Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Piecia
Wyświetlenie odpowiedzi
Żywiec, Bock żywiecki
Collapse
X
-
Multitap Crawl
Multitap Crawl na Facebook
"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Komar_Pafnucy Wyświetlenie odpowiedziCo to znaczy bez wzorków?Koniec i bomba,
Kto nie pije ten trąba !!!
-
Napiszę tak.
Ostatni raz piłem jakiekolwiek piwo z Żywca (świadomie) w czerwcu 2003 roku.
Dziś otworzyłem butelkę bocka żywieckiego.
I zanosi się znów na dłuższe rozstanie (chyba). Może gdybym kilka dni temu nie pił bocka z Bierhalle moja ocena byłaby bardziej przyjazna dla Żywca. Niestety wszelki smak, jak dla mnie, zabijany jest przez alkoholowy posmak. Czekałem z niecierpliwością kiedy pokaże się dno kufla.Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Ahumba Wyświetlenie odpowiedziNapiszę tak.
Ostatni raz piłem jakiekolwiek piwo z Żywca (świadomie) w czerwcu 2003 roku.
Dziś otworzyłem butelkę bocka żywieckiego.
I zanosi się znów na dłuższe rozstanie (chyba). Może gdybym kilka dni temu nie pił bocka z Bierhalle moja ocena byłaby bardziej przyjazna dla Żywca. Niestety wszelki smak, jak dla mnie, zabijany jest przez alkoholowy posmak. Czekałem z niecierpliwością kiedy pokaże się dno kufla.
Jeśli zobaczyłeś dno to musiałeś być bardzo spragnionyVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin Wyświetlenie odpowiedziNieświadomie czyli jak
Jeśli zobaczyłeś dno to musiałeś być bardzo spragnionyWspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
-
piana: średnio pęcherzowa nawet obfita, opadła do cienkiej warstwy,
kolor: rubinowy, bardzo ładny, klarowne,
zapach: lekko karmelowy,
smak: leciutko karmelowe, lekka goryczka,
wysycenie: ok.
W połowie zaczęlo mi się ciężej pić. Ot piwo koncernowe, ani nie jakieś złe ani nie jakieś smaczne.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Herbaciany, klarowne. [3.5]
Piana: Całkiem poprawna, bujna i trwała, ładnie brudzi szklankę. [4]
Zapach: Słód, toffi, alkohol... Niezbyt intensywny. Po ogrzaniu nuty alkoholowe zaczynają przeszkadzać. [2.5]
Smak: Fajny posmak karmelowy, dość treściwe w smaku, goryczka średnia, cierpka, wyczuwalny alkohol. [3.5]
Wysycenie: Odpowiednie dla stylu [5]
Opakowanie: Tłoczona butla żywiecka, dedykowany kapsel, wszystkie dane (skład, parametry) - nie ma się do czego przyczepić Buteleczka zwrotna - to też plus. [5]
Uwagi: Znośne - piwo zaliczyłem, ale raczej obejdzie się bez powtórki.
Moja ocena: [3.35]♪♫
♫
Comment
-
-
Piwo z odpowiednią barwą i aromatem dla stylu. Piana krótka. Wysycenie mocno ostre i wysokie, choć IMO przysadzistym bockom to nawet służy. W smaku słodowość i wyraźna goryczka. Piwo nie jest może idealne. Dawno nie piłem amberowskiego Koźlaka, ale w porównaniu z Miłosławiem to bije go o głowę. W porównaniu z innymi niby-koźlakami i niby-stoutami z niektórych browarów, to przynajmniej w koncernach warzą piwo "na temat". Bez fajerwerków, ale w swoim stylu.
Comment
-
-
Wczoraj wypiłem 1 sztukę pomiędzy dwoma Porterami z Cieszyna i piwo smakowało mi .......było takie porteroweVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
No wypiłem... myślałem że będzie mniej słodkie...
Piana na starcie spora, na dłużej 1 cm a potem cienka dziurawa warstewka...
Goryczka była ale "słodkie" było dużo mocniejsze...
Graficznie nieźle, kapselek do kolekcji...
W sumie za mniejszą cenę mam kojarzące się smakiem z tym BŻ jakieś fajne czeskie polotmave... z "pełnym chmielem"...
No ale przecież to koncern więc nie narzekajmy... goście wypiją ze smakiem jak zobaczą takie "cacane" opakowanie...Last edited by Javox; 2011-12-28, 09:07.
Comment
-
-
Aromat: słodowy, lekko karmelowy, lekko alkoholowy
Barwa: słabej herbaty, klarowne
Piana: średnio wysoka, gęsta, niezbyt trwała
Smak: słodowy, dość płytki, nieco karmelu, słodkie nutki, posmak alkoholu
Goryczka: niska ale wyraźnie wyczuwalna, alkoholowa, nieprzyjemna
Odczucie w ustach: zbyt mało pełne, lekko alkoholowe, rozgrzewające
Ogólne wrażenie: poprawne technicznie i ciekawsze niż przeciętny koncerniak, w smaku przypomina raczej przyzwoitego koźlaka majowego: jednowymiarowo słodowy, z posmakiem alkoholowym i odrobiną goryczki. Nie jest to mój ulubiony styl.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sebpa Wyświetlenie odpowiedzia mi jechalo rozpuszczalnikiem (octan etylu) i bylo metaliczne...
nigdy wiecej.
czyzby wtedy trafila mi sie jakas dziwna partia? hmmm.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: czerwonobrązowy [3.5]
Piana: brązowawa [4]
Zapach: Znikomy [2.5]
Smak: płaski, lekko słodkawy, lekko gorzkawy, brak jakiegokolwiek aromatu [2.5]
Wysycenie: za mało [3.5]
Opakowanie: Ujdzie. Dość klasyczne, [4]
Uwagi: Ot, kiepskawy ciemniak. Da się wypić, ale przeraźliwie nudna.
Moja ocena: [2.825]Last edited by zgroza; 2012-01-01, 18:04.Lotna ekspozytura browaru
Też Was kocham.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgroza Wyświetlenie odpowiedziKolor: czerwonobrązowy [3.5]
Piana: brązowawa [4]
Zapach: Znikomy [2.5]
Smak: płaski, lekko słodkawy, lekko gorzkawy, brak jakiegokolwiek aromatu [2.5]
Wysycenie: za mało [3.5]
Opakowanie: Ujdzie. Dość klasyczne, [4]
Uwagi: Ot, kiepskawy ciemniak. Da się wypić, ale przeraźliwie nudna.
Moja ocena: [2.825]Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Comment
-
Comment