Browar na Jurze, [Pinta] Dobry Wieczór / Wesołych Świąt
Collapse
X
-
Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje! -
Proszę skupić się w tym wątku wyłącznie na piwie tytułowym.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Nieprzenikniona czerń. Najciemniejszy, jaki widziałem w życiu, nawet mocne światło się nie przebija. [5]
Piana: Z początku wysoka, puszysta, kolor beżowy. Opada dość szybko pozostawiając niepełny kożuch i trochę osadu na ściankach. [4]
Zapach: Palone ziarna. I właściwie nic ponadto. Delikatny i bardzo miły. [4.5]
Smak: Palone słody i trochę kawy. Poza tym przyjemna gorycz. Jest lekkie, aksamitne i zrównoważone. Z czasem natomiast robi się coraz bardziej kwaskowate, co w znaczący sposób psuje ogólne wrażenie. [4]
Wysycenie: Wydaje się minimalnie zbyt silne. [4.5]
Opakowanie: Motywy zimowe i świąteczne, w nawiązaniu do fatalnej nazwy. Sama etykieta wątpliwej urody. Kapsel złoty, komplet informacji podany. [2]
Uwagi: Doceniam, mimo że nie przepadam za stoutami. Mogę polecić, choć sam pewnie więcej go nie kupię.
Moja ocena: [4.15]Comment
-
Wersja dobrowieczorowa, smaczna, piana beżowa, trochę za szybko znika. Na dnie butelki osad drożdżowy.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Nieprzenikniona czerń. Na siłę, kierując szklankę w stronę lampy, przy ściankach kolor można uznać miejscowo za trochę jaśniejszy. [5]
Piana: Nie wiem, jaka jest oczekiwana w piwach tego stylu - pierwszy raz piję takie Z początku piękna, gęsta, wysoka - aż zachęca do spróbowania. Potem pęcherzyki rozbijają się. Piana siada. [4.5]
Zapach: Przede wszystkim kawa (może zbożowa..), troszkę słodu palonego. Przywodzi mi na myśl zapach klasycznego stouta (nie owsianego). [4.5]
Smak: Daję 4, ponieważ nie trafia w mój gust. Smak mocnej kawy z wyraźnym posmakiem zbożowym, chociaż nie nazwałbym tego jednoznacznie smakiem kawy zbożowej. Piwo wyraźnie gęste. Pozostawia w ustach swój posmak. Dobrze wyczuwalna goryczka. [4]
Wysycenie: Bomba! Piwo pije się świetnie i gładko. Przyjemnie i lekko szczypie w gardło. Pod tym względem niebo w gębie. Dałbym 5,5 gdybym mógł. [5]
Opakowanie: Tu również mocna strona tego piwa. Niekonwencjonalna etykieta. Intrygująca nazwa. Etykieta, moim zdaniem, mogłaby śmiało stawać w szranki o miano najładniejszej wśród polskich piw. Kapsel dedykowany, lecz, w przeciwieństwie do etykiety, nie podoba mi się. Troszkę poszli na łatwiznę. [5]
Uwagi:
Moja ocena: [4.375]Last edited by badejza; 2012-04-30, 20:17.Chamstwo w państwie, Panie.Comment
-
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Comment
-
Wypiłem z nowej warki, całkiem smaczne. Wrażenia trochę psuję jednak za wysoka dla mnie kwaskowatość.Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Zupełnie nieprzeźroczyste, brązowo-czarne [5]
Piana: Po nalaniu mała warstwa, potem niknie zostawiając obrączkę wokół [3]
Zapach: Przede wszystkim kawa, kawa i jeszcze raz kawa [5]
Smak: Bardzo dobre piwo smak, palono-kawowy z pozostającą goryczką - bardzo przyjemną [5]
Wysycenie: Odpowiednie, choć wolałbym odrobinę wyższe [4]
Opakowanie: Miałem już nową wersję, o gustach się nie dyskutuje - ale wszystkie dane bardzo dokładne i dodatkowo kapsel pinty [5]
Uwagi: Zakupiłem piwo w sklepie Eskimos, w Bydgoszczy na ulicy Grunwaldzkiej 31, cena niestety nie została zapamiętana
Moja ocena: [4.75]Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Czarny. [5]
Piana: Brązowawa, dosyć gęsta, szybko opada do dziurawego kożucha, minimalnie oblepia szkło. [3]
Zapach: Dosyć mało intensywny ale bardzo przyjemny, lekka karmelowość, kawowa paloność, lekki zapach owsianki na granicy placebo. [4]
Smak: Lekka słodycz, doskonale zrównoważona palonym posmakiem kawy, goryczka chmielowa średnia, treściwe, aksamitne, finisz lekko wytrawny z kwaskowatym posmakiem. [4.5]
Wysycenie: Niskie, ale dosyć 'ostre' jak w wodzie gazowanej, trochę to przeszkadza. [2.5]
Opakowanie: Etykieta w porządku, ekstrakt jest, skład jest. [5]
Uwagi: Bardzo udane piwo i zdecydowanie najbardziej pijalny stout jakiego piłem. Drobne wady w postaci kwaskowatości i 'ostrego' nasycenia.
Moja ocena: [4.125]Comment
Comment