Wypiłem wczoraj tylko to piwo a dziś mnie kac męczy.
Warka, Specjal Niepasteryzowany
Collapse
X
-
Po jednym
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Zrobiłem na łikendzie drugie podejście do tego piwa.
Już go nie kupię, dla mnie zalatuje Tatrą mocną.
Napewno nie jest rześkie,więc pragnienia nie ugasi, a do upicia się nim to tylko dla masochistów.
Dla mnie niewypał.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziPo jednym
Comment
-
-
Piłem na wczasach w okolicach powiedzmy Starogardu i było całkiem wypijalne, jednak Amber jak i cenowo jak i smakowo zdecydowanie "sympatyczniejszy".Takie 3 z plusem można daĆ.Troszkę piana szwankuje , w smaku słodowe,ale jakby lekko metaliczne, do tego goryczka.Taki dziwny bukiet smakowy, ale spokojnie do wypicia.
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Feti Wyświetlenie odpowiedziNo właśnie. Potrafiłem niedawno wypić sześciopak Noteckiego, poprawić Ciechanem Wybornym i kaca nie było. Pewnie to przez zmęczenie.Tylko idiota ma porządek, geniusz panuje nad chaosem
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasny bursztyn. [5]
Piana: Gruboziarnista, opada zaraz po nalaniu. [2]
Zapach: Słodowo-chmielowy, bez jakichś nieprzyjemnych nut ale typowej świeżości niepasteryzowanego piwa brak, jak nie jest pasteryzowane to w jakiś inny sposób je wyjałowili (czyli przy pomocy mikrofiltracji da się tak samo wykastrować piwo jak przy pasteryzacji). [3.5]
Smak: Poza kompozycją słodowo-chmielową czuć dość wyraźnie alkohol, goryczka jest ale lekka, na pewno jest to lepsze od wersji pasteryzowanej tak jak w przypadku Leżajska i Królewskiego, (ten ostatni chyba najbardziej mi z całej trójki podszedł), nawet jakieś tam chlebowe nutki występują w tle do tego coś słodkawego czego nie potrafię zidentyfikować,
a co jest obecne w całej trójce niepasteryzowanych z GŻ, to chyba te niepasteryzatory, o których ART pisał [3.5]
Wysycenie: Średniowysokie, czyli takie jakie ma być. [5]
Opakowanie: Całkiem ładna puszka czarno-zbożowa, na dolnej, zbożowej części panorama miasta, na górnej, czarnej motyw chmielowo jęczmienny, pod nazwą "Specjal" napis "Niepasteryzowany" na zielonej wstędze, nie podano ekstraktu. [4]
Uwagi: Zakupione w: Tesco w Sulejówku
Degustowane: 27.09.2011 ok. godz. 17.15
Data ważności: 07.09.2011 (zakupione 25.09.2011!!! jednak takie chemikalia się nie psują)
Soundtrack: "Scars on Broadway" by Scars on Broadway
Moja ocena: [3.525]Tylko idiota ma porządek, geniusz panuje nad chaosem
Comment
-
-
Słaba piana, słabe wysycenie, pestkowa goryczka, słabe piwo.Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Jedyne co mi się podoba w tym piwie jest kolor, piękny bursztynowo - złoty.
Piana niestety znika po niedługiej chwili całkowicie, wysycenie w normie.
Zapach niezbyt intensywny słodowy.
Smak, no i tutaj jest dziwnie, ponieważ to piwo smakuje jak jakiś strong, przyciężkawe (do cholery, przecież to, to ma raptem 5,8% alk.)
Nie będę raczej wracał do tego produktu GŻ.
Na szczęście w lodówce czekają na mnie dwa pszeniczne Ciechany, więc nie cały wieczór zmarnowanyLast edited by Mario_Lopez; 2011-12-17, 17:24.Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie...
EBE EBE
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bursztynowy, bardzo ładny. [5]
Piana: Przy nalewaniu bardzo wysoka. Grubopęcherzykowa, nietrwała i głośno sycząca. Po krótkim czasie zostają tylko resztki. [2]
Zapach: Podejrzany. Na początku zwykły słodowo-chmielowy, z upływem czasu czuć więcej jakiejś chemii(?) i alkoholu... [2]
Smak: Dosyć mocna gorycz, przytłumiona słodkością i delikatnym kwaskiem. Przy tym wyraźnie rozwodnione. Dają się wyczuć alkoholowe posmaki... Nic dobrego. [2]
Wysycenie: Z początku odpowiednie, lecz szybko znikające. Od połowy właściwie bez gazu, co znacznie pogorszyło walory smakowe... [2.5]
Opakowanie: Wzór typowy dla Specjali, pojawiły się natomiast nowe kolory. Z całej trójki prezentuje się chyba najlepiej. Oczywiście ukryty ekstrakt. [4]
Uwagi: Lipa, ale mówiąc szczerze, więcej nie oczekiwałem.
Moja ocena: [2.275]
Comment
-
-
Wszystkie piwa ostatnio wprowadzone na rynek jako "niepasteryzowane".
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Ten Specjal Jasny Pełny (pasteryzowany) cos mi podpadł.Miałem jeszcze Specjala niepasteryzowanego.Jednocześnie wlałem każdego z nich do osobnych kufli.Barwa była w nich taka sama i prawie niczym nie wyróżniały się w smaku...Była tylko jedna różnica.Pasteryzowany miał date ważnosci do 19.06 a "niepasteryzowany" do 03.03...O co w tym wszystkim chodzi??Czyżby ktoś ładował nas w "bambuko"???
Comment
-
Comment