Ciechanów, Ciechan Lagerowe
Collapse
X
-
-
Też sądzę, że każde może się ustać i każde da się wlać bez błota. Będzie zamglone/opalizujące, ale bez kłaczków, mułu czy płatków osadu.
Coś dawno nie piłem lagerowego ... :/Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty, miodowy, mętny [3.5]
Piana: Bardzo gęsta i obfita, szybko opada. Pozostaje pierścień, lekko osadzający się na szkle. [4]
Zapach: Chmielowo, lekko kwaskowy, bardzo przyjemny [4.5]
Smak: Delikatna goryczka, trochę kwaskowate z posmakiem ziołowym. Bardzo smaczne. [4.5]
Wysycenie: wysokie, długo się utrzymuje. Bardzo przyjemnie pije się do końca. [4]
Opakowanie: Wszystkie informacje podane na etykietach. Ładny kapsel, oryginalna etykieta i kontra. Krawatka też niczego sobie. Szkoda że butelka "pospolita" [4.5]
Uwagi: Mętności można się przestraszyć, jeżeli ktoś nie wie że tak ma być. Piwo dla mnie bardzo smaczne.
Moja ocena: [4.375]Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: nie jestem zwolennikiem takiej barwy w lagerze; nawet nie można powiedzieć, że jest to złota barwa, raczej ciemno żółta przypominająca nie powiem co [3]
Piana: Tragiczna. gorsza niż w koncerniakach, nietrwała, szybko opada, po jakimś czasie jest zerowa, co niestety ujawnia niezbyt fajną barwę [1.5]
Zapach: na początku fajny zapach drożdży, wkrótce zapach ulatuje i jest praktycznie bezzapachowe; nawet chmielu za bardzo nie czuć gdyż nie ma go zbyt wiele [3.5]
Smak: jest niezłe smakowo; delikatna fajna goryczka; na początku piwo wydaje się puste, wraz z upływem czasu, po dolaniu drożdży zyskuje na charakterze, ale z kolei co raz bardziej zaczyna przypominać w smaku piwo pszeniczne- co nie koniecznie chciałbym poczuć w lagerze [3.5]
Wysycenie: raczej niskie [3.5]
Opakowanie: ładne, eleganckie [4.5]
Uwagi: data ważności:27.07.14. kupione w promocji z Żabce za 2,99.
Moja ocena: [3.325]Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Słomkowo-złoty, jak na lagera za mętny. [2]
Piana: Słaba. Szybko opada i po dwóch minutach jest już jedynie wspomnieniem. [2]
Zapach: Słodowo-drożdżowo-kwaskowy. Bardzo delikatny, po chwili wręcz niewyczuwalny. [2]
Smak: Kwaskowo-słodowe z baaardzo delikatną goryczką. [2.5]
Wysycenie: Za wysokie; drapie w język i ogólnie przeszkadza w piciu. [2]
Opakowanie: Proste, minimalistyczne i eleganckie. Półkę z Ciechanami z daleka widać w sklepie. Brak jednak pełnego składu. [4]
Uwagi: Pity równolegle z Ciechanem Wybornym, niestety przegrywa z nim w cuglach. Piwo ogólnie nie jest tragiczne, lecz za cenę 4zł z butelką, można znaleźć dużo lepsze pozycje.
Moja ocena: [2.3]Comment
-
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Comment
-
Ja też dawno nie piłem tego piwa ( dwa tygodnie). W zapachu żadnego DMS-u nie ma, ale są landrynki i to mega landrynki.
W smaku lepiej, ale daleko od możliwości tego piwa. Wyraźnie mniejsza goryczka, a co za tym skutkuje: więcej słodkich doznań.
Dużo gazu.
Muszę przyznać, że na finiszu goryczka jest już większa, ale i tak za mała.
Czemu tu się udzielam ? Ano temu, że piję to piwo od początku, czyli od jesieni 2011 roku. Warka pita przeze mnie jest za słodka w zapachu i za mało goryczkowa w smaku.
Jest jedną z najgorszych
Nie polecam piwa z datą do 10.10.2014, ale liczę na szczere nawrócenie i powrót do starszych, przecież nie tak odległych czasów i warek.Comment
-
Zeby to była kwestia dwoch tygodni.
W ostatnich miesiacach Lagerowe smakowało najczęściej jak przedziwna mutacja Miodowego(!) i Pszenicznego.
Teraz piję warkę 11.10.14 i po paru lykach musiałem jeszcze raz zerknąć na etykietę, czy aby przez przypadek sprzedawca nie podał mi Wybornego.
To piwo w ogole nie przypomina pierwozwzoru jakos od lutego/marca tego roku i miewa odchyly w rozne dziwne strony.
Szkoda, bo az wstyd przyznac, ile skrzynek wypilem tych lepszych wersji.Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty, żółty - mętny [3.5]
Piana: Jasna, średnie i drobne pęcherzyki [4]
Zapach: Słodowy, z nutą owocowo-kwiatową i minimalną goryczką. [4]
Smak: Głównie słody z nutką owocową plus lekka goryczka. [3.5]
Wysycenie: Wysokie, ale nie przeszkadza [4]
Opakowanie: Nic nadzwyczajnego tyle, że czytelne [3.5]
Uwagi: Dobre piwo na co dzień.
Moja ocena: [3.75]Comment
-
Dym jaki zrobił się po wypowiedzi szefa browaru, wykorzystałem do powtórzenia lagerowego.
Kolor złoty, żółty, mętny. Piana jasna średnich i dużych pęcherzyków opadła do małej warstwy.
Z butelki wyczuwalny był aromat słodowy z nutą owoców, lekkich kwiatów. Po przelaniu do szkła nuty owe nie były już tak wyczuwalne. W smaku piwo jest wyraziste. Dominują słody i lekka goryczka. Piwo dobrze wchodzi.
Comment
Comment