Muszę przyznać, że ostatnia warka bardzo mi smakuje. Mocna goryczka skontrowana przyjemną karmelową słodyczą.
Browar Na Jurze, [Pinta] Atak Chmielu
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Bladecatcher Wyświetlenie odpowiedziMnie warka 18.01.2014 rozczarowała. Jednowymiarowa grejpfrutowa goryczka (po niegdysiejszych żywicznych smaczkach nie pozostał nawet ślad), spod której niemal natychmiast wyłazi karmel. Niezbyt przyjemny, słodkawy aftertaste. Moim zdaniem odległe wspomnienie starego, dobrego Ataku. Szkoda.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Piękna miedziana barwa, choć poza miedzianymi porterami czy brązowymi witami nie uważam koloru za ważny czynnik w ocenie piwa. [5]
Piana: Pięknie brudzi, ale nie było jej ostatnio tyle, ile pamiętam z pierwszych warek. [4.5]
Zapach: Grejpfruty, cytryna, trochę kwiatów/owoców. Nutka karmelowa do dopełnienia. Chyba generalnie ciut mniej intensywnie, choć mogło się (jako jedno z moich ulubionych piw) kubkom smakowym i nosowi "znudzić". [4.5]
Smak: Jak wyżej, plus fajna goryczka i wyraźniejszy dodatek karmelu. [4.5]
Wysycenie: IMO idealnie. [5]
Opakowanie: Znów rubryka prawie bez znaczenia dla oceny piwa. Może zamienić ją na: Podany pełen skład? TAK (5), NIE (1). [5]
Uwagi:
Moja ocena: [4.575]
Comment
-
-
Wyraźna chlebowość zakończona przyjemną goryczką. Piana w postaci obrączki po chwili znika. Może to dziwne, ale piwo przypomina mi bardzo Belga z Lwówka.
Ogólnie rzecz biorąc spodziewałem się czegoś lepszego i jeśli mam porównywać to piwo z RJ z Ale Browaru, to jak porównać niebo i ziemie. Niebem oczywiście jest Jack.
PS. Data ważności do 18.01.14
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bardzo ładna miedziana barwa, trochę przypomina sok jabłkowy. [5]
Piana: Drobna i fajnie oblepia szkło, delikatna. Nie utrzymuje się aż tak długo. [4]
Zapach: Bomba aromatyczna. Owoce (w tym ulubione cytrusy), kwiaty, żywica i sosna. Wszystko intensywne i przyjemne. [5]
Smak: Tak jak w "zapach". Do tego dobrze zbalansowana goryczka, które utrzymuje się na języku. [5]
Wysycenie: Świetne, piwo pije się bardzo gładko. Zarówno sesyjne jak i degustacyjne. [5]
Opakowanie: Klasyczna, pintowa, bardzo estetyczna. Charakterystyczna dla browaru Pinta. Cieszy fakt, że wszystko jest na niej szczegółowo opisane. [5]
Uwagi: Piwo chyba dla każdego, nawet jeśli ktoś nie lubi goryczki Jak najbardziej polecam - chociażby dla bogactwa aromatów.
Moja ocena: [4.9]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Kolor bardzo ciemny, czerwono-miedziany [5]
Piana: Obfita, oblepia szkło, skrawki utrzymują się do samego końca [5]
Zapach: Bardzo przyjemny, czuć chmiel, niestety więcej aromatów nie mogę rozpoznać [4.5]
Smak: Treściwe, bardzo bogaty bukiet smaków, mieszanka bliżej nieokreślonych owoców i sporej dawki goryczki - bardzo dobra kompozycja [5]
Wysycenie: Optymalne - nie za silne, nie za słabe [5]
Opakowanie: Niestety piwo było nalewane do kufla przez barmana więc dokładniej się nie przyjrzałem. Zauważyłem gustowną zieloną etykiete z pełnym opisem stylu piwa i składników. [4.5]
Uwagi: Genialne piwo, lecz na Polskie realia lekko drogie (10zł za but.)
Moja ocena: [4.8]
Comment
-
-
Comment
-
-
Kolega także napisałNiestety piwo było nalewane do kufla przez barmana
Comment
-
-
10 zł to ja płacę za Atak w kawiarni, w Polkowicach, więc i piaskun87 może.Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
Comment