Kormoran, Kormoran Jasny

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dyczkin
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2011.05
    • 3657

A po co? Czy to coś zmieni w ocenie?
    Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Moje warzenie // Piwny Wojownik

Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

Comment

• zgoda
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2005.05
      • 3516

Będę wiedział której warki szukać, skoro tak ekstremalnie nachmielona.
      Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

Comment

• dyczkin
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2011.05
        • 3657

Ale to piwo nie będzie za 1,50 .
        Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Moje warzenie // Piwny Wojownik

Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

Comment

• dlugas
          Major Piwnych Rewolucji
          🍼
          • 2006.04
          • 4014

Czasem jest, ale na wyprzedaży i pod termin :]

za to nigdy za gorzkie
          Google Zdjęcia - wypite piwa PL [brak częstych aktualizacji]
          Instagram [zawsze świeże zdjęcia, nie zawsze świeże piwa]
          FaceBook -To co na Instagramie, tylko że na FB

Comment

• meszek0009
            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
            • 2014.04
            • 247

Ocena z ARTomatu

Kolor: Jasne złoto, klarowne. [5]
            Piana: Tworzy się drobna, dosyć szybko opada, ale zdobi szkło, pozostaje pełną, cienką warstwą. [4]
            Zapach: Bardzo przyjemny ziołowy, chmielowy aromat wyraźnie wyczuwalny, nic złożonego, ale jest. Wychodzi też niestety taka mdła landryna i podgniły słód. Brakuje czystych, słodowych, chlebowych nut. [3.5]
            Smak: Bardzo lekkie, wybitnie pijalne piwo. Po wzięciu łyka czuć świetne chmielowe nuty, ziołowe, bardzo przyjemne. Zaraz potem goryczka, krótka, za lekka, ale przyjemna. Jest też w miarę pełne, słodowe, zbożowe smaki wyczuwalne. Nie za słodkie, mega pijalne. Po prostu smaczne. [4.5]
            Wysycenie: Mogłoby być odrobinę wyższe. [4.5]
            Opakowanie: Naciapane tych tekstów drobnym maczkiem, no ale niech im będzie. [5]
            Uwagi: Pamiętam pierwsze podejście do tego piwa w ubiegłe lato, pite z przyjacielem na naszej ulubionej miejscówce - na dachu niedokończonej kamienicy, która stoi od paru lat i na którą wchodzi się przez dziurę w ogrodzeniu. Pusto, nikt nas nie widzi, słońce grzeje, bo nad nami już nic nie ma... Piękne okoliczności, w których nie jednego pysznego piwa spróbowaliśmy. Niestety, pamiętam, że wtedy nie dopiłem tego Kormorana, a bardzo rzadko mi się zdarza wylać piwo. Po prostu kukurydza z puszki w smaku i zapachu i nic poza tym, strasznie wadliwe. Od tego czasu unikałem tego piwa, mimo świetnych wypustów Kormorana, żeby wspomnieć tu chociażby Warmińskie Rewolucje czy Podróże, dziś kupił mi je ojciec i chcąc nie chcąc spróbowałem no i zwracam honor, smakowało.

Moja ocena: [4.15]

Comment

• meszek0009
              • 2014.04
              • 247

W 16.03.15.

Comment

• Brodzislaw
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2013.09
                • 1020

Ocena z ARTomatu

Kolor: Jasny, złoty, klarowny [4.5]
                Piana: Biała, obfita z drobnych pęcherzy, długo sie trzyma, pozostawiając lacing. [4.5]
                Zapach: Słodowo-chmielowy, z nutą owocową [4.5]
                Smak: Słody kontrujące intensywną goryczkę z lekką ziołową nutą. [4.5]
                Wysycenie: Spore, ale nie przeszkadza. [4]
                Opakowanie: Gustowne i czytelne, pasuje do tytułu. [4]
                Uwagi: Kupiłem w przecenie z terminem do 23.03 :-)
                Świetne sesyjne piwo.

Moja ocena: [4.45]

Comment

• RobertK
                  • 2013.02
                  • 113

Tez uważam, że KJMC trzyma poziom, jest dużo lepszy niż Warmińskie Rewolucje. Trochę mnie dziwi, że to drugie jest bardziej chwalone, bo dla mnie jest KJMCh jest dużo lepszy.

Comment

• marqqq
                    Kapitan Lagerowej Marynarki
                    • 2014.12
                    • 682

Kupiłem za 2.30, warka ważna do wczoraj. Wypite pod samą końcówkę ważności.
                    Tym razem mi bardzo smakowało, wszystko fajnie zbalansowane, bez żadnych nachalnych nieprzyjemnych nut.
                    Ale piana tradycyjna krajowa, znika szybko i zostawia plamki na szkle, plus kożuszek.

Comment

• Dukat_WSI
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2015.03
                      • 781

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika RobertK Wyświetlenie odpowiedzi
                      Tez uważam, że KJMC trzyma poziom, jest dużo lepszy niż Warmińskie Rewolucje. Trochę mnie dziwi, że to drugie jest bardziej chwalone, bo dla mnie jest KJMCh jest dużo lepszy.
                      Bo może Rewolucje jednak są bardziej "rewolucyjne" niż inne jasne lagery od Kormorana?

Comment

• Admirador
                        Porucznik Browarny Tester
                        • 2015.03
                        • 431

Ocena z ARTomatu

Kolor: Złocisty, klarowne [5]
                        Piana: Niezła na początku, ale szybko opadła. Niewielki krążek utrzymał się do końca, na szkle trochę zostało. Bez rewelacji jednak. [3]
                        Zapach: Z butelki chmielowy w wydaniu środkowoeuropejskim. Ale ze szkła to już bardziej owocowo-słodowy. Różnych opisywanych wad nie wyczuwam. Jest raczej przyjemnie choć z pewnością mogłoby być bardziej intensywnie. [3.5]
                        Smak: Piwo nieskomplikowane raczej Goryczka średnia, krótka, przyjemna. Poza tym słód, nuty owocowe i lekko kwaskowe. W sumie to nie ma się czym zachwycić, ale pije się dobrze. [3.5]
                        Wysycenie: Średnie, nie mam zastrzeżeń. [5]
                        Opakowanie: Jak by jeszcze podali IBU byłoby idealnie. Na stronie browaru być może jest, ale nie chce mi się szukać... [4.5]
                        Uwagi: Warka: 18/01/2016.
                        Wróciłem po prawie rocznej przerwie. Żadnych zachwytów, ale piwo jest takie jak zapamiętałem. Niezłe, a może nawet więcej niż niezłe.

Moja ocena: [3.65]

Comment

• AaLeX
                          🥛🥛🥛
                          • 2011.07
                          • 675

Ocena z ARTomatu

Kolor: Ładny, złoty. [5]
                          Piana: Trochę szybko opadła, ale pozostał kożuszek. [4.5]
                          Zapach: Wyraźny, chmielowy. [5]
                          Smak: Bardzo dobre piwo, czuć wyraźnie goryczkę, smakuje mi. [5]
                          Wysycenie: Poprawne. [4]
                          Opakowanie: Ładna butelka, podane wszystkie informacje wraz z opisem. [5]
                          Uwagi: Naprawdę, jedno z lepszych piw polskich jakie miałem okazje pić. Cena trochę wysoka, kupione za podaną (3zł) w wyprzedaży w Selgrosie. Normalnie cena oscyluje ok 4 zł. Jednak i tak warte tej ceny. Polecam.

Moja ocena: [4.9]
                          Last edited by AaLeX; 2016-02-23, 19:21.

Comment

• Admirador
                            Porucznik Browarny Tester
                            • 2015.03
                            • 431

W 14/06/2016
                            Rozczarowujące.
                            Strasznie zdominowane przez słód. Chmiel jakiś taki niewyraźny. Owszem goryczka jest, ale niewysoka raczej.
                            Ostatnio częściej zdarzało mi się pić wersję niefiltrowaną. I ta (może kwestia konkretnej warki?) była dużo bardziej wyrazista (=nachmielona).

Comment

• rafalek21
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2015.04
                              • 1407

Ocena z ARTomatu

Kolor: Klarowne złoto. [5]
                              Piana: Średnio obfita, biała, średnio trwała, ładnie zdobi szkło. [4]
                              Zapach: Zbożowa słodowość, kwiatowy aromat chmielu, średnio intensywny [3.5]
                              Smak: Dość solidna podstawa słodowa, średnia ziołowa goryczka, średnie pełnia. [3.5]
                              Wysycenie: Średnie - odpowiednie. [4.5]
                              Opakowanie: Przyzwoita etykieta, w stylu kormorana, prawie pełny skład. [3.5]
                              Uwagi: Prosty ale smaczny, sesyjny lager. W sam raz na grilla. Warka 14.06.2016.
                              Wersja filtrowana ma trochę większy potencjał, ale trzeba ją pić stosunkowo świeżą.

Moja ocena: [3.675]

Comment

• marqqq
                                • 2014.12
                                • 682

Kupuję w promocji, jak znajdę w Karsiurze pod termin. Udało się znów, warka chyba 16.05.
                                Szkoda że tylko jedno, ale wszystko wykupili.
                                Fajne chmielowe, tylko pierwszym razem się sparzyłem.

Comment

Przetwarzanie...
                                X