Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin
Wyświetlenie odpowiedzi
Południe, Stout [od 2011r.]
Collapse
X
-
www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin Wyświetlenie odpowiedziWszystko jest możliwe
Miałem tak niedawno w Czerwonym Smoku z Fortuny
Ale wtopaVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wasyll Wyświetlenie odpowiedziSkądś Ty wziął ten posmak popiołu?Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Proponowałbym przenieść ostatnie posty ze starego stouta z GAB-a do tego tematu bo one też dotyczą Browaru Południe. Ja oceniałem to piwo już 4 lipca, a dotyczy stouta z Południa.Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.
Comment
-
-
Ciężkie piwo, nie lubię tego typu piw, ale na pewno daleko mu do koncernowego Guinessa, czy Stout'a z Primatora, prawdziwych górnofermentacyjnych piw. Taki średniak, niczym się nie wyróżnia. Tamte mi przynajmniej nie leżą na żołądku.
Comment
-
-
O tym piwie piszemy teraz w temacie www.browar.biz/forum/showthread.php?t=96290
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Promil03 Wyświetlenie odpowiedziNie było tematu, to wszyscy się oburzali. Teraz jest (http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=96290), to opisują tego Stouta w złym temacie.
Comment
-
-
Posprzątane- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziPosprzątaneVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Kolor: Czarny, nieprzejrzysty
Piana: Beżowa, gęsta, drobno pęcherzykowa, trwała, bardzo mocno oblepia szkło
Zapach: Zdominowany przez kawowość
Smak: Wytrawne, smak zdominowany przez paloną kawowość i lekką kwaskowatość, goryczka raczej palona niż chmielowa
Wysycenie: Średnie
Ogółem: Nazywanie piwa stoutem a potem chwalenie się na kontrze starą, irlandzką recepturą poprzedzone informacją o dolnej fermentacji jest dosyć komiczne. A poza tym to bardzo przyzwoity i pijalny dark lager.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bardzo ciemny. [5]
Piana: Na początku dość intensywna, powoli opada i pozostaje tylko przy krawędziach szklanki. [3.5]
Zapach: Bardzo ładny, karmelowy. [4.5]
Smak: Cytując klasyka "niebo w gębie". Początkowo czuć goryczkę, która po chwili zamienia się w posmak "palenia". Przy końcu czuć "wędzenie". Niesamowity. [5]
Wysycenie: To piwo nie ma dużego wysycenia, co jednak działa na jego plus. [4]
Opakowanie: Brak dedykowanego kapsle (co mnie boli najbardziej), etykieta przyzwoita. [3]
Uwagi:
Moja ocena: [4.525]
Comment
-
Comment