Dobrze wiedzieć, że wiecie co zrobić z zapasami pszenicy
Zamkowy, Leżajsk Pszeniczne
Collapse
X
-
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin Wyświetlenie odpowiedziDobrze wiedzieć, że wiecie co zrobić z zapasami pszenicyCzy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
Małe Piwko Blog
Małe Piwko Blog na facebooku
Domowy Browar Demon
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziNierozumiem dlaczego to piwo nazywa się "koncerniakiem" Zostało uwarzone w małym tradycyjnym browarze. Bez użycia technologii HGB, bez fermentowania w tankofermentorach z użyciem środków antypieniących, bez dodatków niesłodowanych, enzymów i nie w ciągu ośmiu dni.
Technologia produkcji ani jakość nie mają nic do rzeczy. Mówisz na Ediego "koncerniak"? Ja tak mówię np o Leffe, a jest 100 razy lepszy od Leżajska.
Ty np nazwałeś "koncerniakiem" to piwo:
Comment
-
-
No właśnie, słowo "koncerniak" zarezerwowałbym dla technologii. Koncerniak ma pejoratywne znaczenie i odnosi się do sposobu produkcji. Tak przynajmniej od początku mi się wydaje.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
A jaką masz wiedzę nt technologii we wspomnianym powyżej Asia Pacific Breweries Malaysia?
Dajmy spokój z tą dyskusją, kłóciliśmy się przy okazji BPA. Dla mnie koncerniak to piwo z koncernu, dla Ciebie nie koniecznie.
Dodatkowo bracki pszeniczniak w przeciwieństwie do piwa Dori nie jest piwem wybitnym - ot przęciętny przedstawiciel w miarę oryginalnego stylu JAK NA KONCERN.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Rzeszowiak Wyświetlenie odpowiedziPo co robić zapasy "całkiem znośnego" piwa? Nie lepiej zrobić zapasy "wybornego" piwa?
Na zakup "wybornego" piwa w większej ilości, do spożycia w tydzień-dwa niestety mnie nie stać. Jak zapewne większości amatorów pszenicy.
Właśnie zakupiłem karton w Biedronce w Strzegomiu.Dick Laurent is dead.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedziA jaką masz wiedzę nt technologii we wspomnianym powyżej Asia Pacific Breweries Malaysia?
P.S. Masz rację, ja nie mam pierdolca na punkcie koncernów. Jak trzeba, to spożywam je ochoczo.Ostatnia zmiana dokonana przez jacer; 2011-11-15, 17:11.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
Comment
-
-
Ażem pojechał do okolicznej Biedry, ale oczywiście o pszenicznym Leżajsku nigdy tam nie słyszeli. Widocznie oferta tylko dla wybranych.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziNierozumiem dlaczego to piwo nazywa się "koncerniakiem" Zostało uwarzone w małym tradycyjnym browarze. Bez użycia technologii HGB, bez fermentowania w tankofermentorach z użyciem środków antypieniących, bez dodatków niesłodowanych, enzymów i nie w ciągu ośmiu dni.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Tak samo jak Paulanera.
U mnie w jednej Biedronie nima już a w drugiej są 4 kartony.
Myślę, że sprzedało im się w expresowym czasie.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
Comment
-
-
Całkiem nieźle wchodzi to piwo, taki Valentins jakościowo i cenowo. Tzn. nieźle wchodzi za tę cenę, za wyższą bym zrugała
Comment
-
-
W Krynicy w Biedronce śladu nie ma. Ale, że u nich co drugi klient to Słowak, to ja myślę, że to oni wykupili
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnozłoty, średnio mętny. [3.5]
Piana: Wysoka, średniobąblowa. Opada po kilku minutach do centymetrowego kożucha. Później gruby pierścień i wysepki. [4]
Zapach: Przyjemny, choć średniointensywny. Są banany, nieco goździka. [4]
Smak: Lekka kwaskowość, nieco banana i delikatna goryczka, której posmak zostaje w finiszu. W tle pszeniczne i lekko goździkowe posmaki. Lekkie, niezbyt treściwe, ale smaczne. [4]
Wysycenie: Wysokie, orzeźwiające. [4.5]
Opakowanie: Proste, ale utrzymane w stylu Leżajska. Kapsel dedykowany, ale brak parametrów i podanego miejsca produkcji. [3.5]
Uwagi: Partia z datą 05.04.2011.
Moja ocena: [3.975]
Comment
-
Comment