Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika remikola
Wyświetlenie odpowiedzi
Fortuna, Miłosław Pszeniczne
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnobrązowy, metny. [4]
Piana: Średniowysoka, lekko beżowa, średniobąblowa. Szybko opada do niepełnej warstwy, a po kilku minutach znika zupełnie. [3]
Zapach: Bananowo-karmelowy, przyjemny, ale średniointensywny. Goździki wyczuwalne w tle. [4]
Smak: Początek mocno kwaskowy i potem pustka. Można wyczuć lekką karmelowość, ale ogólnie mało wyrazisty i niezbyt treściwy, a kwaskowość zbyt mocno dominuje. [3]
Wysycenie: Wysokie. [4.5]
Opakowanie: Nowa seria całkiem ładna. Parametry podane na trochę nieczytelnej kontrze, kapsel goły. [4]
Uwagi: Z datą do 30.01.2012.
Moja ocena: [3.525]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemny bursztyn, minimalne zmętnienie, czy tak powinno być, nie wiem ale ogólnie kolor jest choć po ciemnej pszenicy spodziewałem się czegoś bardziej ciemnego [3]
Piana: bardzo obfita, beżowa, jednak bąbelki z piany szybko pną się do góry, wysoka czapa szybko opada, osadza się na szkle drobnymi plamkami [3]
Zapach: owocowy ale dochodzi też jakiś dziwny, lekko winny zapach, tak jakby wąchać korek po winie - to mi nie pasuje [2.5]
Smak: błeee, jakaś kwasota z kwaskiem cytrynowym, aż mnie wykręciło, kwasek lekko cytrynowy, w tle coś słodowego i koniec, niestety ale nie mogę tego wypić, chyba, ze jest to jakiś trefny egzemplarz [2]
Wysycenie: zbyt duże, gaz nieprzyjemnie powraca co chwila w ustach [3.5]
Opakowanie: nowa szata graficzna bardzo ładna, banderolka na kapslu, który niestety jest gładki [4.5]
Uwagi: Po kilku łykach reszta poszła do zlewu
Moja ocena: [2.525]Last edited by becik; 2011-12-13, 22:25.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bursztynowy, minimalnie mętny. [4.5]
Piana: Kremowa, drobna, wysoka i sztywna. Super! [5]
Zapach: Wyczuwam głównie drożdże i banany, pojawił się lekki powiew lakierniczy... [3.5]
Smak: Grejpfrutowa goryczka, karmelowe tło, chyba także ślad bananowy i "popiołowy" (popielaty? ). [4]
Wysycenie: Pszenicznie wysokie, dla ciemniaka mogłoby być ciut niższe. [3.5]
Opakowanie: Goły czarny kapsel, (chyba?) mająca to zakryć banderolka. Wzornictwo estetyczne, metalizowana eta, kontra i krawatka, całość nieco przeładowana. Parametry są, w sumie - się mi podoba. [4]
Uwagi: Obrodziło nam latoś pszenicą ciemną. Nie powalają smakowo te piwa (jeszcze...), ale piją się nieźle i jest nadzieja na rozwój.
Moja ocena: [3.925]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnobursztynowy, podchodzący pod "dunkel weizena", w miarę klarowny. [4.5]
Piana: Jak na weizena - dość mało gęsta i nietrwała. [3.5]
Zapach: Intrygujący - oprócz goździkowych pojawiają się również nuty palonego słodu i winne. [4]
Smak: W sunie niezły - goździki, palony słod, lekka owocowość , niestety pod koniec pojawia się zwietrzałość. [4]
Wysycenie: W kategorii weizen - słabe. [3.5]
Opakowanie: Utrzmane w "miłosławowskiej" konwencji. Minus za jednolity, szary kapsel. [4]
Uwagi: Zakupione w "Whisky&Spirit". Ciekawe piwko, choć nie powiem, żeby mnie zachwyciło. Nad powtórką się zastanowie.
Moja ocena: [3.95]"W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"
www.zamkoszlaki.com
www.piwnekapsle.net
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Czapayew Wyświetlenie odpowiedzi...pod koniec pojawia się zwietrzałość.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemny bursztyn/herbata; bardzo klarowne jak na pszeniczne [3]
Piana: obfita, trwała, ale dość gruboziarnista, oblepia szkło [4.5]
Zapach: goździkowo-drożdżowo-kwaskowy [3]
Smak: bannanowo-kwaskowy, nieco nut ciemnosłodowych, bez rewelacji [3]
Wysycenie: bardzo duże [3.5]
Opakowanie: butelka podobna do ŻGB, ale z oznaczeniem cyrylicą, kapsel czarny, na nim banderolka; są wszystkie dane, chwalą się otwartą fermentacją; etykieta zielono-złota z widokiem browaru, jak dla mnie bardzo przeciętna [3]
Uwagi: Kolejna na rynku uboga w doznania pszenica. Do tego prawie klarowna - nawet po intensywnym zamieszaniu cały osad twardo trzyma się dna butelki.
Moja ocena: [3.175]
Comment
-
-
Warka do 30.01.2012
KWAS i kanałVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin Wyświetlenie odpowiedziWarka do 30.01.2012
KWAS i kanał
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dknap Wyświetlenie odpowiedziU mnie to samo.
Szkoda, bo zarówno Jurajskie Ciemne Pszeniczne jak i Cornelius Ciemny Pszeniczny mi smakowały.
Comment
-
Comment