Nie jestem zwolennikiem piw jasnych mocnych, do tego aż tak. Nic dziwnego ze jak dla mnie to najsłabsza pozycja w ofercie browaru Grybów. Nie żeby tam jakieś okropne wady miało, tylko to za mocne jasne piwo z wszelkimi przyległościami jak dla mnie.
Grybów, Pilsweiser Bock
Collapse
X
-
Mi trafiło się piwo warzywne, mocno alkoholowe.
Ciężko było to pić, ale cóż, gieroj jestem )Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin Wyświetlenie odpowiedziMi trafiło się piwo warzywne, mocno alkoholowe.www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Nawet jeśli jest to "helles bock", to dla mnie bardziej przypomina strongi. [3.5]
Piana: Nic szczególnego - pieni się umiarkowanie obficie,s szybko znika. [3]
Zapach: Nuty słodowe z lekko palonymi akcentami plus dziwna kwaskowatość. [3]
Smak: Mnie smakowało - wyraźna goryczka, nuty słodowe z lekką palonością. [4.5]
Wysycenie: Średnia krajowa - bez rewelacji. [3]
Opakowanie: Oszczędne, wpadające w oko. Minus za goły kapsel. [4]
Uwagi: Kupione w Tychach w sklepie na oś. B. Fajne piwko, ale jak dla mnie do lekkiego dopracowania.
Moja ocena: [3.675]"W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"
www.zamkoszlaki.com
www.piwnekapsle.net
Comment
-
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: jasny bursztyn, klarowne [3]
Piana: szybko się redukuje, lekko brudzi szkło [3]
Zapach: słodowy, ale słaba intensywność [3]
Smak: słodka słodowość, odrobina kwasku, odrobina goryczy, odrobina alkoholu, poprawne [3.5]
Wysycenie: nieco za duże [3.5]
Opakowanie: nie cierpię nazwy "Pilsweiser", etykieta brzydka, plusik za informacje [3]
Uwagi: jakby je mniej odfermentować byłoby naprawdę niezłe
Moja ocena: [3.225]Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.
Comment
-
-
Rozrzut opinii dot. tego piwa, a ja znowu trafiłem na całkiem przyzwoite. Było zmętnione (pewnie przez przechowywanie w sklepie), alkohol jednak wyczuwalny, ale ma 8,1%... Tak jak napisał Seta, mniej odfermentować...
W smaku ma jednak cechy stylu, a jasny kozioł to trudny styl, bo ociera się mocne lagery. Fajerwerków nie ma, ale daje radę i wciąż to najlepszy helles bock w Polsce! Są jeszcze jakieś inne?
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: żółtozłoty, idealnie klarowny [5]
Piana: niska, drobna, znika dość szybko, ale oblepia szkło [2]
Zapach: gotowana kapucha, alkohol, ściera, słód, utlenione [1.5]
Smak: mocny alkohol, kwaskowo-słodowe z wyczuwalną goryczką, sprawia wrażenie dość pustego [2]
Wysycenie: dość duże, ale nie przeszkadza [3]
Opakowanie: butelka bezzwrotna brązowa, podobna do ŻGB, kapsel goły złoty, biało-beżowa etykieta z capem; są podstawowe dane (bez drożdży w składnikach), z podanymi odmianami chmielu; na kontrze chwalą się stosowaniem dekokcji [2.5]
Uwagi: Do 18.09.2015. Mocno odfermentowane piwo w stylu "polski strong" (bo przecież nie maibock). Niedobre. Chyba tylko dla miłośników szybkiego zalania się w trupa (mocno kopie).
Moja ocena: [2.05]Last edited by toto; 2015-02-17, 17:01.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika toto Wyświetlenie odpowiedziKolor: żółtozłoty, idealnie klarowny [5]
Piana: niska, drobna, znika dość szybko, ale oblepia szkło [2]
Zapach: gotowana kapucha, alkohol, ściera, słód, utlenione [1.5]
Smak: mocny alkohol, kwaskowo-słodowe z wyczuwalną goryczką, sprawia wrażenie dość pustego [2]
Wysycenie: dość duże, ale nie przeszkadza [3]
Opakowanie: butelka bezzwrotna brązowa, podobna do ŻGB, kapsel goły złoty, biało-beżowa etykieta z capem; są podstawowe dane (bez drożdży w składnikach), z podanymi odmianami chmielu; na kontrze chwalą się stosowaniem dekokcji [2.5]
Uwagi: Do 18.09.2015. Mocno odfermentowane piwo w stylu "polski strong" (bo przecież nie maibock). Niedobre. Chyba tylko dla miłośników szybkiego zalania się w trupa (mocno kopie).
Moja ocena: [2.05]
To musiała być taka sama data butelkowanie ale tanki, warki, piwo zupełnie inne.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedziBa, nawet przez myśl przemknęło mi nieśmiało, że to piwo ma skromne zadatki na polskiego jasnego kozła
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedziDwa posty wyżej zaryzykowałem tezę, że to nawet najlepszy polski helles bock
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ładny, miodowo-miedziany [4.5]
Piana: średnia, nie utrzymuje się zbyt długo [3.5]
Zapach: b. przyjemny, lipowo-chmielowy [4.5]
Smak: chlebowo-muszkatowy, zbyt duża dominacja alkoholu [4]
Wysycenie: prawidłowe [4.5]
Opakowanie: etykieta taka sobie, jest ważna informacja dla osób żyjących w zgodzie z naturą dotycząca butelki, tutaj akurat bezzwrotna, jest podana temperatura spożycia [4]
Uwagi: naturalne piwo do picia (nie unijne)
Moja ocena: [4.175]
Comment
-
Comment