Ciechanów, Ciechan Lagerowe

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • zgoda
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2005.05
    • 3516

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mario_Lopez
    @zgoda- polecam Ci obadać tą warkę i wtedy powiedzieć, czy da się to wlać bez osadu
    Jeżeli nie jest zakażone i nie wyłazi samo z butelki, to każde się da. Mam praktykę na domowym piwie i teraz każdego niefiltra potrafię tak nalać.
    Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

Comment

• dlugas
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼
      • 2006.04
      • 4014

Też sądzę, że każde może się ustać i każde da się wlać bez błota. Będzie zamglone/opalizujące, ale bez kłaczków, mułu czy płatków osadu.

Coś dawno nie piłem lagerowego ... :/
      Google Zdjęcia - wypite piwa PL [brak częstych aktualizacji]
      Instagram [zawsze świeże zdjęcia, nie zawsze świeże piwa]
      FaceBook -To co na Instagramie, tylko że na FB

Comment

• kotstan
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2005.09
        • 28

Ocena z ARTomatu

Kolor: Złoty, miodowy, mętny [3.5]
        Piana: Bardzo gęsta i obfita, szybko opada. Pozostaje pierścień, lekko osadzający się na szkle. [4]
        Zapach: Chmielowo, lekko kwaskowy, bardzo przyjemny [4.5]
        Smak: Delikatna goryczka, trochę kwaskowate z posmakiem ziołowym. Bardzo smaczne. [4.5]
        Wysycenie: wysokie, długo się utrzymuje. Bardzo przyjemnie pije się do końca. [4]
        Opakowanie: Wszystkie informacje podane na etykietach. Ładny kapsel, oryginalna etykieta i kontra. Krawatka też niczego sobie. Szkoda że butelka "pospolita" [4.5]
        Uwagi: Mętności można się przestraszyć, jeżeli ktoś nie wie że tak ma być. Piwo dla mnie bardzo smaczne.

Moja ocena: [4.375]

Comment

• uziac
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2006.02
          • 34

A może kolega zdradzi która to warka taka smaczna?

Comment

• Trigga
            Kapral Kuflowy Chlupacz
            • 2013.09
            • 34

info dla Łodziaków - w realu, pasaż łódzki Ciechan Lagerowe po 2,2 złotego

Comment

• jarek84
              Szeregowy Piwny Łykacz
              • 2014.06
              • 29

Ocena z ARTomatu

Kolor: nie jestem zwolennikiem takiej barwy w lagerze; nawet nie można powiedzieć, że jest to złota barwa, raczej ciemno żółta przypominająca nie powiem co [3]
              Piana: Tragiczna. gorsza niż w koncerniakach, nietrwała, szybko opada, po jakimś czasie jest zerowa, co niestety ujawnia niezbyt fajną barwę [1.5]
              Zapach: na początku fajny zapach drożdży, wkrótce zapach ulatuje i jest praktycznie bezzapachowe; nawet chmielu za bardzo nie czuć gdyż nie ma go zbyt wiele [3.5]
              Smak: jest niezłe smakowo; delikatna fajna goryczka; na początku piwo wydaje się puste, wraz z upływem czasu, po dolaniu drożdży zyskuje na charakterze, ale z kolei co raz bardziej zaczyna przypominać w smaku piwo pszeniczne- co nie koniecznie chciałbym poczuć w lagerze [3.5]
              Wysycenie: raczej niskie [3.5]
              Opakowanie: ładne, eleganckie [4.5]
              Uwagi: data ważności:27.07.14. kupione w promocji z Żabce za 2,99.

Moja ocena: [3.325]

Comment

• Neptune
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2013.09
                • 184

Ocena z ARTomatu

Kolor: Słomkowo-złoty, jak na lagera za mętny. [2]
                Piana: Słaba. Szybko opada i po dwóch minutach jest już jedynie wspomnieniem. [2]
                Zapach: Słodowo-drożdżowo-kwaskowy. Bardzo delikatny, po chwili wręcz niewyczuwalny. [2]
                Smak: Kwaskowo-słodowe z baaardzo delikatną goryczką. [2.5]
                Wysycenie: Za wysokie; drapie w język i ogólnie przeszkadza w piciu. [2]
                Opakowanie: Proste, minimalistyczne i eleganckie. Półkę z Ciechanami z daleka widać w sklepie. Brak jednak pełnego składu. [4]
                Uwagi: Pity równolegle z Ciechanem Wybornym, niestety przegrywa z nim w cuglach. Piwo ogólnie nie jest tragiczne, lecz za cenę 4zł z butelką, można znaleźć dużo lepsze pozycje.

Moja ocena: [2.3]

Comment

• Javox
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2009.11
                  • 6371

Piłem ostatnio z Żabki... dziwne i mało smaczne było... zalatywało lekko jakby stęchlizną.

Czyżby ideał sięgał dna?

Comment

• dyczkin
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2011.05
                    • 3657

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Javox
                    Piłem ostatnio z Żabki... dziwne i mało smaczne było... zalatywało lekko jakby stęchlizną.

Czyżby ideał sięgał dna?
                    A co, Twój pierwszy raz? .

Własnie piję warkę 18.09.2014 i jest DMS (prażony słonecznik) i utlenienie i powiew stęchlizny właśnie .
                    Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Moje warzenie // Piwny Wojownik

Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

Comment

• DariuszSawicki
                      Major Piwnych Rewolucji
                      🍼
                      • 2012.08
                      • 2869

Ja też dawno nie piłem tego piwa ( dwa tygodnie). W zapachu żadnego DMS-u nie ma, ale są landrynki i to mega landrynki.
                      W smaku lepiej, ale daleko od możliwości tego piwa. Wyraźnie mniejsza goryczka, a co za tym skutkuje: więcej słodkich doznań.
                      Dużo gazu.
                      Muszę przyznać, że na finiszu goryczka jest już większa, ale i tak za mała.
                      Czemu tu się udzielam ? Ano temu, że piję to piwo od początku, czyli od jesieni 2011 roku. Warka pita przeze mnie jest za słodka w zapachu i za mało goryczkowa w smaku.
                      Jest jedną z najgorszych
                      Nie polecam piwa z datą do 10.10.2014, ale liczę na szczere nawrócenie i powrót do starszych, przecież nie tak odległych czasów i warek.

Comment

• juan_martin_del_lotro
                        Szeregowy Piwny Łykacz
                        • 2012.02
                        • 15

Zeby to była kwestia dwoch tygodni.

W ostatnich miesiacach Lagerowe smakowało najczęściej jak przedziwna mutacja Miodowego(!) i Pszenicznego.

Teraz piję warkę 11.10.14 i po paru lykach musiałem jeszcze raz zerknąć na etykietę, czy aby przez przypadek sprzedawca nie podał mi Wybornego.

To piwo w ogole nie przypomina pierwozwzoru jakos od lutego/marca tego roku i miewa odchyly w rozne dziwne strony.

Szkoda, bo az wstyd przyznac, ile skrzynek wypilem tych lepszych wersji.

Comment

• yoda79
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2013.01
                          • 861

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika juan_martin_del_lotro
                          Szkoda, bo az wstyd przyznac, ile skrzynek wypilem tych lepszych wersji.
                          Czemu wstyd? Lagerowe w formie to obok Strażackiego najlepszy wybór w tej półce cenowej.

Comment

• Neptune
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2013.09
                            • 184

No właśnie, w formie. A tej brakuje ostatnio właściwie w każdej warce, jaką piłem. Ostatnio nawet Wyborne niosło ze sobą więcej doznań.

Comment

• Brodzislaw
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2013.09
                              • 1020

Ocena z ARTomatu

Kolor: Złoty, żółty - mętny [3.5]
                              Piana: Jasna, średnie i drobne pęcherzyki [4]
                              Zapach: Słodowy, z nutą owocowo-kwiatową i minimalną goryczką. [4]
                              Smak: Głównie słody z nutką owocową plus lekka goryczka. [3.5]
                              Wysycenie: Wysokie, ale nie przeszkadza [4]
                              Opakowanie: Nic nadzwyczajnego tyle, że czytelne [3.5]
                              Uwagi: Dobre piwo na co dzień.

Moja ocena: [3.75]

Comment

• Brodzislaw
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2013.09
                                • 1020

Dym jaki zrobił się po wypowiedzi szefa browaru, wykorzystałem do powtórzenia lagerowego.
                                Kolor złoty, żółty, mętny. Piana jasna średnich i dużych pęcherzyków opadła do małej warstwy.
                                Z butelki wyczuwalny był aromat słodowy z nutą owoców, lekkich kwiatów. Po przelaniu do szkła nuty owe nie były już tak wyczuwalne. W smaku piwo jest wyraziste. Dominują słody i lekka goryczka. Piwo dobrze wchodzi.

Comment

Przetwarzanie...