Piwo gotowe do oceny
Krajan, [Dionizos] Bearnard Baribal Porter
Collapse
X
-
Krajan, [Dionizos] Bearnard Baribal Porter
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieTagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnorubinowy. Pod światło ciemno-czerwone przebłyski. [4]
Piana: Beżowa, głośno sycząca. Błyskawicznie opada do cienkiego pierścienia, chwilę później znika. [2.5]
Zapach: Mało przyjemny, kartonowy. W tle delikatne palone i porterowe nutki. [2.5]
Smak: Mało treściwy, jak na porter wręcz wodnisty. Początek lekko karmelowy, lekko kwaskowy zarazem z kartonowym posmakiem. Dopiero w finiszu lekko wyczuwalna paloność. Nieporozumienie. [2.5]
Wysycenie: Nieco zbyt duże, lekko podszczypuje. [4]
Opakowanie: Owijka z niedźwiadkiem - tytułowym baribalem. Parametry podane, ale brak podanego producenta. [3.5]
Uwagi: Hańba! Z datą 19.11.12.
Moja ocena: [2.7]
-
-
Po dzisiejszej degustacji stwierdzam, że te piwo to klon Krajana Portera, czyli nic o czym by można pisać sonety, czy pieśni pochwalne, raczej, kolejny powód do tego by omijać wyroby od Krajana z daleka.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemno=mahoniowy, klarowne [3]
Piana: mierna, beżowa, szybko opadała, nie trzymała się szkła [2.5]
Zapach: słabiutki, lekko owocowo-słodowy plus jakaś, ciężka do określenia wytrawna nuta [3.5]
Smak: płytki, wodnisty, lekka, owocowa goryczka, lekkie także wytrawne, minimalnie palone nuty [3]
Wysycenie: za duże [3.5]
Opakowanie: etykieta owijka podoba mi się choć szata graficzna jest już trochę oklepana [4.5]
Uwagi: Spróbowane raz, więcej nie powtórzę, da się wypić ale nie to mój smak
Moja ocena: [3.225]Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemny brąz z czerwonymi przebłyskami. Ładny, ale za jasny jak na porter, nawet 18°. [3]
Piana: Średnio wysoka, beżowa. Szybko opada, nie osiada na ściankach. [3]
Zapach: Palone ziarno, karmel, owoce, orzechy, trochę alkoholu. Ciekawy jak na ten ekstrakt. [4.5]
Smak: Piwo słodkawe, mało treściwe, mocno alkoholowe. Smakuje jak rozwodniony porter 22° z normalną ilością alkoholu. [3]
Wysycenie: Niewysokie, dobre. [4.5]
Opakowanie: Owijka z całkiem znośnym miśkiem, ale całość fatalnie zaprojektowana. [3]
Uwagi: Pite 15 listopada 2012 r.
Moja ocena: [3.6]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_Alehouse Wyświetlenie odpowiedziSmak: Piwo słodkawe, mało treściwe, mocno alkoholowe. Smakuje jak rozwodniony porter 22° z normalną ilością alkoholu. [3]Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin Wyświetlenie odpowiedziCiiii, bo ktoś pomyśli, że spirytu dolali
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_Alehouse Wyświetlenie odpowiedziA to w browarach nie dolewa się spirytu?- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
Comment