Ciechanów, Ciechan Lagerowe

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • uziac
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2006.02
    • 34

Warka 30.05 smakuje jak słaba pszenica, szkoda bo lagerowe było kiedyś fantastycznym piwem a teraz bez recenzji konkretnej warki boję się je kupić

PS Tak żałuję również tego zakupu ale nic innego nie było :P

Comment

• Szakali
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2013.08
      • 572

Może mi w końcu Pan Marek racje przyzna

Comment

• Mario_Lopez
        • 2009.08
        • 991

Warka 12.06.14 no i znowu zawód... Mułku praktycznie nie ma w ogóle.

Wszystkie piwa BRJ pikują w dół.

Nie wiem dlaczego nie da się utrzymać formy sztandarowych piw, a ja za loterię dziękuję.

Pora na inne browary.
        Last edited by Mario_Lopez; 2014-05-04, 15:24.
        Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
        Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie...

EBE EBE

Comment

• Maciass
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2009.03
          • 172

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mario_Lopez
          Warka 12.06.14 no i znowu zawód... Mułku praktycznie nie ma w ogóle.

Wszystkie piwa BRJ pikują w dół.

Nie wiem dlaczego nie da się utrzymać formy sztandarowych piw, a ja za loterię dziękuję.

Pora na inne browary.
          Nie uogólniaj, Bojanowo z jakością idzie do góry, Lwówek ma stabilną dobrą jakość - Jankes Lwówecki wyrywa z butów, jest więcej plusów niż minusów

Comment

• Javox
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2009.11
            • 6371

12.6 - śladu "ameryki" brak, ciut kwaśniejsze niż zwykle ale pije się nawet. Nie za duża goryczka.

Stare Lagerowe - WRÓĆ !!!

Comment

• Prusak
              Major Piwnych Rewolucji
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2005.07
              • 4449

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maciass
              Nie uogólniaj, Bojanowo z jakością idzie do góry, Lwówek ma stabilną dobrą jakość - Jankes Lwówecki wyrywa z butów, jest więcej plusów niż minusów
              Nie wiadomo, jak to wymierzyć, jeśli wszystkie niemal piwa z browaru w Ciechanowie rzeczywiście dołują. Poza tym mnie nic nie "wyrywa z butów".

Comment

• Jowita
                Kapral Kuflowy Chlupacz
                • 2014.04
                • 50

Kolor: Jasnozłoty, przymglony
                Piana: Biała, dość drobna, początkowo obfita, z czasem opada brzydko się dziurawiąc, oblepia szkło
                Zapach: Słodowy, chlebowy, wyczuwalna lekki przyjemny chmielowy aromat
                Smak: Lekki, słodowy, wyraźna acz nienachalna goryczka
                Wysycenie: Raczej wysokie
                Opakowanie: Takie sobie, nie odstrasza, nie przyciąga, piwo w miarę dobrze opisane
                Uwagi: Warka z datą przydatności do 22.05.2014.

Dobre

Comment

• Prusak
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2005.07
                  • 4449

Sondowałem dziś Lagerowe, wcześniej broniłem tego piwa, teraz - chcąc nie chcąc - muszę przyłączyć się do głosów krytycznych. Delikatnie rzecz biorąc, warki są co najmniej nierówne. W tej z datą do 30.05.2014 jakieś dziwne posmaki kwaskowe, ponadto goryczka w przeciwieństwie do wcześniejszych warek jakaś rozmydlona, nijaka. Ogólnie złe wrażenie.

Comment

• dyczkin
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2011.05
                    • 3657

Warka do 10.07.2014. Dlaczego wyczuwalna jest stęchlizna? .
                    Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Moje warzenie // Piwny Wojownik

Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

Comment

• gebruiker
                      • 2014.01
                      • 187

W lagerowym praktycznie każda warka różni się od poprzedniej, jedna na plus, druga na minus, w jednej wyczujesz stęchliznę, w innej przyjemny chlebowo - chmielowy aromat. To piwo jest loterią, dlatego je sobie ostatnio odpuściłem. Kupuję je tylko od czasu do czasu, jeśli widzę pozytywne komentarze o danej warce tutaj na forum. A szkoda, pamiętam czasy kiedy w miarę trzymało stałą, dobrą formę, wtedy było to moje piwo codzienne.

Comment

• Mario_Lopez
                        • 2009.08
                        • 991

Warka 3.07.14 - dużo osadu drożdżowego, po wymieszaniu i nalaniu piwo mętnieje jak pszenica, w smaku niestety pozostawia sporo do życzenia.

Goryczka na odpowiednim poziomie, ale te spore kawałki drożdży które latają po kuflu nie są zbyt przyjemne.

Jest lepiej, niż ostatnim razem kiedy piłem Lagerowe, ale to nadal nie jest to.
                        Last edited by Mario_Lopez; 2014-06-02, 07:39.

EBE EBE

Comment

• zgoda
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2005.05
                          • 3516

Jak nie chcesz mieć farfocli to nie wlewaj osadu, proste.
                          Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

Comment

• Mario_Lopez
                            • 2009.08
                            • 991

@zgoda- polecam Ci obadać tą warkę i wtedy powiedzieć, czy da się to wlać bez osadu

Pozdrawiam.
                            Last edited by Mario_Lopez; 2014-06-03, 08:54.

EBE EBE

Comment

• kosher
                              Major Piwnych Rewolucji
                              🥛🥛🥛🥛
                              • 2005.04
                              • 2313

Warka do 12.07.- kwasek, coś jak w pszenicznym, zabija goryczkę.
                              Do tego po przelaniu do kufla widać dużo białych grudek (drożdże?).
                              Dwa razy zawiodłem się na jednym z moich ulubionych piw i kolejną szansę dam mu dopiero po dłuższym czasie.
                              Last edited by kosher; 2014-06-06, 08:56.

Comment

• KDWG
                                • 2014.03
                                • 143

Kolor: Złociste, a może lepszym określeniem będzie żółtawe. Zmętnione, za grosz nieprzejrzyste. Prawie jak coś a la pszenica.
                                Piana: Przy nalewaniu a i owszem jest i to całkiem fajna, drobnoziarnista. Po kilkunastu (15?) sekundach zostaje z niej cieniutka obrączka.
                                Zapach: Słód, trochę drożdży, trochę chmielu. Nic specjalnego, choć wypada dość przyjemnie, a na pewno nie odrzuca.
                                Smak: Drożdże, słód, nienachalna chmielowa goryczka. Z lekka kwaskowe. Kurczę, wodniste toto. Na pół litra poleciała jeszcze pięćdziesiątka (a może i setka) mineralnej?
                                Wysycenie: O dziwo poniżej średniej, przez co może pojawić się lekko wodnisty odbiór piwa. Za to lekko wchodzi i nie zapycha.
                                Opakowanie: Wiadomo.
                                Uwagi: 05.07.2014 - tragedii nie ma, rewelacji niestety też. Wypić można, ale w przeszłości zdarzało się trafić już o wiele lepszą partię.
                                So let it be written | So let it be done | To kill the first born pharaoh son | I'm creeping death! | Come crawling faster | Obey your master | Your life burns faster | Obey your master | Master!

Comment

Przetwarzanie...