No super śliwa trochę za słodkie jakby miodowe . Ale wybaczamy i jeszcze nie raz kupimy. Myslę że to naturalna śliwka
Jagiełło, Magnus Śliwkowy
Collapse
X
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemno brązowy, w porządku jak dla mnie. [4.5]
Piana: Dość wysoka piana, w miarę długo się utrzymuje. Może trochę za mało "gęsta". [4]
Zapach: Przyjemny słodkawy zapach aczkolwiek nie robi super wielkiego szału. [4]
Smak: Bardzo dobre i solidne smakowe piwo. Nie jest to mój ulubiony Magnus ale i tak trzyma poziom jak na Jagiełło przystało. Trochę za słaby aromat śliwki jak dla mnie, co nie oznacza że jej nie czuć. Pod koniec można wyczuć przyjemną goryczkę. Dość słodkie ale nie przesłodzone i nie ma chemicznego perfumowanego posmaku jak niektóre smakowe piwa. Naturalny smaczek, jest OK! [4]
Wysycenie: I kolejny perfekcyjnie nasycony Magnus jakiego próbowałem. Poszedł ten bączek "na momencie" i nawet minimalnie nie rozbebeszył mi brzucha . Gdybym miał drugi pod ręką to by też poszedł [5]
Opakowanie: Klasyczny "bączek", a ja nazywam to "bombka". Zwykła prosta etykieta a'la 70s&80s tak jak lubię, bez żadnych komercyjnych fajerwerków. Ciekawe kiedy doczekamy się Magnusa w tradycyjnej 0,5l butli?, bo to 0,33 to dobre dla pań , a faceci też lubią wypić smakowe od czasu do czasu. [4.5]
Uwagi: Kolejny udany Magnus od Jagiełło Chełm-Pokrówka . Nie jest to mój ulubiony Magnus ale też mi smakuje. Polecam na spróbowanie, warto!
Moja ocena: [4.1]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: brunatny, pod światło brązowy z czerwonymi przebłyskami [4]
Piana: przy nalewaniu prawie brak, może delikatny kożuszek, potem pozostaje pierścień wokół szkła [2.5]
Zapach: nie nazbyt mocny, słodowy z ładnymi nutami śliwki suszonej [3.5]
Smak: początkowo tylko słodycz, ale po chwili pojawia się śliwkość przeplatana ze karmelową słodowością, na końcu wyczuwalna delikatna goryczka [4]
Wysycenie: odpowiednie [4]
Opakowanie: bączek, goły kapsel, etykieta z suszonymi śliwkami ,odrobinę ładniejsza niż ta ze zwykłego Magnusa, są wszystkie podstawowe informacje [3.5]
Uwagi:
Moja ocena: [3.65]
Comment
-
-
Mi jako fanowi śliwek, piwo podeszło.
Odnajduję w nim smaki i smaczki z dżemu domowego mojej mamy, śliwkowego rzecz jasna
W końcówce dochodzi do głosu słodkośc Jagiełły ale nie dominuje jak w zwłykłym Magnusie.
Z chęcią powtórzęVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Czarno-rubinowy, jak zwykle bardzo mi się podoba. [5]
Piana: Ecru. Niezbyt, intensywna, niezbyt trwała, nie osiada na szkle. [3.5]
Zapach: Na początku intensywna śliwka suszona, potem słabnie i nie za ciekawie łamie się z słodyczą słodową. [3]
Smak: Średnia słodycz i czysty posmak wędzonej śliwki. [3]
Wysycenie: Szbko zaczyna go brakować. [3]
Opakowanie: Nie lubię, nieładne, informacje OK. [3]
Uwagi:
Moja ocena: [3.15]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Czarny z rubinowymi przebłyskami, klarowne. [4.5]
Piana: Dość obfita, drobno zbudowana, średniotrwała, bardzo ładnie zdobi szkło. [4.5]
Zapach: No jest suszona śliwka ale taka rozmoczona. Trochę gotowanej marchewki. [2.5]
Smak: Bardzo słodkie, karmelowe, sztuczna śliwka. Słodycz przykrywa wszytko. Można pić jak oranżadę. [3]
Wysycenie: Średnie. [4.5]
Opakowanie: Ani ładne ani brzydkie. Jest podany częściowy skład. [3.5]
Uwagi: Warka z datą do 10.03.2015.
Moja ocena: [3.15]
Comment
-
Comment