Wczoraj w nocy z USA dotarły do cieszyńskiego browaru drożdże do fermentacji kolejnego (3-go) Grand Championa. Niebawem Janek Szała razem z cieszyńską ekipą zacznie warzenie...Powodzenia!
Zamkowy, Grand Champion 2011
Collapse
X
-
Trzymam kciuki
Mam nadzieję że nie będzie to kolsch mydlanyVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Żywiec Wyświetlenie odpowiedziWczoraj w nocy z USA dotarły do cieszyńskiego browaru drożdże5450 kapsli z wypitych piw
874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna
Comment
-
-
Piwo to jest warzone wg receptury piwowara domowego i jeśli nic się nie zmieniło od ostatniego razu to browar ma ją odtworzyć używając tych samych surowców.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Latarnik Wyświetlenie odpowiedziCzy mam przez to rozumiec, ze u niemieckich sasiadow (piwo kolońskie) nie ma dobrych drozdzy i trzeba je sprowadzac az z USA?
Comment
-
-
O.K. Dzieki za odpowiedz.5450 kapsli z wypitych piw
874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna
Comment
-
-
Powiem, że tenże paradoks pojawia się też przy kupowaniu książek na amazonie: taniej wychodzi z amazon.com (US) niż z amazon.de (Niemcy) A na piwo oczywiście czekam!Tak dla referendum w sprawie usunięcia Ryszarda Grobelnego ze stanowiska prezydenta m. Poznania!
Comment
-
-
-
Zapytania przed debiutem:
Czy G.C.2011 ma być wzorem dwóch poprzedników rozprowadzany w tej samej sieci handlowej jak w ubiegłym roku?
Czy dla kolekcjonerów planowany jest wzorem lat ubiegłych pokal, szklanka, podkładka, otwieracz firmowany G.C.2011?Kto piwa nie pije ani nie smakuje, ten już jest wariat albo zwariuje.
Wódeczka? Nie dziękuję, żony i piwa nie zdradzam ...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jack75g Wyświetlenie odpowiedziZapytania przed debiutem:
Czy G.C.2011 ma być wzorem dwóch poprzedników rozprowadzany w tej samej sieci handlowej jak w ubiegłym roku?
Piwo będzie dystrybuowane w delikatesach Alma w całej Polsce, w specjalistycznych sklepach z piwem oraz w wyselekcjonowanych restauracjach i pubach w całej Polsce, w tym w ponad dziewięćdziesięciu Piwiarniach Warki.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedziPytanie tylko czy w tych Piwiarniach Warki ta dystrybucja będzie tylko z butelki?
EDIT: znaczy... tak sądzę.Last edited by kopyr; 2011-11-28, 15:10.
Comment
-
-
Czy ceny Championów z poprzednich lat w Almie różniły się jakość znacznie od cen w sklepach specjalistycznych?
Pytam się bo do Almy mam znacznie bliżej niźli np. do Wrocławia.
A Alma do tanich sklepów raczej się nie zaliczaVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
Comment