Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer
Wyświetlenie odpowiedzi
Browar Na Jurze, [Pinta] Atak Chmielu
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemno miedziany, klarowny. [4.5]
Piana: Mimo dość "zamaszystego" nalewania piana niezbyt obfita, po chwili pozostał minimalny kożuszek z obręczą przy brzegu. [3.5]
Zapach: Zdecydowanie owocowo-cytrusowy. Bardzo przyjemny. [4.5]
Smak: Podobnie jak zapach - owocowo-cytrusowy, słodkawy z delikatną goryczką, która po chwili robi się mocniejsza, odrobinę zbyt dominująca. Odczucie dominacji goryczki mija po kilku łykach. [4]
Wysycenie: Trochę za małe. Mogło by być większe, szczególnie ze względu na słodycz w smaku. [3.5]
Opakowanie: Utrzymana konwencja z innych produktów Pinty. [4.5]
Uwagi:
Moja ocena: [4.15]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemno-miedziany, ładny [4.5]
Piana: Niezbyt obfita, ale zostawia piękną koronkę. [4]
Zapach: Przede wszystkim słodowy, karmelowy, owocki, troszkę chmielu czuć , delikatnie bardzo chmielone. [4]
Smak: Przede wszystkim słodowy z bardzo wyczuwalnym w smaku słodem melanoidowym. Goryczka bardzo delikatna. Za delikatna , żeby przykryć ten przykry słodowy posmaczek. [3]
Wysycenie: Odpowiednie [5]
Opakowanie: Koncepcja super, wszystkie informację są ( oprócz IBU). [5]
Uwagi: Nie znam innych AIPA przemysłowych, ale spodziewałem się tu chociaż przyzwoitej goryczki, tu ją jeno delikatnie czuć w smaku.
Moja ocena: [3.725]
Comment
-
-
Nowa warka odbiega od tego do czego zostaliśmy przyzwyczajeni. Przede wszystkim atakuje diacetyl a nie chmiel. Oprócz masła wyczuwalne są i biszkopty, goryczka dochodzi do głosu dopiero na końcu. Spore rozczarowanie, a w bezpośrednim porównaniu z gdańską AIPA wręcz nokaut.
Próbowane w łódzkiej Piwotece.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedziNowa warka odbiega (..)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedziJaką datę ma nowa warka?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Feti Wyświetlenie odpowiedziUwagi: Nie znam innych AIPA przemysłowych, ale spodziewałem się tu chociaż przyzwoitej goryczki, tu ją jeno delikatnie czuć w smaku.Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedziJaką datę ma nowa warka?Last edited by docent; 2012-03-05, 08:38.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedziPiwo w wersji beczkowej próbowane w łódzkiej Piwotece. Według zapewnień Marka Puty jest to najnowsza warka Ataku, chyba grudniowa.Piwoteka
Łódź, ul. 6 Sierpnia 1/3,
www.piwoteka.pl
Sklep Piwoteki na Facebooku
Piwoteka Narodowa na Facebooku
Piwoteka Narodowa na G+
Дед Мороз (Dziadek Mróz)
Browar Piwoteka
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika skitof Wyświetlenie odpowiedziAromat w dalszym ciągu bardzo dobry, ale moim zdaniem goryczka się pogorszyła. Zrobiła się zanadto piołunowa, taninowa. Jest co prawda dalej dość gładka, ale taka niewykończona.
Comment
-
-
Od momentu, gdy spróbowałem Ataku z pompy, nie mogę go już pić z butelki. Zbyt dużo gazu, smak i zapach gdzieś uciekają, goryczka jakaś mniejsza. Parę podejść mnie zniechęciło. Dobrze, że do Omerty niedaleko Atak na stałe podpięty na pompie!
Comment
-
-
Piwo z ostatniej warki moim zdaniem nadal trzyma poziom. Nie zaobserwowałem pogorszenia się smaku, chociaż musze przyznać, że miałem sporą przerwę w degustacji Ataku. Nadal jest to moje ulubione polskie piwo.
Comment
-
Comment