Piwo gotowe do oceny
Bosman, Książ Czarny Specjał
Collapse
X
-
Bosman, Książ Czarny Specjał
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieTagi: brak
-
-
Ja już próbowałem a tu jest wzmianka http://www.browar.biz/forum/showpost...8&postcount=35Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jaśniejszy bursztyn. [3]
Piana: Tylko na początku więcej, potem obwódka i resztkowy lejsing. [2]
Zapach: Znośne owoce z alkoholem. [2.5]
Smak: Alkohol nie tak zjadliwy jak kiedyś. Owocowość przebija się. Piwo jest lekko słodkie z minimalną, znikomą goryczką zapewne od alko. [2.5]
Wysycenie: Średnie. [3]
Opakowanie: Nie jest najgorzej, na bank maczał w tym palce profesjonalista łupiący koncerny za swoje usługi. [3.5]
Uwagi: Skusiłem się na nowy kapsel i musiałem teraz "to" wypić. Mam nadzieje że przez najbliższe parę lat nie zmienią kapsla. Bo jak pisał Feti w 2011 szkoda wnętrza.
Moja ocena: [2.55]Last edited by Javox; 2015-05-16, 18:20.
Comment
-
-
A ja mam LPL02G i wychodzi na to, że to Sierpc. Tak?
Tak jak okocimskie wynalazki mnie odrzucają, to te ich odłamu w Sierpcu spokojnie wypiję.
Nie wiem, ale wcale nie czuć alkoholu.
Słodzik, goryczka, świetne na upalny dzień spędzony w pracy.
Zaczynam drugie bez obrzydzenia.
Comment
-
-
Kolor: zbliżony do powyższego.
Piana: wysoka czapa, zanika dziwnie, z jednej strony o zera, z drugiej lekka kaszkietka, w końcu kilka mm ale do końca.
Zapach: dla mnie jak harnaś czy żubr, nie rozróżniam.
Uwagi: jak pisałem 02, za 8 zeta za 3 w żabie. Pucha. Aż walnę trzecie.
Comment
-
Comment