardzo dobre.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złocisty, lagerowy, pod światło rozjaśniony. [4]
Piana: OK. Po nalaniu wyraźna, grubopęcherzykowa, w trakcie picia redukuje się do typowo eurolagerowej, nie zostawia śladów na szkle. [4]
Zapach: No, nie wiem. Po otwarciu buchnęła kiszona kapucha. Później do głosu doszły gotowane warzywka i w końcu słodowa nuta plus jakaś metaliczność. Po ogrzaniu warzywne nuty zredukowały się, ale nadal przyjemnie nie było. [3]
Smak: Nie wiem, czy to tylko ta warka, bo dawno tego skądinąd bardzo dobrego piwa nie piłem, czy Kormoran podąża drogą pilsa z Jabłonowa, ale z przeszłości pamiętam meganachmielenie, a tym razem ledwie poprawna goryczka, sporo słodowości i ten odstręczający zapach... [3.5]
Wysycenie: Średnie. Dla mnie w sam raz. [4.5]
Opakowanie: Gustowne, z przesłaniem: nie traktujemy piwa jako skostniałego kanonu. Chociaż, wbrew czasom i obyczajom, może jednak warto staranniej trzymać poziom. [4.5]
Uwagi: Warka do 29.05.
Moja ocena: [3.5]
Comment
-
-
Ja dziś byłem rano w jednej z ełckich knajp i pluję się w brodę, że zapomniałem, jaka to była warka, no ale nie jedno się wtedy wypiło
Piwo było niesamowicie goryczkowe, wręcz gorycz zalepiała usta.
Czegoś takiego nie czułem odkąd to piwo istnieje i od kiedy ja je piję.
Natomiast w aromacie było kiepsko, lekki chmiel i tyle.
Trochę niepokoi zmienność warek.
Niech to się wszystko ustabilizuje, bo ja chcę mieć lekkie i mocno goryczkowe piwo na lato, które zamierzam pić pod chmurką na Mazurach.
To dzisiejsze poranne piwo było świetne.
Comment
-
-
Najmocniej chmielone i najbardziej gorzkie piwo jakie piłem dotychczas.
Niestety nie jestem powołany do picia tego rodzaju piwek.
Jednak warto było spróbować i ocenić.
W szerokiej ofercie Kormorana Rześkie, Świeże, Orkiszowe z miodem oraz Wiśnia i Śliwka podchodzą mi najbardziej.Kto piwa nie pije ani nie smakuje, ten już jest wariat albo zwariuje.
Wódeczka? Nie dziękuję, żony i piwa nie zdradzam ...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jack75g Wyświetlenie odpowiedziNajmocniej chmielone i najbardziej gorzkie piwo jakie piłem dotychczas.
Niestety nie jestem powołany do picia tego rodzaju piwek.
Jednak warto było spróbować i ocenić.
W szerokiej ofercie Kormorana Rześkie, Świeże, Orkiszowe z miodem oraz Wiśnia i Śliwka podchodzą mi najbardziej.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasny, złoty [4.5]
Piana: Obfita, jasna, opadająca dość szybko, ale pozostawia osad na szkle i warstwę na powierzchni [4]
Zapach: intensywnie słodowo-chmielowy [3.5]
Smak: Bardzo wyczuwalna goryczka chmielowa, z posmakiem ziołowym i ziemistym. [4]
Wysycenie: Idealne [5]
Opakowanie: Gustowne, proste i przejżyste [4.5]
Uwagi: Nie ma fajerwerków reklamowanych przez producenta, zwłaszcza wynikających ze stosowania 5 odmian chmielu, ale to jest dobre piwo.
Moja ocena: [3.925]
Comment
-
Comment