Fortuna, Miłosław Pszeniczne

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12679

    #46
    Ale zawsze to lepsze niż zachowanie na tym forum przedstawicieli Kormorana nt. ich ciemnego piwa

    Comment


    • #47
      Pierwszy raz w życiu piję tak kwaśne piwo. Piwo z datą 30.01.2012. Po dwóch małych łykach czuję palenie w przełyku ;/ kolejny defekt to nieobliczalna piana która po nalaniu zaledwie 1/4 kufla prawie wylała się na zewnątrz co wydłużyło czas nalewania stając się irytujące. Jestem ciekaw czy ktoś próbował tego kwasu przed wypuszczeniem go na rynek.

      Comment

      • anteks
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛🥛
        • 2003.08
        • 10782

        #48
        Obfita piana w pszenicznym Tobie przeszkadza?
        Mniej książków więcej piwa

        Comment

        • dyczkin
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2011.05
          • 3657

          #49
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika BonJovi Wyświetlenie odpowiedzi
          Pierwszy raz w życiu piję tak kwaśne piwo. Piwo z datą 30.01.2012. Po dwóch małych łykach czuję palenie w przełyku ;/ kolejny defekt to nieobliczalna piana która po nalaniu zaledwie 1/4 kufla prawie wylała się na zewnątrz co wydłużyło czas nalewania stając się irytujące. Jestem ciekaw czy ktoś próbował tego kwasu przed wypuszczeniem go na rynek.
          Patrz post #35
          Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

          Moje warzenie // Piwny Wojownik

          Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

          Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

          Comment

          • ecc81
            Kapral Kuflowy Chlupacz
            • 2008.10
            • 79

            #50
            Zepsute piwo nie oznacza, że jest szkodliwe dla organizmu. W piwie nie rozwijają się żadne bakterie chorobotwórcze i im podobne. Przeróżne organizmy wywołujące to 'zepsucie' to głównie bakterie kwasu mlekowego - zasadniczo mają działanie probiotyczne lub są neutralne dla człowieka. Poza tym nie są w stanie zakwasić piwa poniżej pH 3, więc i zawartość kwasów nie ma nic do rzeczy (dla porównania: cola - pH 2,4). Co najwyżej przegazowanie związane z dodatkowym odfermentowaniem może spowodować lekki roztrój.

            Comment


            • #51
              Problemy gastryczne ustąpiły na szczęście, nie mniej jednak zamroziłem próbkę piwa do ewentualnego badania laboratoryjnego.

              p.s prawie całą noc nie spałem bo strasznie mnie żołądek palił

              Comment

              • Jack75g
                Kapitan Lagerowej Marynarki
                • 2009.02
                • 555

                #52
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Rzeszowiak Wyświetlenie odpowiedzi
                Mało kosztowny sposób pozyskiwania wielbicieli
                Nie bardzo rozumiem.
                Mieli mi przysłać Mercedesa, kupić mieszkanie w górach, wysłać na Malediwy w ramach przeprosin za nieudaną warkę pszenicznego.
                Czy to masz na myśli pisząc o bardziej kosztownych sposobach pozyskiwania wielbicieli .
                Kto piwa nie pije ani nie smakuje, ten już jest wariat albo zwariuje.

                Wódeczka? Nie dziękuję, żony i piwa nie zdradzam ...

                Comment

                • Jack75g
                  Kapitan Lagerowej Marynarki
                  • 2009.02
                  • 555

                  #53
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
                  Warunki na zgrupowaniach miałyśmy bardzo dobre! Wszystko to zasługa naszego prezesa i nie jest prawdą, że nad łóżkami dach przeciekał! Szczególnie, że prawie nie padało! Prezes dba o nas jak ojciec najlepszy
                  Chyba celowo nie zepsuli warki pszenicy by robić sobie reklamę przeprosinami i zestawami upominkowymi dla piwoszy oraz podziękowaniami z ich strony jaki to browar dbający o konsumenta.


                  Przepraszają - źle, nagradzają - źle
                  Dla takiego malkontenta zawsze jest jakieś ale, no cóż ...
                  Kto piwa nie pije ani nie smakuje, ten już jest wariat albo zwariuje.

                  Wódeczka? Nie dziękuję, żony i piwa nie zdradzam ...

                  Comment


                  • #54
                    Piłem ok. dwóch miesięcy temu. In plus piana, gęsta, obfita, utrzymywała się do samego końca. In minus wodnistość. Nie przypominam sobie, żeby było kwaśne (czego nie lubię) o czym wspomina wielu przedmówców (może kwestia warki). Czas chyba zrobić drugie podejście i zweryfikować poprzednie odczucia.

                    Comment

                    • szu29
                      Kapral Kuflowy Chlupacz
                      • 2011.04
                      • 98

                      #55
                      Straszny syf! Najgorsza pszenica jaką piłem. Najgorsze piwo fortuny jakie piłem. Chyba najgorsze piwo jakie piłem.
                      http://www.bogatyojciec.pl/?A=59337

                      Comment

                      • ART
                        mAD'MINd
                        🥛🥛🥛🥛🥛
                        • 2001.02
                        • 23960

                        #56
                        Wypadało by dodać coś jeszcze do uzasadnienia.
                        - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                        - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                        - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

                        Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

                        Comment

                        • szu29
                          Kapral Kuflowy Chlupacz
                          • 2011.04
                          • 98

                          #57
                          ok Mocno kwaśne i mocno drożdżowe. Oczywiście rozumiem fakt występowania drożdży w pszenicy. Jednak to była istna inwazja. Niestety kupiłem 3 szt.
                          http://www.bogatyojciec.pl/?A=59337

                          Comment

                          • madu
                            Kapral Kuflowy Chlupacz
                            • 2011.03
                            • 76

                            #58
                            Co dalej z tą miłosławską pszenicą?Pojawi się jeszcze czy dali sobie spokój?Ciekawe.

                            Comment

                            • arzy
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2002.06
                              • 2814

                              #59
                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika madu Wyświetlenie odpowiedzi
                              Co dalej z tą miłosławską pszenicą?Pojawi się jeszcze czy dali sobie spokój?Ciekawe.
                              Podobno ma się pojawić jeszcze w tym tygodniu.
                              "Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"

                              Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                              Bractwo Piwne
                              Skład Piwa
                              Piszę poprawnie po polsku!

                              Comment

                              • madu
                                Kapral Kuflowy Chlupacz
                                • 2011.03
                                • 76

                                #60
                                Dzięki za info.Nie udało mi się spróbować gdy się pojawiła.W końcu,myślałem,nowość zatem szybko nie zniknie a tu czytam że kwaśnieje i wycofują.Zobaczymy jak sobie z tym poradzili.

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X